SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Vești bune pentru Halep și echipa de Fed Cup » Adversara României nu se poate baza pe cea mai titrată jucătoare

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 09 aprilie 2018 12:46

România și Elveția se vor întâlni pe 21-22 aprilie într-o confruntare ce va conta pentru calificarea în Grupa Mondială la Fed Cup.

Pentru elvețience nu va juca cea mai titrată jucătoare a lor: Belinda Bencic. Sportiva care ocupă acum locul 71 WTA a revenit în circuit în acest an după mai multe accidentări, însă săptămâna trecută a avut nevoie din nou de medic.

Bencic trebuia să joace în această săptămână la Lugano, însă a fost nevoită să se retragă din cauza accidentării suferite la picior. Jucătoarea de tenis a anunțat că nu va juca împotriva României.

"Piciorul meu nu este deloc bine. Mă plimb în cârje, cu greu pot merge, este foarte dureros. Nu pot spune altceva. E oribil. Problema este la al treilea deget de la piciorul drept. Nu este o fractură de stres, aşa cum mulţi au scris.

Există lichid în jurul osului şi este foarte dureros. Deci nu pot să fac nimic şi trebuie să fiu răbdătoare. Cred că trebuie să fac o pauză de patru până la şase săptămâni. Depinde de cât de gravă este durerea. Este clar că nu pot juca mai devreme. Oricum, am anulat urmatoarele turnee", a declarat Bencic pentru publicaţia elveţiană Aargaue Zeitung

Cine e Belinda Bencic?

A debutat în 2012 în Fed Cup și are 7 victorii și 4 înfrângeri. Belinda este considerată o jucătoare extrem de talentată, fiind supranumită noua "Martina Hingis". Aceasta este acum pe locul 71 WTA, recuperându-se după o accidentare gravă. Cea mai bună clasare a Belindei a fost locul 7 WTA.

Probleme și cu Bacsinszky

Timea Bacsinszky e și ea incertă pentru întâlnirea cu România. Până în acest moment n-a fost făcut niciun anunț oficial referitor la starea acesteia. Dacă cele două vor lipsi, variantele pentru înlocuirea lor vor fi Viktorija Golubovic (108 WTA) și Jil Teichmann (137 WTA).

Pentru ce luptăm

Dacă România învinge Elveția, Simona Halep și compania vor intra în Grupa Mondială, acolo unde ne așteaptă Franța, SUA, Germania și Cehia (echipele care sunt în semifinalele ediției de Cupă Fed 2018) + celelalte câștigătoare din play-off.

Practic, în cazul unei victorii, România va intra în sferturile Fed Cup 2019.

PARCURSUL ECHIPEI ROMÂNIEI DE CÂND A URCAT ÎN ELITĂ

2015 Grupa Mondială II România-Spania 3-2 Galați
2015 Baraj Grupa Mondială Canada-România 2-3 Montreal
2016 Grupa Mondială România-Cehia 2-3 Cluj-Napoca
2016 Baraj Grupa Mondială România-Germania 1-4 Cluj-Napoca
2017 Grupa Mondială II România-Belgia 1-3 București
2017 Baraj Grupa Mondială II România-Marea Britanie 3-2 Constanța
2018 Grupa Mondială II România-Canada 3-1 Cluj-Napoca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
dudulici
dudulici  •  10 Aprilie 2018, 04:43

Comentariul meu ă fost pentru adi stelistule!Ceea ce a scris asa zisul jurnalist,nu comentez!E penibil sa te bucuri ca o jucătoare bunicică (mult inferioară Simonei insa) ,e rănită si jucam cu rezervele Elveției!Nici Simona nu se bucura!

dudulici
dudulici  •  10 Aprilie 2018, 04:37

Stelistule!Tu gândești rațional,felicitări!Singurul tau cusur e ca esti fan al unei echipe care,prin patronul sau,trezeste repulsie oricărui om de bun simt!Nu e mai putin adevarat ca aceeasi situatie se regăsește la toate cluburile noastre!De aceea oamenii care se respectă,nu mai urmăresc această mocirla!Referitor la comentariul tau bun,o remarca:fetele alea din top 10 nu aleg turnee mediocre si prost plătite ca sa fuga una de altă,ele primesc prime de participare cu mult superioare premiilor totale ale turneului!!!Doar ca sa fie acolo,pe post de magnet la public,sponsori si tv.Plus că acolo se face si manareala cu pariurile mai ușor!Ele au specialiști în team,care se ocupă cu astea!Simona îl are pe cel mai bun:Țiriac!!!!Si bine face,viata de sportiv e scurta!!!

maxp
maxp  •  10 Aprilie 2018, 00:55
Postat de Adi Demetrio pe 09 Aprilie 2018, 16:39

Astea sunt vesti bune bai tentative de mazagalit hartii duminica ca ziaristi nu va pot numi,intotdeauna va bucurati de raul altuia,va bucurati ca nu vin jucatoarele bune de la Elvetia sa mature cu inaptele voastre pe jos,pey Bencic,Backinsky si Martina Hingis la dublu nu au ce juca ma cu clubistele voastre,care petrec numai in cluburi,Halep aia se ingrasa de 2 luni de Paste de la sarmale si Carstea in loc sa joace la Lugano sa se antreneze isi petrece ziua in cluburi,va bucurati ca nu vin adversarele cu garnitura 1,poate,poate mai castigati si voi ceva asa ca in rest.......multe gratare si multe sarmale!Imi e sila ba de voi!

Bine, tu esti rupt de realitate rau de tot, ***. O data ca vorbesti in necunostinta de cauza, Hingis nu mai joaca, s-a retras din activitate, apoi sa mature? Tocmai s-a cam dus orice dram de echilibru prin absenta lui Bencic, in acest moment exista o favorita certa, o favorita care oricum pornea cu prima sansa si in cazul in care venea Bencic. Daca si generatia asta e inapta... bine ca voi sunteti apti, din pacate apti sa va exprimati toate opiniile descreierate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează