SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2018

WIMBLEDON 2018 // FOTO Mihaela Buzărnescu merge mai departe! Gabriela Ruse, eliminare DRAMATICĂ după ce a irosit 6 mingi de meci

Mihaela Buzărnescu FOTO: Reuters +4   FOTO
Mihaela Buzărnescu FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iulie 2018 23:17

Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru, și Mihaela Buzărnescu s-au calificat în turul secund la Wimbledon. Irina Begu și Gabriela Ruse au fost eliminate.

Mihaela Buzărnescu - Aryna Sabalenka 6-7(3), 6-1, 6-4

Primul set al înfruntării a fost unul dominat de serviciile celor două jucătoare. O singură șansă de break a apărut în cele 12 game-uri, la scorul de 5-5, salvată de bielorusă. Sabalenka a fost mai exact în tie-break și a preluat conducerea pe tabelă.

Mihaela a profitat de ezitările adversare din setul secund, a urcat mult mai des la fileu, reușind 9 lovituri câștigătoare, față de una singură a Arynei, și a împins partida în decisiv.

Decisivul părea să fie la discreția Mihaelei, care a pierdut însă 3 game-uri consecutive și a dus meciul la limita a două ore de joc. 

S-a încheiat 6-7, 6-1, 6-4, și Mihaela va juca împotriva britanicei de 19 ani care a eliminat-o pe Irina Begu, Katie Swan.

Gabriela Ruse - Agnieszka Radwanska 3-6, 6-4, 5-7

Gabriela Ruse (20 de ani, 195 WTA) a pierdut în primul tur de la Wimbledon fața Agnieskăi Radwanska, scor 3-6, 6-4, 5-7. 

Gabriela a avut nevoie de 3 tururi de calificări pentru a ajunge pe marea scenă londoneză. Sorții i-au adus o adversară cu nume, Radwanska, finalistă la Wimbledon în 2012. Începutul a fost unul dezastruos. Jucătoarea din Polonia a câștigat 5 game-uri consecutive și a închis primul set în doar 39 de minute, scor 6-3.

Odată îndepărtate emoțiile debutului, românca a trecut la control. A fost jucătoarea care a dictat ritmul, a fost mai agresivă și a dus partida în decisiv. 

Setul 3 a fost unul dramatic. Ruse a ratat nu mai puțin de 6 mingi de meci, la scorul de 6-5, pe serviciul adversarei. Loviturile ratate la limită, două dintre ele direct din retur, au lovit decisiv în moralul româncei. 

A pierdut următoarele două game-uri și a terminat cea mai frumoasă săptămână din carieră în lacrimi.

Radwanska o va înfrunta în turul următor pe cehoaica Lucie Safarova (31 de ani, 27 WTA).

Irina Begu - Katie Swan 2-6, 2-6

Irina Begu, a 3-a jucătoare a României în clasamentul WTA, nu a avut nicio șansă în fața britanicei Katie Swan (19 ani, 204 WTA). 

Favorita gazdelor a fost în control de la un capăt la celălalt. Ajutată de un procentaj excelent al punctelor câștigate pe primul serviciu, 92 la sută, Swan a triumfat în mai doar 57 de minute de joc.

8
lovituri câștigătoarea a avut Swan, față de doar 2 ale Irinei Begu

În turul următor ar putea da peste o altă româncă, Mihaela Buzărnescu, dacă aceasta va trece în această seară de Aryna Sabalenka. 

Sorana Cîrstea - Magdalena Rybarikova 7-5, 6-3

Sorana Cîrstea, locul 51 WTA, s-a calificat în turul II al turneului de la Wimbledon, trecând de Magdalena Rybarikova, locul 19 WTA, scor 7-5, 6-3, după un meci de o oră și 30 de minute. În turul doi, Sorana Cîrstea va juca împotriva rusoaicei Evgeniya Rodina locul 120 WTA.

Deși pornea cu a doua șană, Sorana a jucat perfect în primul meci de la Wimbledon și a dominat-o pe slovacă. Primul set a început mai bine pentru Rybarikova, care a condus cu 5-3. Sorana a revenit și a câștigat patru game-uri la rând, adjudecându-și setul.

În partea a doua, Sorana a avut 2-0, dar Rybarikova a revenit. La 4-3 pentru Cîrstea, românca a mai făcut un break și a servit cu succes pentru câștigarea meciului.

  Alexandra Dulgheru - Kristyna Pliskova 6-4, 1-6, 6-2

Venită din calificări, Alexandra Dulgheru, locul 141 WTA, s-a calificat în turul II al turneului de la Wimbledon. Românca a trecut de cehoaica Kristyna Pliskova, scor 6-4, 1-6, 6-, după un meci de o oră și 44 de minute. În turul doi, Dulgheru va juca împotriva învingătoarei meciului Johanna Larsson - Venus Williams.

În primul set, Dulgheru a făcut două break-uri în primele două game-uri în care Pliskova a servit și s-a menținut în avans, grație unui joc sigur, fără greșeli. În setul al doilea, Pliskova a dominat clar. A servit foarte puternic și a cedat doar un game. Cehoaica a făcut două break-uri și a trimis meciul în decisiv.

Setul trei a început bine pentru Dulgheru. Românca a făcut rapid un break, la 2-1, și s-a menținut în avans până la final. La 5-2, Alexandra a mai făcut un break. Românca s-a deplasat excelent pe teren, nu a făcut multe greșeli și s-a calificat în turul doi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (65)
10202925648180625
Eugen Qy  •  03 Iulie 2018, 22:44
Postat de Andrei Preda pe 03 Iulie 2018, 00:24

Unde vezi tu comparatia bre buzarnace ? Oricum se pare ca te deranjaza ca simona e nambar uan ! Si pe bune doar !

Pentru cultura ta generala, se scrie :" Number one" !

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  03 Iulie 2018, 12:32
Postat de Andronic Popovici pe 03 Iulie 2018, 10:36

este adevarat sa le laudam pe fetele noastre in primul rand pe praslea cel voinic Elena ca si Ostapenco si respectiv pe Sorana dupa rezultate f. bune dar ,sa nu o uitam pe Mihaela care a luptat ca un gladiator cu Goliat ,o adevarata forta a naturii ma refer la ucrainianca ce vine naucitor din urma si daca nu ar fi rapus-o Miha ,multe victime facea ,adevarul e ca ea dupa primul set nici nu se astepta la ce a venit ,felecitari fetelor si mult succes si bafta .

Da, bine zici, "ucraineanca" din Belarus!

1581870215401957
Andronic Popovici  •  03 Iulie 2018, 10:36

este adevarat sa le laudam pe fetele noastre in primul rand pe praslea cel voinic Elena ca si Ostapenco si respectiv pe Sorana dupa rezultate f. bune dar ,sa nu o uitam pe Mihaela care a luptat ca un gladiator cu Goliat ,o adevarata forta a naturii ma refer la ucrainianca ce vine naucitor din urma si daca nu ar fi rapus-o Miha ,multe victime facea ,adevarul e ca ea dupa primul set nici nu se astepta la ce a venit ,felecitari fetelor si mult succes si bafta .

Vezi toate comentariile (65)
Comentează