SPORTURI  »  TENIS  »  MECI CARITABIL

VIDEO Roger Federer și Rafael Nadal rescriu ISTORIA tenisului! Nou record de asistență la demonstrativul din Africa de Sud + câți bani s-au strâns

Articol de - Publicat vineri, 07 februarie 2020 23:21

Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) și Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) s-au duelat vineri seara, la Cape Town (Africa de Sud), într-un meci demonstrativ care va rămâne în istoria tenisului. 

Peste 50.000 de oameni s-au adunat pe „Cape Town Stadium” pentru a-i urmări pe doi dintre cei mai mari tenismeni ai tuturor timpurilor, care s-au întâlnit într-un meci jucat în scopuri caritabile, pentru susținerea copiilor defavorizați din 6 țări africane.

Nadal și Federer au oferit un show pe cinste la cel de-al zecelea meci demonstrativ jucat în istoria rivalității lor. Partida disputată în Africa de Sud, țara de origine a mamei lui Roger Federer, a devenit, oficial, cel mai urmărit meci din istoria tenisului. Numărul oficial anunțat de organizatori a fost de 51.954 de spectatori, o cifră cu adevărat impresionantă și un record în materie de asistență la un meci de tenis!

+15 FOTO
  • Sursă foto: Reuters, Guliver/Getty Images

Precedentul record fusese setat în urmă cu doar câteva luni, tot de către Roger Federer, care l-a învins pe Alexander Zverev într-un demonstrativ jucat la Mexico City, în fața a 42.517 oameni

Federer l-a învins pe Nadal, într-un meci jucat cu zâmbetul pe buze

Meciul în sine, câștigat de Federer în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, n-a avut intensitatea pe care cei doi o etalează în mod obișnuit în circuit. Nadal și Federer au făcut deliciul publicului și au fost protagoniștii câtorva puncte care au ridicat în picioare publicul sud-african.

Vestea cu adevărat îmbucurătoare a venit la finalul meciului: peste 3 milioane de dolari au fost obținuți după meciul caritabil, toți urmând să fie direcționați către copiii cu probleme din 6 țări de pe continentul african.

Bill Gates și Roger Federer i-au învins pe Rafa Nadal și Trevor Noah

Un alt moment deosebit a avut loc în deschiderea partidei, când Nadal și Federer au fost implicați și într-un meci de dublu. 

Elvețianul a făcut pereche cu Bill Gates (64 de ani), co-fondatorul Microsoft, în timp ce alături de iberic s-a aflat Trevor Noah (35 de ani), un cunoscut comediant și scriitor sud-african. Perechile au disputat un singur set, câștigat de Gates și Federer, 6-3.

Vezi și: 

„Atunci Simona Halep tace din gură” » Darren Cahill a dezvăluit ce semn secret îi face jucătoarei noastre din tribune

  • Sursă foto principală: Reuters

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  08 Februarie 2020, 00:34

Felicitari pentru initiativa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează