SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON. FOTO Alexandra Dulgheru, învinsă de Venus Williams în turul secund la Wimbledon

FOTO: Reuters +10   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 17:20

Alexandra Dulgheru (29 de ani, 141 WTA) a fost eliminată de Venus Williams (38 de ani, 9 WTA), în turul secund al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon. Jucătoarea noastră a evoluat admirabil, a câștigat primul set, dar s-a accidentat în setul secund și nu a mai putut menține același ritm, pierzând în final cu 6-4, 0-6, 1-6.  

Aflată la primul duel direct cu Venus, Dulgheru nu a stat mult pe gânduri. A început agresiv, a lovit mult în cross și a obținut un break rapid. Deși serviciul nu a funcționat la cei mai înalți parametri, Alexandra a compensat prin deplasarea excelentă și prin loviturile lungi de forehand, vizibil incomode pentru sextupla campioană de la Wimbledon.

Setul secund s-a desfășurat sub coordonatele dictate de Venus Williams, care a schimbat registrul și a devenit mult mai agresivă. În plus, Alexandra Dulgheru a avut ghinion și s-a accidentat din nou la genunchiul stâng, având nevoie de intervenția medicului. Americanca a fost neiertătoare și a câștigat manșa secundă la 0.

Alexandra Dulgheru a mai menținut ritmul din primul set doar în primele 3 game-uri ale decisivului. A avut mingi de break la 1-1, dar Venus le-a salvat și a obținut apoi victoria fără emoții.

Desfășurarea liveTEXT a partidei

1-6, Game, Set, Meci Venus Williams: Americanca se impune fără emoții în ultimul game al meciului și se califică în turul trei. 
1-5, Break Williams:
Americanca se îndreaptă spre victorie după ce reușește un nou break pe serviciu româncei. Alexandra a luptat admirabil în decisiv, dar a fost copleșită de jocul solid al lui Venus
1-3, Break Williams:
Venus profită de o eroare copilărească făcută de româncă din preajma fileului.
1-2, Game Williams:
Alexandra ratează două mingi de break. Venus lovește la limită, din ce în ce mai aproape de tușă. Deplasarea româncei este mai bună decât în setul secund, când a avut nevoie de intervenția medicului.
1-1, Game Dulgheru:
Alexandra întrerupe seria de 7 jocuri consecutive ale lui Venus.

A început setul 3!

0-6, Break și SET Williams: Incomodată vizibil de accidentarea la genunchiul stâng, românca nu are replică în fața lui Venus. 
0-5, Game Williams:
Alexandra cere intervenția medicului, resimțind dureri la genunchiul stâng. 
0-4, Break Williams:
Venus are noroc! Câștigă al 3-lea punct în acest set după ce mingea lovește banda fileului și cade la câțiva centimetri distanță. 
0-2, Break Williams:
În ciuda unui voleu slice superb reușit la 15-40, Alexandra își pierde pentru prima dată serviciul. 

A început actul secund!

Aflată la primul duel direct cu Venus, Dulgheru nu a stat mult pe gânduri. A început agresiv, a lovit mult în cross și a obținut un break rapid. Deși serviciul nu a funcționat la cei mai înalți parametri, Alexandra a compensat prin deplasarea excelentă și prin loviturile lungi de forehand, vizibil incomode pentru sixtupla campioană de la Wimbledon.

Greșelile neforțate ale americancei, 12 la număr, au dus la închiderea relativ rapidă a setului, în 45 de minute, scor 6-4.

6-4, Game și SET Dulgheru: Alexandra rezistă în două schimburi interminabile. Lovește lung, cu mingi înalte, care o incomodează vizibil pe Venus, și își adjudecă primul act după 45 de minute. 
5-4, Game Williams:
Încă un game alb al sixtuplei campioane de la Wimbledon. 
5-3, Game Dulgheru:
Alexandra salvează o minge miraculoasă la 15-15! Un smash direcționat pe centrul terenului de Venus este transformat într-un passing câștigător. 
4-3, Game Williams:
Venus câștigă primul game alb al meciului. Își asumă mai multe riscuri, direcționează loviturile spre backhand-ul Alexandrei, prizând linia în două dintre cele 4 puncte adjudecate. 
4-2, Game Dulgheru:
Alexandra rezistă! Venus a forțat pe serviciul secund al jucătoarei noastre, insuficient însă pentru re-break. Loviturile în cross par arma favorită a româncei în primul act. 
3-2, Game Williams:
Americanca salveză încă o minge de break. Agresivitatea Alexandrei o pune în dificultate la fiecare schimb. 
3-1, Game Dulgheru:
Românca joacă incredibil în debutul partidei! Câștigă cel mai spectaculos schimb: după 3 lovituri defensive impecabile reușește un cross cu passing cu backhand-ul. 
2-1, Game Williams:
Alexandra ratează două șanse de break. 
1-0, Break Dulgheru:
Alexandra începe agresiv partida. Reușește două lovituri câștigătoare, e ajutată și de dubla-greșeală a lui Venus și trece în avantaj. 

A început partida! Venus servește prima. 

Alexandra Dulgheru are șansa de a juca pe una dintre cele mai impresionante arene din circuit, terenul 1 de la Wimbledon. Înfruntarea cu cvintupla campioană de pe iarba londoneză este încununarea unei săptămâni excelente. Românca a trecut 3 tururi de calificări, apoi a eliminat-o pe Kristyna Pliskova, scor 6-4, 1-6, 6-2.

5
trofee are are Venus la Wimbledon, în 2000, 2002, 2008, 2009 și 2012 

Astăzi, Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul III, în timp ce Sorana Cîrstea a fost eliminată. Detalii, AICI.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
138759953597464
Jonny Doe  •  04 Iulie 2018, 21:30
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

138759953597464
Jonny Doe  •  04 Iulie 2018, 21:24
Postat de smdb pe 04 Iulie 2018, 17:04

Daca esti prost si n-ai inteles nimic, mai baga o fisa. Comentariul meu reprezinta sarcasm directionat spre jesepe si ale lor click bait-uri, nicidecum spre jucatoarea noastra.

e daca tot am luat galbenul hai sa iau si rosul. Ia baga tu la cap:

titiduru22
titiduru22  •  04 Iulie 2018, 20:34
Postat de ray51 pe 04 Iulie 2018, 12:41

Dac-ar sti s-o poarte pe teren, ar invinge-o. Venus cam scoate 'limba' la varsta ei si la temperatura mare de la nivelul solului.

Ai avut dreptate , apuca-te de altceva , esti varza !

Vezi toate comentariile (25)
Comentează