SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

„Aș vrea ca vaccinarea să fie obligatorie” » O dublă campioană de Grand Slam e categorică în cazul Djokovic

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages
Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 11:49 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 12:11

Victoria Azarenka (32 de ani, 25 WTA) a vorbit despre scandalul iscat în jurul lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) la Australian Open.

Bielorusa, dublă campioană la Australian Open, a vorbit despre situația provocată de Djokovic și a avut o părere categorică, spunând că vaccinarea împotriva COVID-19 ar trebui să fie obligatorie.

Simona Halep, prima reacție în cazul Novak Djokovic. Ce le-a răspuns jurnaliștilor de la Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022
Simona Halep, prima reacție în cazul Novak Djokovic. Ce le-a răspuns jurnaliștilor de la Australian Open

Victoria Azarenka, opinie clară în cazul Novak Djokovic: „Vaccinarea împotriva COVID-19 ar trebui să fie obligatorie”

„Din punctul meu de vedere, e clar. Eu cred în știință, cred în vaccinare. De aceea am făcut-o. Nu vreau să-mi impun punctul de vedere în fața altora, dar facem parte dintr-un sport global, călătorim în întreaga lumea și trebuie să respectăm legile din fiecare țară.

Unele țări nu sunt de acord vaccinare obligatorie și să impui asta în circuit ar fi o provocare din punct de vedere legale. Dar e nevoie de un buget mare pentru teste. Nu spun că dacă te vaccinezi nu te vei mai infecta, dar e un pas în lupta cu coronavirus. Dar să impui vaccinarea obligatorie e greu.

Dacă vreți părerea mea, ar trebui ca vaccinarea să fie obligatorie. Cred că ar fi mai bine pentru toată lumea, mai ales că noi călătorim. În cazul nostru, vaccinarea a fost recomandată și cred că asta trebuie făcut. WTA susține și recomandă vaccinarea. Personal, nu cred că e vorba despre mine, ci despre părinții mei. E vorba de o responsabilitate socială, față de persoanele vulnerabile.

Toată situația în cazul lui Novak Djokovic putea fi evitată de la început. Nu cred că s-a întâmplat subit. Putea fi rezolvată mai repede. Având în vedere ce s-a întâmplat, cred că nimeni nu a arătat bine. A devenit un fel de circ. Au fost anumite aspecte neclare. Nu ar trebui să existe lucruri interpretabile, totul trebuie să fie clar, negru pe alb”, a declarat Azarenka la conferința de presă.

Citește și: 

Novak Djokovic, scandal internațional » Cancelarul Germaniei și premierul Spaniei, declarații-avertisment

Giovanni Becali, derapaj rasist în direct la TV: „Miliardarul Djokovic s-a comportat ca un țigan”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
1067673013289509
Marian Abel  •  23 Ianuarie 2022, 15:26

Azarenka se comportă ca și președintele dictator din belarus: vrea ea să ne vakkcineze că așa consideră mintea ei de găină necitită. Mi-am pierdut orice urmă de stimă pentru această maimuță vorbitoare.

1067673013289509
Marian Abel  •  23 Ianuarie 2022, 15:23
Postat de unulobisnuit pe 19 Ianuarie 2022, 13:16

Unite donle’ unde sunt somitățile medicale,pe gsp! Sunt de acord cu ultima frază,sper să se aplice și în cazul tău…

Caută măi, nu te întreba retoric ca ***! Există foarte mulți medici care au o opinie diferită despre *** vakkcinării. Faptul că tu nu-i vezi arată cât ești de limitat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

markksson
markksson  •  19 Ianuarie 2022, 21:07

"Dacă vreți părerea mea, ar trebui ca vaccinarea să fie obligatorie. Cred că ar fi mai bine pentru toată lumea". Si eu cred ca vaccinarea unora in cap ar aduce lucrurile la normal pentru ceilalti.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează