SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

„Ce a făcut Djokovic a fost o prostie! El e vinovat” » Managerul lui Dominic Thiem pune pe umerii sârbului responsabilitatea pentru testele pozitive din Adria Tour

Dominic Thiem și Novak Djokovic au jucat dublu în deschiderea evenimentului de la Belgrad FOTO Guliver/GettyImages
Dominic Thiem și Novak Djokovic au jucat dublu în deschiderea evenimentului de la Belgrad FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 25 iunie 2020 15:57 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 16:34

Dominic Thiem, câștigătorul primei etape a Adria Tour, a făcut cinci teste pentru COVID-19, toate fiind negative. Managerul lui, Herwig Straka, îl acuză pe liderul mondial pentru cele petrecute în Serbia și Croația

„Am fost șocat când am văzut veștile de la Adria Tour. Am jucat săptămâni întregi fără spectatori, așa că am fost mai mult decât fericiți văzând fanii prezenți la eveniment", a scris austriacul, numărul 3 mondial, pe contul său de Instagram. „Am avut încredere în regulile trasate de guvernul sârb în legătură cu coronavirusul, dar am fost prea optimiști. Comportamentul nostru a fost o greșeală, ne-am purtat prea euforic. Îmi pare foarte rău. Am fost testat de cinci ori în ultimele zece zile, rezultatul a fost negativ de fiecare dată. Le doresc celor infectați numai bine și o recuperare rapidă", a încheiat el, referindu-se la cele 7 persoane care au testat pozitiv la COVID-19 în urma etapelor de la Belgrad și Zadar ale Adria Tour.

Circuitul inițiat de liderul ATP, Novak Djokovic, era gândit să se desfășoare în mai multe etape, găzduite pe rând de țări din fosta Iugoslavie, Serbia, Croația, Muntenegru și Bosnia și Herțegovina. Totul a degenerat, finala de la Zadar, apoi rundele rămase, Banja Luka și Sarajevo, au fost anulate după apariția cazurilor pozitive la noul coronavirus. Primul a fost Grigor Dimitrov, urmat de Borna Coric, Viktor Troicki și, în final, Novak Djokovic însuși. De asemenea, trei persoane din echipele tehnice plus soțiile lui Djokovic și Troicki.

„S-a ajuns la un spectacol de publicitate"

Managerul lui Thiem, Herwig Straka, pune cea mai parte a vinovăției pentru cele întâmplate pe umerii sârbului. „A fost ceva exagerat. Trebuie să-l învinovățesc în primul rând pe Djokovic. Sigur, și ceilalți au fost parte din tot, dar el a fost inițiatorul. În primă fază, motivele erau onorabile, centrate pe ideea de caritate, însă lucrurile au mers în direcția greșită. S-a ajuns la un spectacol de publicitate. Și vina e a lui Djokovic", a insistat Straka într-un interviu pentru cotidianul austriac Standard. 

Întrebat despre cele văzute la Belgrad, unde nu a existat distanțare socială, nu s-au purtat măști, iar jucătorii s-au îmbrățișat, au participat la acțiuni cu zeci de copii, apoi au petrecut într-un club, cântând și dansând, managerul lui Domi a admis: „E clar că a fost o prostie. Toată lumea știe asta. Nicio scuză publică nu mai ajută acum. Singurul care trebuie să-și ceară scuze este Djokovic pentru că a pus în scenă totul. Ceilalți doar au fost acolo, nu au omorât pe nimeni". 

„Ce a făcut Djokovic a fost o prostie! El e vinovat” » Managerul lui Dominic Thiem pune pe umerii sârbului responsabilitatea pentru testele pozitive din Adria Tour
Soția lui Djokovic, Jelena (dreapta), și ea cu test pozitiv la coronavirus, a participat la Kid's Day

Relația personală dintre jucători

Straka a punctat și că asigurările inițiale prevedeau prezența a doar o mie de spectatori și garantarea distanțării sociale. „I-am dat acordul meu lui Dominic având în vedere aceste condiții. Era cu două zile înainte de start", a spus managerul, care este și directorul turneului ATP de la Viena. „A fost un turneu privat extraordinar, care a luat un curs ciudat. Jucătorii au mers acolo de dragul lui Djokovic. El i-a sunat personal, era ceva în afara controlului unui manager, ținea de relația personală dintre jucători. Dacă te sună un Roger Federer sau Rafael Nadal, pur și simplu, te duci", a subliniat Straka. 

„Nu a pierdut mult"

Managerul lui Thiem crede că acesta nu va suferi în ce privește popularitatea din cauza celor petrecute la Adria Tour. „Nu el a fost actorul principal în această istorie. Sigur, nu e o situație ideală, dar s-a întâmplat, trebuie să învețe din asta și o va face. Nu a comis o crimă. Nu mi se pare însă că a pierdut masiv în ochii fanilor. E un jucător foarte bun. Dacă va continua să-și mențină nivelul și va avea succes în continuare, va fi privit drept un model", a încheiat Straka. 

Thiem globe-trotter

Austriacul a fost între cei mai activi jucători în ultimele luni, dacă nu chiar cel mai activ. S-a aflat între primii care au participat la meciuri organizate în Austria, la Viena, a mers apoi la Belgrad, pentru Adria Tour, a câștigat etapa de acolo și a revenit la Viena. Weekendul următor a ajuns lângă Nisa, unde a participat la Ultimate Tennis Showdown, turneul organizat de Patrick Mouratoglu la academia sa. Va fi prezent acolo și weekendul acesta, apoi va ajunge la Kitzbuhel, pentru evenimentul inițiat chiar de el, între 7 și 11 iulie. Înapoi la Nisa, apoi pe 13-15 iulie va fi la Berlin, unde se va juca pe iarbă.

Citește și alte știri din tenis

Mama lui Djokovic sare în apărarea fiului după scandalul de Covid-19: „Parcă ar fi așteptat ca asta să se întâmple. Au ceva personal cu Novak!”

Managerul lui Grigor Dimitrov răspunde acuzațiile lansate de tatăl lui Djokovic: „Nimeni nu i-a cerut să facă test pentru coronavirus”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează