SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA - ROMÂNIA 3-2, FED CUP

VIDEO „Ultrasul” Emil Boc, interviu în exclusivitate pentru GSP.ro după show-ul de la Fed Cup: „Toți românii au de învățat de la Simona Halep!” » Cum a descris meciul cu Garcia + ce l-a uimit la Rouen

Emil Boc s-a comportat ca un adevărat ultras în sala Kindarena din Rouen // FOTO: Raed Krishan +5   FOTO
Emil Boc s-a comportat ca un adevărat ultras în sala Kindarena din Rouen // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2019 12:33

Emil Boc (52 de ani), primarul orașului Cluj și ex-prim-ministru al României între 2008 și 2012, a fost one-man show la confruntarea Franța - România 3-2, din semifinalele Fed Cup. Edilul a fost lider de galerie și a avut o conduită de adevărat suporter pe durata celor două zile de concurs.

Mare pasionat al tenisului, Boc a acceptat astăzi dialogul cu GSP.ro și a vorbit pe larg despre trăirile avute în sala din Rouen, fiind optimist că România poate deveni în viitor campioană în Fed Cup

- Bună ziua, domnule Boc! Ce faceți, v-a revenit vocea?
- (n.a - își drege glasul, vizibil răgușit) Mai avem nevoie de o scurtă refacere, dar suntem pe drumul cel bun. 

„Am câștigat ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte!”

- Cum ați descrie această experiență de la Rouen?
- E o înfrângere cât o victorie, am pierdut statistic meciul, dar am câștigat ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte. Am câștigat o echipă superbă, am câștigat România frumoasă care a fost în Franța, dar și admirabilii suporteri ai României din toate colțurile țării și din toată Europa. A fost un moment de unire și de spiritualitate românească rar întâlnit. 

- Inclusiv francezii au lăudat publicul român...
- Rar am întâlnit un asemenea moment, ca cel de la intonarea imnului, pe o arenă din România, darămite pe o arenă din străinătate. Publicul din tribune a fost pur și simplu de nedescris în cuvinte. Impecabili, fair-play, românii și-au susținut exemplar naționala. N-am simțit oboseala nicio secundă, chiar dacă am stat câte 10 ore în sală. Ne-am sincronizat cu toți românii din toate colțurile sălii, indiferent de locul unde au stat.  Cred că și cei din fața televizoarelor au simțit același lucru. 

„Fraților, haideți să vedem partea plină a paharului!”

- Cu ce trebuie să rămână suporterii românii după eșecul cu Franța? 
- E o înfrângere cât o victorie, fetele au dat tot ce au putut, ne-au lipsit doar câteva mingi. Le mulțumesc din suflet Simonei și fetelor pentru tot ceea ce au făcut pentru România. Fraților, haideți să vedem partea plină a paharului! La anul suntem în sferturi, suntem tot în Grupa Mondială, la anul putem fi în finală în cazul în care câștigăm două meciuri. Avem o șansă uriașă, e cea mai bună generație din istoria tenisului românesc! Trebuie să avem grijă de fete și să le mulțumim pentru ceea ce au făcut. Putem ajunge în vârful piramidei! Haideți să vedem partea plină a paharului și să construim finala și parcursul de anul viitor. Putem reuși împreună!

„Toți românii au de învățat de la Simona Halep

- Cum vi s-a părut meciul Halep - Garcia? 
- E de departe cel mai bun meci pe care l-am văzut în acest an. Halep - Garcia a fost un meci mai bun decât orice finală de Grand Slam. Cred că toți românii au de învățat de la Simona Halep. E de o modestie și de un patriotism fără egal. S-a dedicat pentru România până la ultima picătură de energie. Repet, Simona trage România după ea. Prea puține jucătoare din lume au disponibilitatea de sacrificiu a Simonei Halep. N-aș neglija nici efortul celorlalte fete. Buzărnescu a înfruntat o jucătoare de top mondial, Begu a luat un set, a dat tot ce avea mai bun. 

„Am fost cetățeni europeni de prim rang!”

- Cât de mare e dezamăgirea ratării finalei? 
- Avem o tristețe în suflet că n-am mers în Australia, dar să păstrăm o Românie frumoasă în teren și în afara lui. La Rouen așa a fost. Toți ne-au privit cu respect, ne-am comportat european, am fost tratați european, am fost cetățeni europeni de prim rang într-un oraș european de o calitate excepțională.

emi boc 4 +6 FOTO

Emil Boc, lider de galerie în prima zi a semifinalei cu Franța: 

 

Vezi și: Simona Halep s-a retras de la Stuttgart! Decizia de ultim moment a româncei: „Sunt obosită fizic și mental, am dat totul în Fed Cup” + la ce turneu revine:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
10219455262112672
Bucur Cornel  •  25 Aprilie 2019, 16:38
Postat de Sorin Escu pe 24 Aprilie 2019, 01:22

Felicitari echipei nationale de tenis pentru efortul și daruinta de care au dat dovada; felicitari omului Boc (nu primarului, sau fostului premier) pentru mesajul pozitiv adresat unei natiuni care mai spera. Cu stupoare si indignare citesc comentariile infecte ale unor cititori care nu pot disocia politica de sport. Ma doare cand imi aud conaționalii plin de venin gata sa improaste cu orice ocazie. Nu avem nici o sansa ca natiune daca nu ne debarasam de obiceiul prost de a critica si cand trebuie si cand nu. Articolul nu este despre Boc, ci despre mesajul lui de a fi uniti in jurul tenisului romanesc si a fi optimisti in viitorul echipei nationale. Respect, Sorin

stii tu de ce nu a venit la conferinta de presa? atunci nu e mai bine sa aculti si partea adversa ca sa-ti dau apoi cu presupusul. bun nume ti-ai ales. esti chiar INUTIL;

remarque
remarque  •  24 Aprilie 2019, 11:27
Postat de cpt.ahab pe 23 Aprilie 2019, 17:36

Hai, să nu exagerăm. Iașiul este peste Cluj, doar că n-are reclamă. Iar reclamă nu are pentru că există interese obscure de a scoate în evidență doar Ardealul.

O curiozitate personala. La ce anume este Iasi-ul peste Cluj? Iar reclama de ce nu este daca e asa cum zici? Modestia va opreste? Ah da, la numarul de pupatori de moaste este peste Cluj. Dar in domenii care conteaza este? PIB, clasament universitati, export, nivelul salariilor, constructii, dinamica economica, administratie locala, fonduri UE atrase. Primul pas e sa nu mai votati PSD. Mai vorbim dupa.

103196710874764
Dizidentul Inutil  •  24 Aprilie 2019, 08:03

domnul boc a uitat sa spuna si alte fapte intimplate care nu au dat bine. a fost chiar rusinos anume ca aceasta tenismena care a vrut sa lupte petnru romania sa dea bir cu fugitii de la conferinta de presa. era in jor imaginea romaniei si actul de politete fara de gazdele franceze. nici barem o nota ca nu poate veni fiind bolnava etc. nimic. cei care traiesc afara stiu bine ce inseamna asa ceva. nu stiu daca azi halep mai era halep spunind in america anume ca tara nu a facut nimic pentru ea pe cind kennedy spunea ca important este ceea ce faci tu pentru tara. de aici pornind am vazut labilitatile halepei care a urlat in timpul jocului la un segarceanu total nevinovat. dominat de valoarea acestei tenismene era mut. ma gindeam daca ar fi urlat asa si la tiriac. cum sa vezi ca toti sint in jurul romaniei cind tiriac pleaca de la meciul de dublu sa il vada pe nadal? dece sportivi mari ai tarii cu multe exceptii cred ca sint speciali si iesirile de neam prost lipsiti de educatie sint luate ca pe ceva normal? protocolul trebuia respectat . fetele care au muncit pina la acest meci si atunci cind halep nu participa la FED CUP au invins cehia si de data asta au dat de o echipa a frantei mai buna pierzind la un pic spunind chiar frantuzoaicele ca au avut noroc ca au invins romania. ele au venit si isi asumau multumind halepei asa umil un fel de cult al personalitatii ceea ce nu era corect. poate altii nu sint de acord dar nu sint de acord nici cu golaniile altora.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează