SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Azi începe: 7 românce atacă Wimbledon 2022 » Întrebarea lui Mouratoglou pentru Simona Halep: „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată”

Simona Halep și Patrick Mourtaglou, înainte de Wimbledon 2022 // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep și Patrick Mourtaglou, înainte de Wimbledon 2022 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 09:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 09:32

Azi debutează Wimbledon, turneul de Grand Slam de la All England Club, cu 7 românce la start. Campioana din 2019, Simona Halep, vrea să-și ofere șansa de a da ce are mai bun pe iarba londoneză.

  • Ediția din 2022 a turneului de la Wmbledon are loc între 27 iunie – 10 iulie.
  • Meciurile vor fi în direct pe Eurosport, iar partidele româncelor vor fi liveTEXT pe GSP.ro.

A trecut ceva timp de când fostul lider mondial nu a atins iarba de la Wimbledon, iar regăsirea a produs, aproape sigur, un fior special. Cea mai recentă apariție a Simonei pe iarba londoneză a fost în 2019, când mergea până la capăt și cucerea trofeul, al doilea de Mare Șlem din cariera ei. 

În 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, turneul nu s-a ținut, iar la ediția din 2021 nu a putut participa, nefiind recuperată după ruptura musculară de la coapsa stângă suferită în mai, la Roma.

Hohote de râs în conferința Simonei Halep de la Wimbledon: „Ce naiba a fost asta?!”
Wimbledon
Hohote de râs în conferința Simonei Halep de la Wimbledon: „Ce naiba a fost asta?!”

„A fost cel mai dificil an din viața mea", o afirmație pe care a făcut-o de multe ori de anul trecut încoace și pe care a repetat-o acum câteva zile într-o discuție pentru The Guardian.

„Nu am știut cum să gestionez acea accidentare, a fost cea mai dură din cariera mea. Din cauza ei am ratat două turnee de Grand Slam, am fost patru luni pe bară. Nu a fost ușor deloc", a explicat Halep. În urma acelei perioade complicate, au apărut dubiile, mai prezente ca oricând. „Nu știam dacă mai rezistă corpul", a dezvăluit.

  • Programul de azi al româncelor: 
  • Terenul 8 Sorana Cîrstea (26) – Aleksandra Krunici (Ser), al doilea meci
  • Terenul 16 Irina Begu – Ekaterine Gorgodze (Geo), al patrulea meci, ultimul

Simona Halep despre : „Eram din nou la pământ" 

2022 a devenit un an al schimbărilor. A început bine în Australia, apoi însă edificiul construit pe jocul bun de la Melbourne s-a clătinat iar când a pierdut la Doha, în primul tur. „Eram din nou la pământ. Am spus familiei și apropiaților că probabil am terminat-o cu tenisul, simțeam că nu mai am puterea să lupt, să arăt reziliență pe teren", s-a destăinuit Halep pentru ziarul britanic. 

Soluția a venit atunci când a decis să meargă să se antreneze, în premieră pentru ea, la o academie, cea a lui Patrick Mouratoglou, care apoi i-a devenit antrenor. Românca a redescoperit plăcerea de a se antrena, de a munci din greu, de a-și oferi șansa să se bată pentru titlurile importante.

Azi începe: 7 românce atacă Wimbledon 2022 » Întrebarea lui Mouratoglou pentru Simona Halep: „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată”
Simona Halep la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Întrebarea lui Mouratoglou pentru Simona Halep: „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată”

Într-o conversație recentă, Mouratoglou a întrebat-o dacă în copilărie a crezut cu adevărat că va fi campioană, că va câștiga un Grand Slam și că va ajunge numărul unu mondial. „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată. Nu am avut suficientă încredere să rostesc cu voce tare, dar în sinea mea, pentru că nu renunțam niciodată, știam că am o șansă", a povestit Simona.

Acum își dorește din nou, concluzie la care a ajuns după un timp de reflecție pe care și l-a acordat. „Am realizat că vreau, dar că va fi dificil. Acum, că l-am întâlnit pe Patrick, e ceva mai ușor. Mă simt foarte motivată, am acea dorință de a juca în continuare fiindcă simt că încă pot, că îmi place mult". 

Acest lucru s-a văzut în cele două turnee pe iarbă dinainte de Wimbledon, Birmingham și Bad Homburg, la care a atins semifinalele. În Germania s-a retras fără joc din cauza unei probleme la mușchii gâtului, pentru a nu risca o agravare a problemei în perspectiva Wimbledon-ului.

Test complicat la start pentru Simona Halep la Wimbledon 2022

„În fiecare zi din viața mea cred", spunea ea, referindu-se la acele țeluri înalte. 

„Și Patrick crede, îmi dă încredere că încă pot fi în top. Asta nu înseamnă neapărat că se va întâmpla. Vreau să-mi ofer șansa de a da ce am mai bun. Vom vedea ce se va întâmpla, sunt relaxată indiferent de rezultat, dar și motivată", a încheiat ea. Iar testul inaugural pe iarba de la All England Club nu va fi deloc ușor: Karolina Muchova, o jucătoare căreia îi place iarba, cu multă varietate în joc, care a atins „sferturile" la Wimbledon în 2019 și 2021. 

Dacă îl va depăși, un orizont mult mai larg și mai strălucitor e pregătit pentru Simona Halep, în această nouă etapă a carierei ei.

Româncele de la Wimbledon 2022 și rezultatele lor pe iarbă

Simona Halep (18 WTA) 

  • A 10-a participare la Wimbledon 
  • Cel mai bun rezultat – campioană 2019 
  • Alte rezultate pe iarbă – titlu la 's-Hertogenbosch 2013, semifinale Wimbledon 2014, Bad Homburg, Birmingham 2022, „sferturi" Wimbledon 2017, 2016, Eastbourne 2019, 2017, Birmingham 2015

Sorana Cîrstea (32 WTA)

  • A 13-a participare la Wimbledon 
  • Cel mai bun rezultat – turul 3 2021, 2017, 2012, 2009 
  • Alte rezultate pe iarbă – semifinale Birmingham 2022, "sferturi" Mallorca 2016, Birmingham 2013, 's-Hertogenbosch 2008

 Irina Begu (43 WTA)

  • A 10-a participare la Wimbledon 
  • Cel mai bun rezultat – turul 3 2021, 2015 
  • Alte rezultate pe iarbă –

 Gabriela Ruse (54 WTA) 

  • A 3-a participare la Wimbledon
  •  Cel mai bun rezultat – turul 1 2019, 2018 
  • Alte rezultate pe iarbă – "sferturi" Nottingham 2019

Ana Bogdan (111 WTA) 

  • A 5-a participare la Wimbledon 
  • Cel mai bun rezultat – turul 2 2017 
  • Alte rezultate pe iarbă – "sferturi" Gaiba 125k 2022

Irina Bara (122 WTA) 

  • Prima participare la Wimbledon 
  • Cel mai bun rezultat – 
  • Alte rezultate pe iarbă –

Mihaela Buzărnescu (127 WTA)

  • A patra participare la Wimbledon 
  • Cel mai bun rezultat – turul 3 2018 
  • Alte rezultate pe iarbă – semifinale Birmingham 2018, "sferturi" Nottingham 2018, Subirton 100k 2022

VIDEO Simona Halep, campioană la Wimbledon 2019

Citește și:

Djokovic, înainte de Wimbledon: „Sunt copilul unui război, dar nu e corect ce se întâmplă”

Andreea Prisăcariu reacționează, după ce legea pro-avort a fost abrogată în SUA: „Ce întâmplă în America? Lumea chiar a luat-o razna complet?”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează