SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN. Karolina Muchova, adversara Soranei Cîrstea din turul al treilea, i-a atras atenția Virginiei Ruzici

Karolina Muchova în acțiune FOTO Guliver/GettyImages
Karolina Muchova în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 04 septembrie 2020 14:51 / Actualizat vineri, 04 septembrie 2020 16:27

Sorana Cîrstea o întâlnește sâmbătă pe Karolina Muchova, 26 WTA, pentru un loc în săptămâna a doua la US Open, performanță pe care a atins-o de două ori în carieră în turneele de Mare Șlem, la Paris în 2009 și la Melbourne în 2017

Turneul de la New York se apropie cu pași rapizi de fazele finale, iar România mai are o singură reprezentantă la simplu: pe Sorana Cîrstea. Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a învins-o, joi noaptea, în turul al doilea pe britanica Johanna Konta, cap de serie 9 și 13 WTA. Un meci în care a revenit de la 0-1 la seturi și pe care l-a câștigat cu 2-6, 7-6 (5), 6-4, etalând un tenis inspirat. 

„Cu două săptămâni înainte de US Open am avut o cădere. Eram foarte obosită şi am spus că am nevoie de câteva zile libere. Am simţit că muncesc bine, că va veni şi momentul meu, trebuie doar să am răbdare"- Sorana Cîrstea

Sâmbătă, Sorana urmează să o întâlnească pentru un loc în „optimi" pe Karolina Muchova, cap de serie 20 și 26 WTA. Duelul poate fi privit din mai multe unghiuri. Va reuși Sorana să confirme victoria în fața unei favorite? De multe ori e dificil. „Când învingi o jucătoare de top, e o surpriză, nimeni nu se aștepta şi de aceea intri pe teren fără presiune. Dacă pierzi, până la urmă, nu e ceva anormal, dar dacă învingi, lucrurile se schimbă. Dintr-odată, toată lumea e cu ochii pe tine, vrea să confirmi rezultatul şi în meciurile următoare. Şi atunci apare presiunea şi e greu de manevrat", spunea Cîrstea acum câțiva ani. 

„Îi place să vină la fileu" 

Al doilea aspect este că cele două jucătoare nu s-au mai duelat până acum. "Știu foarte puține lucruri despre ea, nu cunosc detaliile jocului său, aici intervine antrenorul meu care va trebui să vină cu o tactică bună. Știu că e puternică și că-i place să vină la fileu, foarte îndemânatică. Va fi o adversară dificilă, dar cred că multe meciuri sunt câștigate sau pierdute în termenii mei, iar acest lucru îmi dă încredere", a spus la New York Sorana, 77 WTA.

 Cîrstea a repetat de-a lungul timpului că preferă să aibă întâlniri cu fete de care s-a mai ciocnit în trecut. „Cu cele noi, important e să te concentrezi tu pe ce ai de făcut și ușor-ușor, cum merge jocul, să te adaptezi. Trebuie să ai de la început o tactică, în linii mari, cam ce trebuie să faci, dar să rămâi concentrată pe jocul propriu. Al meu e unul agresiv, trebuie să dictez, nu contează cu cine joc". 

„Are un stil de joc care-mi amintește de cel din anii '80”

Karolina Muchova, 24 de ani, este pentru a treia oară în turul al treilea la US Open, ea având cel mai bun rezultat în turnee de Mare Șlem atingerea sferturilor de finală la Wimbledon 2019. Tocmai acest rezultat a făcut-o pe Virginia Ruzici să o treacă printre remarcatele sale în sezonul trecut. „Îmi place Muchova, are un stil de joc care-mi amintește de cel din anii '80. Genul de jucătoare cu acest stil de atac se maturizează mai greu", spunea fosta jucătoarea într-un interviu pentru Gazetă. 

Sorana și Karolina se luptă pentru un loc în săptămâna a doua la New York, acolo unde niciuna dintre ele nu a mai ajuns până acum. „Sunt bucuroasă că mi-am onorat până acum statutul de favorită, am arătat o evoluție constantă, sper să fac același lucru și pe mai departe și să urc cât mai sus în acest turneu", a spus cehoaica. În rest, ea a bifat această performanță doar la Wimbledon în 2019, pe când Sorana a reușit-o la Paris în 2009 și la Melbourne în 2017.

11-11 este raportuldintre victorii şi înfrângeri pentru Sorana Cîrstea la US Open în cele 12 participări

6-2 este raportuldintre victorii şi înfrângeri pentru Karolina Muchova la US Open în cele trei participări

Când a mai ajuns Sorana Cîrstea în turul 3 la turneele de Mare Şlem

Turneu Ani
Australian Open 2012, 2013, 2017
Roland Garros 2009, 2011, 2013, 2014 
 Wimbledon 2009, 2012, 2017 
US Open 2009, 2019, 2020

Citește mai multe știri din tenis:

US OPEN 2020. Surpriza turneului: Karolina Pliskova, principala favorită, a fost eliminată în turul 2 și a răbufnit: „Poate ai văzut alt meci!”

US OPEN. CTP, comentariu după victoria Soranei Cîrstea: „Atunci am înjurat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează