SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Wimbledon se joacă pe GSP.ro » Amintiri pas cu pas. Simona Halep a reconstruit traseul de la Wimbledon 2019: „Nu mi-a fost teamă de nimic!”

Simona Halep și trofeul de la Wimbledon FOTO Raed Krishan +6   FOTO
Simona Halep și trofeul de la Wimbledon FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 12 iulie 2020 16:37 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 17:37

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a cucerit anul trecut, pe 13 iulie, primul titlu la simplu seniori la All England Club, după un parcurs convingător și o finală perfectă în fața Serenei Williams 

  • În perioada 29 iunie-12 iulie era programat turneul de la All England Club, anulat însă din cauza pandemiei de COVID-19. GSP v-a oferit în schimb timp de două săptămâni amintiri, povești și momente inedite. Serialul se încheie azi cu istoria triumfului Simonei Halep

Liniște, maturitate, concentrare. Joc adecvat, sfaturi bune pe care le-a urmat, ambiție dozată ideal pe parcursul a două săptămâni. Așa a ajuns românca în vârstă de 28 de ani la un triumf pe care nu și l-a închipuit posibil, în ciuda unor rezultate anterioare bune pe iarbă. 

A fost nevoie ca totul să se lege, cu acordul și contribuția ei vitală, pentru ca temerea să se spulbere și să se transforme într-un imens succes. Prima dată în istorie când România avea un titlu la simplu la Wimbledon, un reper amplu, de neuitat. La un an distanță, să vedem cum a retrăit Simona pas cu pas, într-o discuție cu Gazeta din decembrie trecut, drumul spre victorie. 

Traseul de la Wimbledon în cuvintele Simonei Halep 

Turul 1, Aliaksandra Sasnovici (Blr, 36 WTA) 6-4, 7-5: „Am avut emoții pentru că lovește plat, dă direct în minge și nu știi la ce să te aștepți. Era și primul meci, dar mă simțeam stăpână pe mine pentru că veneam de la Eastbourne, unde am jucat destul de bine". 

Turul 2, Mihaela Buzărnescu (Rom, 53 WTA) 6-3, 4-6, 6-2: „Este întotdeauna dificil să joci cu o româncă, mai ales că este stângace și avusese un an atât de bun în 2018. A fost o competiție între românce, am avut susținere importantă și pot să spun că în setul al treilea am simțit că am dominat un pic meciul". 

Turul 3, Victoria Azarenka (Blr, 40 WTA) 6-3, 6-1: „A fost un meci incredibil, care mi-a dat multă încredere pentru că am câștigat atât de clar, deși game-urile nu au fost chiar ușoare. M-a încredințat că sunt la un nivel foarte înalt pe iarbă și că am posibilitatea să progresez de la zi la zi". 

Turul 4, Cori Gauff (SUA, 313 WTA) 6-3, 6-3: „Un meci care a avut o încărcătură emoțională foarte mare, pentru ea, având 15 ani și jucând în turul al patrulea la Wimbledon și venind din calificări, era un rezultat extraordinar. Toată lumea vorbea despre acest meci. Am avut un surplus de stres, de presiune, dar am stat pentru fiecare punct și mi-am spus că totuși experiența mea, a anilor adunați în care am jucat la nivel înalt, o să mă ajute să câștig". 

Wimbledon se joacă pe GSP.ro » Amintiri pas cu pas. Simona Halep a reconstruit traseul de la Wimbledon 2019: „Nu mi-a fost teamă de nimic!”
Simona Halep în acțiune pe iarba londoneză FOTO Guliver/GettyImages

Sferturi de finală, Shuai Zhang (Chn, 50 WTA) 7-6 (4), 6-1: „Ahh, foarte greu, mereu m-a bătut și la turnee importante, și la Grand Slam-uri. Am avut emoții, stres, m-au ajutat antrenorii, m-a ajutat Darren spunând că chiar dacă m-a bătut în trecut, am un joc pe care pot să-l pun în practică și să o încurc. Atunci când am revenit de la 1-4, am prins încredere și mai mare". 

Semifinale, Elina Svitolina (Ucr, 8 WTA) 6-1, 6-3: „Nu-mi place niciodată să joc cu ea, așa cum este și cu Kerber, meciurile sunt grele, sunt ciudate contra ei, am revenit eu, a revenit apoi ea la unele meciuri. Trebuie să stai concentrată la fiecare punct și să alergi mult, să muncești, e muncă brută la meciurile cu ea, dar am știut că pe iarbă am un mare avantaj dacă stau aproape de linie și o joc repede". 

Finala, Serena Williams (SUA, 10 WTA) 6-2, 6-2: „N-am avut nimic altceva în cap decât că trebuie să joc și să-mi iau șansa. Am fost ca soldații în armată, punct ochit, punct lovit, nu mi-a fost teamă de nimic. Nu au fost așteptări foarte mari, știam că pot să joc la un nivel înalt ca să câștig contra ei. Meciurile pe care le-am jucat în trecut m-au ajutat foarte mult, am fost de multe ori aproape, dar n-am reușit să câștig. Nu mi-a fost teamă de absolut nimic la meciul acela". 

„Un astfel de succes nu se poate compara cu nimic, nici măcar cu primul trofeu de Mare Șlem. Wimbledon-ul este ceva aparte și a făcut ca sezonul 2019 să fie special

- Simona Halep

Nu pot descrie cum e să câștigi Wimbledon-ul. E ceva special. După ultimul punct am simțit că nu mă mai țin picioarele. Nu știam cum să reacționez și am făcut ce mi-a venit în mod natural. E greu să descrii un astfel de moment. Te simți ușor, ți se pare că totul e minunat și încerci să te bucuri

- Simona Halep

Nu am crezut că pot să câștig un turneu de Mare Șlem pe iarbă, cu toate aceste jucătoare înalte și care servesc bine. Însă în 2019 am început să simt jocul altfel, să mă simt în siguranță pe teren

- Simona Halep 

1 seta pierdut Simona Halep la Wimbledon 2019, în fața Mihaelei Buzărnescu în turul al doilea

56 de minutea durat finala cu Serena Williams de la Wimbledon

Citește și alte episoade despre Wimbledon: 

Wimbledon se joacă pe GSP.ro » Alexandra Dulgheru: „Prima întâlnire a fost magică. Am văzut clubul, iarba aceea imaculată, mirosea a tradiție..”.

Wimbledon se joacă pe GSP.ro » Daniel Dobre, antrenorul care a fost alături de Simona Halep la triumful de pe iarba londoneză: „Este un turneu special, nu se poate compara cu nimic!”

Wimbledon se joacă pe GSP.ro » Monica Niculescu și poveștile adunate în 12 participări: „Totul e magnific acolo!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează