SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

Cori Gauff - Venus Williams 6-4, 6-4 // Jucătoarea americană în vârstă de 15 ani și-a învins idolul: „Fără Venus nu aș fi fost aici! I-am spus asta peste fileu”

FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2019 21:32

Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) a învins-o pe Venus Williams (39 de ani, 44 WTA) și e cea mai tânără jucătoare care obține o victorie la Wimbledon în era Open,  6-4, 6-4.

  • În turul secund, Gauff va juca împotriva slovacei Magdalena Rybarikova (30 de ani, 139 WTA).

Pentru prima apariție pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem Gauff a fost nevoită să depășească tururile de calificare. A făcut-o en fanfare, fără să piardă vreun set.

Nici Venus, modelul tinerei americance, nu i-a putut sta în față. Cori a servit impecabil, a terminat partida cu un procentaj de 78% al punctelor câștigate cu primul serviciu, a greșit mult mai puțin decât adversara, doar 8 erori neforțate față de 26, și a tranșat partida în doar o oră și 21 de minute.

196 km/ha măsurat cel mai rapid serviciu al lui Gauff în meciul de astăzi. La ediția precedentă de la Wimbledon, doar Venus și Serena au depășit borna de 190km/h

Gauff nu este o apariție surprinzătoare pentru fanii împătimiți ai tenisului. Americanca s-a impus anul trecut în competiția destinată junioarelor la Roland Garros, la doar 14 ani.

Gauff: „Îți mulțumesc pentru tot”

La 8 ani, tatăl lui Cori Gauff a făcut rost de bilete la US Open. A fost prima întâlnire cu Venus, de la care a obținut și un autograf. Astăzi, la finalul meciului de la Wimbledon, cele două au purtat un dialog emoționant peste fileu.

Venus m-a felicitat. Eu i-am spus că îi mulțumesc pentru tot ce a făcut. Nu aș fi fost aici fără ea. Mereu am vrut să îi spun asta!”, a dezvăluit Gauff pentru BBC.

1.000.000 $va câștiga Cori Gauff din contracte de sponsorizare în 2019

Vezi și: 

Care NextGen? Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, ELIMINAȚI de la Wimbledon în primul tur! Grecul afirmase că e pregătit să câștige turneul ;)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
merace
merace  •  02 Iulie 2019, 09:15
Postat de dinamo_fan pe 01 Iulie 2019, 22:33

Incredibil meciul si fantastica pustoaica asta pentru varsta de 15 ani. A dovedit tarie de caracter cand a servit pentru meci reusind sa nu scape serviciul din mana desi Venus a avut vreo 2 mingi de break. Simona noastra cand serveste la 5-4 aproape ca stii dinainte ca isi va pierde serviciul, indiferent de adversara. Alta gena...

Aproape ca stii dinainte doar tu, care esti profet din nastere si vezi toatr lucrurile bune din altii! ȘD hahaha

986379311381755
Lengyel Adrian  •  02 Iulie 2019, 08:28

O noua minune a industriei farmaceutice americane, arata asta la 15 ani ca la 30 si sa nu ne abureasca ei ca poate avea forta asta nativ , chiar daca pe scara evolutiei e mai aproape de antropoide...

dakesis
dakesis  •  01 Iulie 2019, 23:22

'e cea mai tânără jucătoare care obține o victorie la Wimbledon în era Open' si in explicatia clipului se specifica clar ca e cea mai tanara din 91 incoace. Voi nici dupa instagram nu mai sunteti in stare sa copiati... Ramaneti la cancan, pe bune!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează