SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

VIDEO Meci perfect făcut de Halep! E în turul III la Roma după prima victorie din carieră în fața adversarei

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 mai 2017 13:51

Simona Halep a trecut în turul al doilea la Roma de Laura Siegemund, o jucătoare în fața căreia nu câștigase niciun set până ieri

E greu să intri pe teren după o săptămână epuizantă, la finalul căreia ai reușit să fii cea mai bună. Dar așa e viața jucătorului de tenis, în doar câteva zile trebuia să o ia din nou de la zero. În plus, dacă dincolo de fileu se află cineva care te-a învins de fiecare dată de câte ori v-ați confruntat, provocarea devine și mai mare.

Simona Halep, câștigătoarea trofeului de la Madrid, a întâlnit-o ieri, la Roma, pe Laura Siegemund, cea care o învinsese de două ori în trecut, o jucătoare care nu dă ritm, care variază, care pune multe scurte, care apelează la traiectorii neobișnuite. Toate acestea s-au văzut încă din primele game-uri ale întâlnirii de ieri, disputată pe arena Pietrangeli de la Forro Italico. Simona a avut răbdare, nu s-a impacientat și chiar dacă a greșit, până la urmă a izbutit să-și impună jocul. Reușitele germancei de pe locul 32 nu au frustrat-o, așa cum s-a întâmplat în întâlnirile precedente, a căutat soluțiile și chiar dacă au existat unele sincope, chiar dacă nu a încheiat meciul la 5-3, când a avut trei astfel de oportunități, Simona a căutat cu calm victoria pe care a obținut-o la a cincea minge de meci, după o oră și patruzeci de minute, cu 6-4, 6-4.

Exemple din trecut

La Roma, Halep s-a mai scuturat de un complex și a mai pus o cărămidă la încrederea construită în această parte de sezon roșu. Chiar dacă de cele mai multe ori jucătoarele se feresc de cuvinte ca revanșă, ele sunt importante pentru întâlnirile care urmează. Simona a trecut prin mai multe episoade de acest gen de-a lungul celor patru ani de când se află în elita tenisului feminin, pe unele le-a rezolvat, la altele încă mai are de căutat soluții.

Kristina Mladenovic era una dintre jucătoarele în fața căreia Simona a pierdut primele două întâlniri, mai întâi la Paris, în 2014, și apoi la Birmingham, în 2015. Câteva luni mai târziu, Simona trecea de franțuzoaică la Cincinnati, după trei seturi de luptă.

Victoria aceea însă nu avea să îndepărteze de tot problemele pe care le are românca în fața lui Mladenovic, care posedă un stil incomod pentru jocul Simonei. Anul acesta, Halep a pierdut la Indian Wells în două seturi, dar s-a impus săptămâna trecută în finala de la Madrid. O dovadă că orice izbândă contează și că e bine să ai undeva în trecut un succes pentru a avea și experiențe pozitive care să ajute.

Johanna Konta este un alt exemplu. Simona a pierdut primele două întâlniri din circuitul feminin în fața britanicei, la Wuhan, în 2015, și cel mai recent la Miami, în 2017. Câteva săptămâni mai târziu, Halep a învins-o pe zgura de la Mamaia în două seturi, schimbând firul poveștii.

Garbine Muguruza a trecut și ea de Simona în primele două confruntări, la Wuhan 2014 și în Cupa Fed 2015, apoi românca a reușit să o învingă la doar câteva zile distanța de confruntarea de la Galați, pe zgura de la Stuttgart.

Există însă și ecuații pe care Halep nu le-a rezolvat încă. Una dintre acestea este Maria Șarapova, în fața căreia a patra jucătoare a lumii a adunat șase înfrângeri, iar cea de-a doua este Mirjana-Lucici Baroni, care a învins-o pe Halep de fiecare dată în două seturi, la US Open 2014 și Roland Garros 2015.

"A fost un meci dificil, nu e ușor să evoluezi împotriva ei. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, am fost un pic obosită. Era important să câștig în două seturi și sunt motivată să obțin și alte victorii"
Simona Halep

Pentru "sferturi" cu Pavliucenkova

Simona Halep o întâlnește azi, în turul al treilea, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova. A șaptesprezecea jucătoare a lumii a învins-o ieri pe Anastasija Sevastova cu 7-6 (4), 6-2. Simona și Anastasia s-au mai duelat de șase ori în circuitul feminin și de fiecare dată românca este cea care s-a impus. Cea mai recentă confruntare dintre cele două a avut loc în 2015, la Wuhan, Halep câștigând cu 6-2, 6-1. Rusoaica în vârstă de 25 de ani se bucură de un sezon bun, cu 23 de victorii și nouă înfrângeri, având deja două trofee, la Monterrey, unde a învins-o în finală pe Angelique Kerber, și la Rabat, unde în ultimul act a trecut de Francesca Schiavone.

11 victoriiare Simona Halep în acest sezon pe zgură din 12 meciuri jucate, singura înfrângere venind în semifinale la Stuttgart, în fața Laurei Siegemund

Amintiri plăcute

Înainte de debutul la turneul de la Roma, Simona a fost întrebată ce-și mai aduce aminte de parcursul său din 2013, atunci când a venit din calificări și a ajuns până în semifinale, primul său rezultat important. De la aceea ediție a turneului de la Roma, românca a început să aibă încredere mai multă în jocul său și rezultatele nu au întârziat să apară. "Am amintiri plăcute din 2013, am jucat cel mai bun tenis al meu de până atunci. Îmi aduc aminte că am învins-o pe Agnieszka Radwanska, am făcut cel mai bun meci al meu din întreg sezonul. Îmi doresc să reconstruiesc pe aceste amintiri frumoase, pentru că îmi place să joc la Roma", a spus Halep. În 2013, pe tabloul principal, ea le-a învins pe Kuznețova, pe Radwanska, pe Vinci, pe Jakovici, pierzând în penultimul act la Serena Williams.

Meciurile dintre Halep și Siegemund

  • 2016 Stuttgart turul 2 1-6, 2-6
  • 2017 Stuttgart semifinale 4-6, 5-7
  • 2017 Roma turul 2 6-4, 6-4

Parcursul Simonei la Roma în ultimii cinci ani

  • 2013 semifinale
  • 2014 abandon înainte de meciul din turul 3
  • 2015 semifinale
  • 2016 turul 2
  • 2017 ?

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (68)
560928364107122
Marcel Jeler  •  17 Mai 2017, 18:50

Nu a făcut deloc un meci perfect si a avut noroc cu greșelile adversarei dar e bine ca a trecut...si daca ar plimba mai mult dintr-un colt in altul adversara s-ar vedea asta !

bimbaq
bimbaq  •  17 Mai 2017, 18:27
Postat de ottobraun pe 17 Mai 2017, 14:08

trebuie sa fii machidon sa tii cu imparatu si ***! ei nu au declarat niciodata ca sunt romani!

daca zici matale, asa o fi :-) dar fata de aia cu autonomia, au facut pentru tara, nu in contra ei, cu mici exceptii... ne spui si tu ce neam esti? :-)

timm
timm  •  17 Mai 2017, 18:16

Cand mai joaca VaiMasha? Stie cineva? De ce nu joaca la Roma?

Vezi toate comentariile (68)
Comentează