SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2022

UPDATE Viza lui Novak Djokovic ANULATĂ pentru a doua oară! Sârbul va intra în detenție începând de mâine

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 16:46 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 16:46

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis a doua anulare a vizei lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP). Sâmbătă, sârbul va fi interogat de către ofițerii de imigrare, iar la finalul discuției va intra în detenție! 

UPDATE ORA 16:00 | Mărturii din centrul de detenție unde ar putea fi mutat Novak Djokovic: „Stau într-o cușcă de 9 ani și voi mă întrebați de el?!”

În cadrul audierii preliminare de astăzi, unul dintre avocații lui Djokovic a solicitat schimbarea locației în care sârbul să stea în detenție. 

În mod normal, el ar fi rămas în clădirea ofițerilor de la Imigrare în care va fi interogat sâmbătă, dar, având în vedere că adresa a fost publicată în timpul audierii publice, avocatul a argumentat că „avem o preocupare serioasă cu privire la securitate și la un potențial circ mediatic”. 

A fost unanim acceptat ca cele două părți să convină asupra unei locații noi în care Djokovic să fie deținut. Avocatul Ministerului Imigrării, Stephen Llyod, a declarat că cele două părți vor face aranjamentele necesare pentru noua perioadă de detenție a lui Djokovic. Dar mărturiile despre locul în care ar putea ajunge sârbul sunt cutremurătoare. 

UPDATE ora 13:50 | Primele decizii ale judecătorului: Djokovic intră în detenție sâmbătă! 

Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Novak Djokovic să rămână în Australia în timp ce contestația sa legală se desfășoară, potrivit TheAge

După ce va fi interogat sâmbătă dimineață de către ofițerii de imigrare, Djokovic va intra în detenție. Djokovic va putea să stea împreună cu avocații săi mâine, în timp ce aceștia vor pregăti argumentele pe care le vor susține în fața instanței, și va putea participa de asemenea la audierea de duminică.

Totodată, judecătorul a ordonat transferarea cazului către Curtea Federală.

CTP critică acțiunile familiei Djokovic: „Au jignit credincioșii, au dus lucrurile într-o zonă de extremism anti-vaccinist. Novak și-a asumat totul”
GESTURI
CTP critică acțiunile familiei Djokovic: „Au jignit credincioșii, au dus lucrurile într-o zonă de extremism anti-vaccinist. Novak și-a asumat totul”

UPDATE ora 12:50 | Djokovic rămâne liber până sâmbătă

Nick Wood, avocatul lui Novak Djokovic, a prezentat motivele pentru care ar putea contesta anularea vizei jucătorului de tenis. Avocatul a transmis instanței că ministrul Imigrării a justificat anularea vizei pe baza faptului că prezența lui Novak Djokovic în Australia ar stimula sentimentul anti-vaccinist.

El a mai susținut că ministrul nu a luat în considerare efectele pe care înlăturarea forțată a lui Djokovic le-ar putea avea asupra mișcării anti-vacciniste. Avocatul lui Nole a descris justificarea ministrului drept „evident irațională”.

În orice caz, Djokovic nu va fi deportat din Australia până când procedurile judiciare se încheie sau cazul va fi transferat unei alte instanțe. Pe deasupra, s-a decis ca Djokovic să nu intre în detenție până mâine, când va avea loc interogarea acestuia de către ofițerii de imigrare.

Două scenarii incredibile la Australian Open: Djokovic ar putea fi expulzat în timpul turneului!
AUSTRALIAN OPEN
Două scenarii incredibile la Australian Open: Djokovic ar putea fi expulzat în timpul turneului!

UPDATE ora 12:30 | Ce solicitări a făcut avocatul lui Novak Djokovic 

În cadrul audierii preliminare în fața judecătorului Anthony Kelly, Nick Wood, unul dintre avocații lui Novak Djokovic, a transmis că încearcă să solicite o scutire de la aplicarea deciziei de anulare a vizei lui Djokovic, precum și eliberarea liderului ATP din detenția pentru imigranți, în care acesta ar trebui să intre, cel mai probabil, începând de sâmbătă. 

Pe deasupra, avocatul sârbului a cerut un ordin pentru ca Novak să nu fie interogat de ofițerii de imigrare sâmbătă dimineața. Reprezentantul legal al lui Nole a argumentat că timpul respectiv i-ar fi mai util lui Djokovic pentru a se consulta cu echipa sa juridică.

„Timpul e prețios. Înțelegem că instanța este supusă unei presiuni considerabile, nu vrem să aplicăm mai multă, dar domnul Djokovic ar putea fi programat să joace luni sau marți seara”, a pledat avocatul. 

UPDATE ORA 11:45 | Audiere în cazul Djokovic în fața judecătorului

Echipa de avocați a lui Djokovic va avea o audiere preliminară cu judecătorul Anthony Kelly, privind procedurile de urmat. Totul va fi transmis pe youtube-ul tribunalului australian. Anthony Kelly este același magistrat care a dat prima decizie în privința vizei sârbului lider ATP, când i-a permis jucătorului să rămână la Antipozi. 

Nu mă bucur deloc pentru ce pățește Djokovic. E vina tuturor părților aici. A fost un dezastru. Novak, Tennis Australia, guvernul Victoriei, guvernul federal, toți au greșit. Vaccinează-te și vino să joci. Altfel ne vedem în 2023. Nu e loc de întors
- Darren Cahill pe twitter

UPDATE ora 10:30 - Novak Djokovic dă declarații sâmbătă în fața ofițerilor australieni

Ofițerii departamentului de Imigrare din Australia i-au solicitat lui Novak Djokovic să se prezinte sâmbătă la o interogare. Guvernul australian se află în contact cu avocații lui Djokovic, care nu va intra în detenție cel puțin până la discuția de mâine.

Pandemia a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună și am salvat vieți și mijloace de existență. 

Împreună am obținut una dintre cele mai mici rate de mortalitate, una dintre cele mai puternice economii și una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume. 

Australienii au făcut multe sacrificii pe parcursul acestei pandemii și așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatele acelor sacrificii să fie protejate. Asta a făcut ministrul prin decizia luată astăzi. 

- Scott Morrison, prim-ministrul din Australia

 

CTP, comentariu pentru GSP despre anularea vizei lui Djokovic: „Nu-l mai pot privi jucând. E o desfășurare ireală de evenimente!”
VIZĂ
CTP, comentariu pentru GSP despre anularea vizei lui Djokovic: „Nu-l mai pot privi jucând. E o desfășurare ireală de evenimente!”

Știrea inițială ora 09:00 - Viza lui Novak Djokovic, anulată pentru a doua oară

Ministrul Imigrării din Australia și-a folosit puterea excepțională de decizie și a dictat în urmă cu scurt timp anularea vizei lui Novak Djokovic, anunță New Age, cotidian din Melbourne. 

În condițiile actuale liderul ATP va trebui să părăsească Australia sau să intre în detenție în următoarele ore, astfel că participarea sa la Australian Open 2022, turneul de Grand Slam programat între 17 și 30 ianuarie, este puțin probabilă.

Jurnalista GSP Luminița Paul, despre anularea vizei lui Novak Djokovic: „Acum riscă și interdicția de 3 ani”
Australian Open
Jurnalista GSP Luminița Paul, despre anularea vizei lui Novak Djokovic: „Acum riscă și interdicția de 3 ani”

Ce cale de atac are Novak Djokovic la decizia de expulzare din Australia

În aceste momente, avocații lui Nole pregătesc apelul. Dacă nu contestă decizia în instanță sau dacă nu primește un verdict favorabil acolo, pe Djokovic îl așteaptă deportarea!

În plus, dacă Djokovic nu are succes în apelul său, legile spun că acesta nu va mai putea primi altă viză pentru intrarea în Australia vreme de 3 ani, iar ministrul ar fi subliniat acest lucru.

Echipa de avocați a lui Djokovic speră ca audierile să aibă loc în weekend iar o decizie finală să vină cel târziu duminică, astfel încât Novak să poată participa la Australian Open.

Cazul ar trebui să-i revină judecătorului Anthony Kelly, cel care a întors prima decizie de anulare a vizei, dar acesta l-ar putea trimite către Curtea Federală.

Ce spun autoritățile australiene: „A fost în interesul public”

În jurul orei 18:00 în Melbourne (09:00 în România), Hawke a declarat:

„Astăzi mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că a fost în interesul public să procedez așa.

Decizia a venit după ordinele oferite de Curtea Federală pe 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic fusese întoarsă pe motive de echitate procedurală.

Viza lui Novak Djokovic ANULATĂ pentru a doua oară! Sârbul va intra în detenție începând de mâine
Novak Djokovic // foto: Imago Images

În luarea acestei decizii, am avut în considerare informații care mi-au fost furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și din partea domnului Djokovic.

Guvenul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de COVID-19”.

Djokovic s-a comportat bizar joi 

Începând de luni, când o instanță din Melbourne a întors decizia inițială prin care viza lui Djokovic a fost anulată, liderul mondial s-a antrenat în vederea participării la Australian Open, turneul său favorit, pe care l-a câștigat de 9 ori în carieră. 

La ședința de pregătire de joi, însă, Novak Djokovic a avut un comportament ciudat. El rezervase un teren de antrenament pentru două ore, dar a întrerupt sesiunea după doar 30 de minute. Acest lucru a venit după ce preparatorul său fizic, Marco Panichi, i-ar fi arătat ceva pe telefon. Imediat, Djokovic a început să-și strângă bagajele și a părăsit terenul.

9 titluriare Novak Djokovic la Australian Open. Sârbul lupta pentru un al 21-lea trofeu de Grand Slam, ceea ce l-ar fi clasat pe locul 1 în istoria ATP

Mai multe știri din tenis: 

Un superstar din circuitul ATP, în pragul falimentului » Întreaga avere, pierdută de tatăl lui

2021 istoric » Naomi Osaka, cel mai bine plătită sportivă din toate timpurile! + Podiumul anului, 100% din tenis

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (271)
orlick
orlick  •  15 Ianuarie 2022, 12:56
Postat de bogdaniulian pe 14 Ianuarie 2022, 23:10

oare are legatura cu asta? https://raportuldegarda.ro/eurobarometru-2021-cunostinte-atitudini-cetateni-europeni-stiinta-tehnologie/ doar 2% dintre românii care au participat la sondaj au răspuns corect la mai mult de 8 întrebări despre știință și tehnologie, cel mai mic procent dintre Statele Membre UE majoritatea nu e in stare sa inteleaga concepte stiintifice de baza, darmite cum functioneaza un vaccin

Dacă procentul vaccinatilor din România era apropiat de 2% as fi zis ca e o coincidență cam mare, dar se pare ca majoritatea celor vaccinați (si a celor nevaccinati) nu ar fi știut sa răspundă la întrebări. Adevărul e că nu s-a făcut niciun studiu pentru a se stabili care sunt mai inteligenți: vaccinatii sau nevaccinatii. Cert e că foarte mulți dintre sustinatorii vaccinului obligatoriu sunt intoleranți, se cred superiori (în limbaj popular, sunt fuduli) și nu au dubii. Eu știu o vorbă despre cine e fudul și mai știu una care sună cam așa: dubito, ergo cogito...

markksson
markksson  •  14 Ianuarie 2022, 23:33
Postat de wrx. pe 14 Ianuarie 2022, 18:57

Astept si eu de la ȘOȘOCARII care posteaza pe aici, argumente stiintifice ca acest vaccin nu este bun si ca lui Novak i se face o nedreptate! Repet, argumente stiintifice si surse reale nu link-uri de pe gsp, can can si site-uri rusesti, iraniene, chinezesti! Restul e mac mac

Sincer sa fiu, bazat pe reactiile tale la mesajele altora, mi-e teama ca nu ai sa intelegi nimic nici din surse credibile. Nemaivorbind ca nu ai putut gasi genul asta de surse pe cont propriu (pe bune, pe ce lume traiesti?!) ... Sunt insa dispus sa incerc - lasa o adresa de email, daca ai cum. PS. Daca nu gasesti cum, cauta USA FDA Advisory Committee Meeting (17 septembrie 2021) pe YouTube, si vezi de ce acel comitet format din doctori cu reputatie solida si care ofera sfaturi FDA-ului (deci e cat se poate de legit) a votat cu 16-2 IMPOTRIVA dozei 3 (au recomandat-o doar pentru categoriile de risc). Deci video OFICIAL, pentru cine are ochi sa vada si minte sa inteleaga.

markksson
markksson  •  14 Ianuarie 2022, 23:18
Postat de Tudor Dulca pe 14 Ianuarie 2022, 20:41

Naționala feminină de baschet a Australiei trebuie să aterizeze la Belgrad în câteva zile. Cu tot cu staff... vreo 25 de australience, australieni. Vom vedea ce reciprocitate le oferă sârbii. Cu sârbii nu te joci când vine vorba de un simbol național al Neamului sârbesc.

Ar trebui sa le spuna, la aterizare, ca tocmai a fost data o ordonanta de urgenta conform careia toti atletii care participa la "jocuri cu mingea" si care vin de la distanta mai mare de 13.000 KM de Serbia, trebuie sa aiba 3 doze de vaccinare impotriva Athlete's *** ("tinea pedis", care este o infectie fungica foarte contagioasa). Asta este in interesul tuturor echipelor, din moment ce vestiarele sunt comune pe durata turneului. Si in interes public, evident. Cum zic si spalatii pe creier din tara cangurilor, "regulile sunt reguli", deci trebuie respectate intocmai.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (271)
Comentează