SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

UPDATE Cu cine va juca Halep în primul tur la Wimbledon » Begu, Niculescu și Cârstea și-au aflat și ele adversarele

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 iunie 2017 19:29

Simona Halep o va întâlni în primul tur la Wimbledon pe Marina Erakovici (29 de ani, 129 WTA),  jucătoare neo-zeelandeză venită din calificări. Sorana Cîrstea va avea cea mai dificilă adversară dintre românce la debut: o va înfrunta pe Kiki Bertens (25 de ani, Olanda, 24 WTA).

Monica Niculescu va juca împotriva Magdalenei Rybarikova (28 de ani, Slovacia, 85 WTA), în timp ce  Irina Begu o va întâlni pe Naomi Broady (27 de ani, UK, 108 WTA). Ana Bogdan se va duela cu adversara Simonei din primul tur de la Eastbourne, Ying-Ying Duan (27 de ani, China, 64 WTA). 

Simona Halep va intra în competiție luni. În "optimi", ar putea să o întâlnească pe Elena Vesnina (30 de ani, Rusia , 16 WTA), iar în sferturile de finală ar putea juca împotriva Johannei Konta (26 de ani, UK, 7 WTA). Simona este pe aceeași jumătate de tablou cu Petra Kvitova și Jelena Ostapenko.

Simona Halep este favorita a doua a celui de-al treilea turneul de Mare Șlem al anului, după nemțoaica Angelique Kerber. Românca luptă pentru poziția de lider mondial cu Kerber și Pliskova (3 WTA), însă cehoaica are șansele cele mai mari de a ajunge pe primul loc.

Pliskova a fost eliminată în turul al doilea anul trecut și are foarte puține puncte de apărat spre deosebire de Halep, care a fost eliminată în sferturi și de Kerber, care a jucat finala. 

Posibilul traseu al Simonei Halep:

Turul 2: Haddad Maia (96 WTA)/Laura Robson (188 WTA)
Turul 3: Carla Suarez-Navarro (26 WTA)/Eugenie Bouchard (61 WTA)
Optimi de finală: Victoria Azarenka (678 WTA)/Elena Vesnina (16 WTA)
Sferturi de finală: Petra Kvitova (12 WTA)/Johanna Konta (7 WTA)
Semifinale: Elina Svitolina (5 WTA)/Jelena Ostapenko (14 WTA)
Finală: Angelique Kerber (1 WTA)/Karolina Pliskova (3 WTA)


*Click pe imagine pentru a mări

Meciuri tari pe tabloul masculin

Marius Copil, singurul reprezentant român de pe tabloul masculin de simplu, va juca în primul tur contra unui jucător din calificări, iar în runda a doua l-ar putea avea ca adversar pe Roberto Bautista Agut (19 ATP).

Andy Murray își va începe cursa de apărare a trofeului împotriva unui "lucky loser", în timp ce Rafael Nadal va juca împotriva lui John Millman (137 ATP), în prima apariție la Wimbledon din 2017.

Roger Federer îl va întâlni în primul meci pe ucraineanul Alexandr Dolgopolov (84 WTA). Novak Djokovici îl va avea ca adversar în primul tur pe slovacul Martin Klizan (44 ATP).

Sferturile de finală s-ar putea juca după cum urmează:

Murray vs Wawrinka
Nadal vs Cilici 
Raonici vs Federer
Thiem vs Djokovici

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
merace
merace  •  30 Iunie 2017, 23:25
Postat de traian_v pe 30 Iunie 2017, 21:45

Cel mult ajunge in turul III Halep...

Tu de pe ce loc mondial te dai prezicator?! :D

merace
merace  •  30 Iunie 2017, 23:23

În "optimi", ar putea să o întâlnească pe Elena Vesnina? Doar daca Vesnina o bate pe Azarenka in turul 2, si pe Sevastova in turul 3...

traian_v
traian_v  •  30 Iunie 2017, 21:45

Cel mult ajunge in turul III Halep...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează