SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON. FOTO Serena Williams s-a calificat în turul secund la Wimbledon » Revenire senzațională în setul secund + cu cine joacă în turul următor

FOTO: Reuters +10   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iulie 2018 19:55

Serena Williams (181 WTA), favorită 25 la Wimbledon, s-a calificat fără mari emoții în turul secund al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon. Americanca a învins-o în primul tur pe olandeza Arantxa Rus (105 WTA), scor 7-5, 6-3, după o oră și 30 de minute de joc.

Serena a început furtunos meciul și a reușit să facă break la primul game pe serviciu al olandezi. Totuși, Rus s-a regrupat și a făcut rebreak, iar cele două au mers cap la cap până la 5-5.

Experiența Serenei a fost decisivă în prelungirile primului set: americanca a făcut 6-5, iar apoi a presat pe serviciul adversarei și a reușit break-ul decisiv.

Serena a traversat momente mai slabe de mec în setul secund, fiind condusă cu 1-3. Totuși, Serena a revenit în joc și a câștigat într-o manieră entuziasmantă următoarele 5 game-uri, impunându-se cu 6-3.

7 titluri
are Serena Williams la Wimbledon. Pe ultimul l-a cucerit în 2016

În turul secund, Serena Williams se va duela cu învingătoarea partidei Tereza Smitkova (168 WTA) - Viktoriya Tomova (135 WTA).

"Uitați clasamentul, Serena e favorită! Mă puteți considera nebună, dar pe cine ați pune deasupra Serenei? Clasamentul e complet irelevant. Orice ar spune clasamentul, Serena nu e a 183-a jucătoare a lumii. Se află pe acest loc pentru că a devenit mamă. Poate să fie și pe locul 1000, tot pe ea aș vedea-o favorită principală" Martina Navratilova, despre șansele Serenei Williams la titlu

Serena Williams (36 de ani, 183 WTA) a stârnit mari controverse la Wimbledon după ce organizatorii au decis ca ea să fie cap de serie numărul 25, în ciuda locului modest din clasament.

Decizia organizatorilor a fost adoptată după ce mai multe voci din tenisul mondial au acuzat tratamentul pe care îl primește jucătoarea de 36 de ani, care abia a născut. Serena a fost repartizată în partea inferioară a tabloului de la Wimbledon, astfel că un potențial duel cu Simona Halep s-ar putea produce doar în finală.

Vezi și:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  03 Iulie 2018, 06:49

Cred ca se merge prea departe cu linguseala si servilismul fata de Serena. I se face culoar cu orice pret, vad ca si in turul 2 va avea o adversara din a doua suta a clasamentului. La ce joaca acum Serena, Micky sau Sorana cred ca nici n-ar transpire in fata ei. Cel mai decent era sa nu se mai intoarca in circuit, are si bani si trofee cat pt 10 vieti . La fel si sora-sa, suntem obligati sa o vedem pana la 50 de ani probabil. Frate, nu vezi ca nu mai castigi nimic de 5-6 ani? Nu te-ai saturat dupa 20 si ceva de ani de tenis profesionist ? Ai varsta mamelor la juma din fetele din circuit.

859779594095355
Nick Rasu  •  03 Iulie 2018, 06:24

cum dracu sa faci break la "olandezi" cand meciul se joaca in Anglia ... prostilor

10155633308976552
Cornel Perju  •  02 Iulie 2018, 22:03

albul ingrasa pe cine e deja gras. La peste 100kg cat are Serena nici o culoare nu o mai ajuta. Daca ar fi jucat cu oricare alta jucatoare din top 30 ar fi pierdut cu 6-0 6-0. Serana arata ca o rata grasa care abia isi mai misca picioarele.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează