SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO + FOTO Jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep, acuzată de Cibulkova: "A fost penibil ce s-a întâmplat. Nu am trăit asta în întreaga mea carieră!"

FOTO: Reuters +5   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iulie 2018 18:56

Su-Wei Hsieh (32 de ani, 48 WTA) a fost eliminată în optimile de finală de la Wimbledon de Dominika Cibulkova (29 de ani, 33 WTA), scor 4-6, 1-6, într-un meci marcat de o fază controversată. 

Taiwaneza care a trecut de Halep în turul 3 a oferit încă un moment marcant pentru ediția din 2018 a Marelui Șlem londonez. În timpul duelului cu slovaca Cibulkova a refuzat să continue jocul pănă când arbitrul de scaun, chinezoaica Jenny Zhang, nu i-a făcut dreptate.

La scorul de 4-5 (0-30), Cibulkova a returnat o minge la limită. Arbitrul de linie a strigat "OUT", dar hawk-eye-ul i-a dat dreptate slovacei. Aici a început agitația. Hsieh a considerat că punctul nu trebuie atribuit adversarei, ci repetat, bazându-se pe faptul că a lovit mingea după decizia oficialilor. După lungi parlamentări și refuzul de a continua jocul, punctul s-a rejucat. 

Cibulkova a răbufnit în timpul conferinței de presă, atacând fără perdea modul în care a acționat Jenny Zhang.

"A fost penibil ce s-a întâmplat. Nu am trăit asta în întreaga mea carieră. Și eu am avut momente în care am contestat decizii, dar niciodată nu s-au întors. Cred că a fost o eroare atât a arbitrului de scaun, cât și a supervizorului. Mi-au spus că nu își amintesc ce s-a întâmplat după, dacă a dat în fileu sau în terenul meu. E vina mea că au uitat?!

Nu mai conta ce a fost. Luase o decizie. Au discutat momente bune în chineză, sau ce limbă o fi fost aia, apoi a întors decizia.  Chiar m-a dat peste cap. Am încercat să rămân calmă", a declarat Cibulkova.

Vezi și: Multipla campioană de Grand Slam s-a dat cu capul de masă și a acuzat-o pe Halep de lipsă de profesionalism: "Nu poți spune așa ceva!"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  10 Iulie 2018, 09:07

Credeam sa exista *** doar in Romania (vezi Claudiu Niculescu la meciul Voluntari - Craiova) dar se manifesta si in competitii cu pretentii. Cibulkova asta s-a inrait de viata ***...Melzer ala nu si-a facut treaba !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204444699616941
Ion Ionescu  •  10 Iulie 2018, 07:09
Postat de conasu_boeru pe 09 Iulie 2018, 20:02

Nu înțeleg cum au pus o arbitră din China în timp ce în teren e o jucătoare din Taiwan, care aparține Chinei ! .....Dincolo de asta am văzut cum trebuia abordat un meci cu cea care a învins liderul mondial , Cibulkova a cedând doar.. 5 game-uri !

Conasule, de cand apartine Taiwan Chinei? Bime, de la un zerobarat la tenis n-ai pretentii sa stie si ceva geografie politica!

fuller
fuller  •  10 Iulie 2018, 03:47

Nu stiu de ce vad atatea comentariideplasate aici, care nu au nimic de a face cu problema discutata. Orice ar zice Cibulkova, Hsieh a avut dreptate, iar arbitra e incompetenta. Punctul trebuia rejucat - nu a fost pierdut de Hsieh. Chiar daca nu ar fi lovit mingea inapoi in teren, arbitrul de linie a striagt aut, iar Hsieh avea chiar si dreptul sa se opreasca din lovitura. E foarte bine ca avut curajul sa sustina un punct corect de vedere. Insa titlul articolului sugereaza mai degraba ca ea este cea care a fost vinovata.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează