SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO „Ce a făcut Nadal se întâmplă doar la turneele de mâna a 3-a, nu la Wimbledon”. Sonego, enervat de spaniol + Critici aprinse pe net

Rafael Nadal, la Wimbledon 2022 // FOTO: Imago +8   FOTO
Rafael Nadal, la Wimbledon 2022 // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 iulie 2022 12:33 / Actualizat duminica, 03 iulie 2022 13:47

Rafael Nadal (4 ATP) l-a învins pe italianul Lorenzo Sonego (54 ATP), scor 6-1, 6-2, 6-4, și s-a calificat în optimi la Wimbledon, după un meci care a avut parte de un moment tensionat.

În setul 3, după ce a câștigat primele două seturi, Rafa a avut un moment în care și-a pierdut concentrarea, iar de la 4-2 s-a făcut 4-4.  După restabilirea egalității, Nadal l-a chemat la fileu pe Sonego și i-a reproșat acestuia zgomotele pe care le făcea în timpul schimburilor, după ce lovea mingea.

Ibericul a discutat cu Sonego și arbitrul, spre nemulțumirea fanilor. Jocul s-a reluat, Nadal a câștigat setul cu 6-4 și s-a calificat în optimi. Ulterior, la finalul meciului, cei doi au discutat din nou la fileu, fiind întrerupți de arbitrul de scaun. Au continuat discuția în vestiar, după cum a dezvăluit Nadal.

Sonego s-a enervat la conferința de presă: „Asta se întâmplă doar la turneele de categoria a 3-a”

„Eu nu prelungesc strigătul decât după terminarea imediată a punctului, nu mă așteptam să mă cheme la fileu, aceste lucruri se întâmplă doar în turneele de categoria a treia sau între veterani, nu la Wimbledon. Trebuie să recunosc că m-a deranjat și am avut de suferit de pe urma lui. Dacă nu era vorba de Nadal, cu siguranță ar fi existat o mai mare atenție asupra acesui lucru", a spus Sonego la conferința de presă, citat de Eurosport

Când se joacă Simona Halep - Paula Badosa în turul 4 la Wimbledon 2022. Cine transmite la TV
WIMBLEDON 2022
Când se joacă Simona Halep - Paula Badosa în turul 4 la Wimbledon 2022. Cine transmite la TV

Rafael Nadal, criticat: „E ridică că poate face sau spune orice. Scutiți-mă cu asta! Dacă eu mi-aș face injecții pentru a juca, aș fi interzis din sport”

După meci, fanii de pe Twitter au postat mai multe mesaje în care își expiră nemulțumirea față de gestul lui Rafa.

  • „Nadal simțea că pierde controlul și a făcut cum face mereu. Ba ia un timeout medical, ba trage de timp sau primește sfaturi de la antrenor”
  • „Nu poți să faci așa ceva în timpul unui meci! Cum ar fi ca Nadal să fie chemat la discuți de adversar de fiecare dată când trage de timp?”
  • „E ridicol că Nadal poate scăpa cu orice face”
  • „E incredibil că Nadal se plânge de zgomotele făcute de adversari în timpul meciului. Nu sunt mulți jucători care să facă zgomote mai puternice ca el la fiecare punct”
  • „E ridicol că Rafa poate face sau spune orice. Scutiți-mă cu asta! Dacă eu mi-aș face injecții pentru a juca, aș fi interzis din sport. Dacă i-aș spune unui adversar, în timpul meciului, cum să se comporte, aș fi dat afară”
  • „Rafa l-a scos din ritm pe Sonego”
  • „Nadal se poate plânge de orice, iar lumea îl va ridica în slăvi spunând că este o persoană incredibilă. Când veți vedea că nu e așa cum este portretizat?”
  • „Nadal se plânge de zgomote? Nadal? Rafael Nadal?”
  • „Cum îndrăznește să-l chmele pe Sonego la fileu și să-i spună ce să facă?”
  • „Nu mă așteptam ca Nadal să fie așa dramatic. Ce dezamăgire din partea unui mare campion. O scenă patetică”

Nadal și-a prezentat scuzele pentru gestul cu Sonego

La conferința de presă, Rafael Nadal și-a prezentat scuzele pentru gestul său.

„Trebuie să spun că am făcut o greșeală. Nu trebuia să-l chem la fileu. Îmi prezint scuzele. A fost greșeala mea. Nu am nicio problemă în a recunoaște asta. Am vorbit cu el în vestiar. Nu am vrut să-l deranjez. Doar i-am spus ceva ce mă deranja pe mine”, a declarat Nadal.

Un jucător nu ar trebui să-și cheme adversarul la fileu. Nu poți face asta la Wimbledon. Nadal doar trebuie să discute cu arbitrul. Asta m-a distras 
– Lorenzo Sonego

VIDEO Nadal, victorie cu Sonego la Wimbledon 2022

Citește și:

Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon 2022 » Cum arată cotele după ce Iga Swiatek a fost eliminată

Stefanos Tsitsipas, discurs dur la adresa lui Kyrgios, după scandalul de la Wimbledon: „Are o latură întunecată, e un agresor! Probabil, la școală era un bătăuș”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
laur_gr
laur_gr  •  04 Iulie 2022, 08:41

Sonego nu era obligat sa vina la fileu daca Nadal l-a chemat. Singurul dialog pe care jucatorii sunt obligati sa-l aiba este cu arbitrul. Dar ca a pierdut meciul din cauza asta e o scuza ieftina. Cand nu stii sa pierzi gasesti scuze in orice fleac.

Stevie_downer
Stevie_downer  •  03 Iulie 2022, 22:34
Postat de adi_stelistul pe 03 Iulie 2022, 13:53

Mi-o amintesc pe Wozniacki la un meci cu Monica Niculescu (la Doha sau la Dubai) cum s-a dus la arbitru sa reclame zgomotele facute de adversara in momentul servei. :-))) A fost... epic.

Epic, liric, dramatic sunt genuri literare. Ați luat-o razna cu englezismele voastre.

TraianX
TraianX  •  03 Iulie 2022, 19:20

De doi ani a devenit un ticalos . L.am apreciat . Dar acum schimb postul. Nu este un mare campion este o epava a civilizatiei. Acum mai si triseaza (dopeaza)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează