SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

FOTO În 2014, îi dădea lecții de tenis lui Klaus Iohannis, acum e la un pas de intrarea în Top 100 » Românul e pe val: două trofee în 2023 și o victorie contra fostului #2 mondial!

Victor Cornea, alături de Klaus Iohannis +15   FOTO
Victor Cornea, alături de Klaus Iohannis

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 14:47 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 19:07

Pe nesimțite, un tenismen român în vârstă de 29 de ani, Victor Cornea, își croiește drum spre intrarea în prima sută mondială în proba de dublu. Cu două titluri cucerite deja în 2023, ambele în circuitul Challenger, el a ajuns să ocupe acum locul 104 la dublu, cel mai bun de până acum.

La 29 de ani, aflat în a doua parte a carierei, sibianul Victor Cornea trece prin cel mai bun moment al său în tenis, demonstrându-le tuturor că un „breakthrough” se poate produce oricând, indiferent de stadiul carierei.

Dacă la simplu n-a reușit să-și transforme țelurile în realitate, românul e foarte aproape acum să pătrundă printre cei mai buni 100 de jucători în proba de dublu, o performanță pe care, în ultimele două decenii, au mai atins-o doar câțiva câțiva compatrioți: Tecău, Mergea, Hănescu, Ungur, Andrei Pavel și Trifu.

Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea, alături de marele Bjorn Borg /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea, alături de Klaus Iohannis
Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
+11 FOTO

Victor Cornea, două trofee în 2023 și o victorie contra fostului #2 mondial!

Începutul lui 2023 e promițător pentru el. Doar în ultima lună, el și-a adjudecat deja două trofee de categorie Challenger. La Tenerife, în Spania, s-a impus alături de Sergio Martos Gornés, însă și mai sonor e rezultatul obținut la Oeiras, în Portugalia, în prima săptămână a noului an. 

Cornea și cehul Petr Nouza au triumfat într-o finală în care i-au învins pe francezii Jonathan Eysseric și Pierre-Hugues Herbert. Ultimul are o carieră inconfundabilă, a fost numărul doi mondial la dublu și are în palmares toate cele patru trofee de Mare Șlem, toate cucerite alături de Nicolas Mahut. Cornea și partnerul său s-au impus cu 6-3, 7-6 (3), stângaciul de 1.98 m. bifând fără îndoială cea mai prestigioasă victorie a sa.

Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea, alături de marele Bjorn Borg /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea, alături de Klaus Iohannis
Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
+11 FOTO

Ultimelor trofee li se adaugă și cele reușite în august, respectiv octombrie 2022, la Praga și Yokohama. Sunt rezultatele care l-au dus pe român la granița Top 100 și care, inevitabil, îi deschid noi orizonturi pentru restul sezonului. 

Până în acest moment, el are doar două prezențe pe tablourile principale ale turneelor ATP: în 2016, când a primit un wild-card alături de Victor Hănescu la ultima ediție a BRD Năstase Țiriac Trophy, dar și în 2022, la Munchen, unde partenerul său a fost Petros Tsitsipas, fratele finalistului de la Australian Open.

29 de trofeea câștigat Victor Cornea la dublu: 7 de tip Challenger, 22 în circuitul ITF

Victor Cornea se pregătește pentru Cupa Davis

Pentru Victor Cornea, următoarea apariție se va produce la finalul săptămânii, în Cupa Davis, unde România va întâlni, în deplasare, Thailanda. Căpitanul nejucător Gabriel Trifu se bazează, pe lângă Cornea, pe Marius Copil, Nicholas David Ionel, Filip Jianu și Cezar Crețu. Miza pentru „tricolori” e calificarea în Grupa I Mondială. 

Va fi a doua apariție a lui Cornea în Cupa Davis, după ce a evoluat și în înfrângerea cu Slovacia din septembrie 2022, când a făcut pereche cu Marius Copil (6-7, 2-6 versus Igor Zelenay și Lukas Klein).

În 2014, Victor Cornea era sparring partner pentru Klaus Iohannis

În 2014, Victor Cornea a apărut într-o fotografie pentru care avea să rămână cunoscut peste ani. Alături de Klaus Iohannis, pe terenul de tenis, la scurt timp ce actualul președinte al României câștigase primul său mandat

„Fotografia a fost făcută a doua zi după alegeri. Am schimbat câteva mingi cu dânsul și o fac atunci când ne intersectăm. Nimic mai mult. Eu sunt prins cu turneele. Toți vor să știe cum lovește mingea, dacă e bun la tenis. Are o dreaptă corectă. Mai multe, ce să zic? Joacă tenis de plăcere. Noi nu jucăm pe puncte, când ne vedem”, spunea Cornea în 2016, într-un interviu pentru Libertatea.

Victor Cornea, alături de Simona Halep, Klaus Iohannis și Carme Iohannis / Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea, alături de marele Bjorn Borg /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
Victor Cornea, alături de Klaus Iohannis
Victor Cornea /  Sursă foto: Instagram@victorcornea
+11 FOTO

Citește și alte știri din tenis:

Unde se oprește? 5 mari obiective pentru Novak Djokovic în 2023, anul în care poate închide definitiv dezbaterea pentru „GOAT”

Lecție de fair-play oferită de Nadal » Ce i-a transmis lui Djokovic, după ce „Nole” i-a egalat recordul

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
rlr81
rlr81  •  02 Februarie 2023, 10:04

In ce hal de tara traim ,habar n-aveti despre cine faceti acest articol , asta este o relatie a lui iohanis ,consilier prezidential pe sport din prima zi a primului mandat al lui iohanis ,adica bani de la stat de pomana ...si mai e ceva dar aia nu e treaba mea viata lui si alegerile lui . Totusi cand scrieti despre cineva ,asigurati-va ca merita scris ...daca nu va tine , macar nu promovati monstrii :) ...tara bolnava total

rav410wrc
rav410wrc  •  01 Februarie 2023, 19:40

Dl. presedinte Iohannis, noi, cetatenii acestei tarishoare, membre UE, inca asteptam ca cineva sa raspunda pt esecul aderarii la spatiul Schengen !! Care este bilantul, Romaniei "lucrului bine facut", pe ultimii 8-9 ani, va rog !? Noi, ne-am fi dorit un singur lucru, pe care ati avut timp sa-l pregatiti, in aceasta perioada ... Sa NU mai stam in coloane cu orele, la Nadlac, ori la alte puncte de trecere ale frontierei cu spatiul Schengen, ca niste cetateni umiliti, din lumea a 3-a, a UE !! :(((

Digital_citizen
Digital_citizen  •  01 Februarie 2023, 17:27

Triumful mediocrității???? . Respectând proporțiile se repeta istoria carierei lui Marius Copil. În mediocritatea onestă a lui Marius s-au investit milioane de către familie pt. a ajunge in preajma locului 50 ATP. În cazul lui Cornea, sumele sunt mai mici, dar inaccesibile pt. un copil talentat la tenis, dar sărac și fără relații. Altfel Victor e un băiat ok, decent și discret, dar care fără o investiție majoră dpdv financiar, și-ar fi găsit o altă carieră profesională. Situația e similară în multe alte cazuri din sportul românesc feminin și masculin. Asta e societatea românească, sprijinul relațional, bănesc, etc, nu vine ca urmare a unor calități native vizibile, a muncii, a ambiției. Acel sprijin apare dacă cei din spatele tău din motive altele decât performanța sportivă pompează bani si resurse cu nemiluita. Și așa ies in luminile rampei mediocrii și se sting în întuneric cei ar putea străluci cu adevărat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează