SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

WTA, elogiu pentru Simona Halep: „A fost uimitor!”

WTA a analizat victoria Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) din finala turneului de la Roma, contra Karolinei Pliskova (28 de ani, 4 WTA), scor 6-0, 2-1 +30   FOTO
WTA a analizat victoria Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) din finala turneului de la Roma, contra Karolinei Pliskova (28 de ani, 4 WTA), scor 6-0, 2-1

Articol de GSP - Publicat luni, 21 septembrie 2020 17:07 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 18:35

WTA a analizat victoria Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) din finala turneului de la Roma, contra Karolinei Pliskova (28 de ani, 4 WTA), scor 6-0, 2-1. După doar 30 de minute, cehoaica nu a mai putut continua partida din cauza unor probleme la spate. 

  • Halep ajunge astfel la 22 de trofee câștigate în carieră, din 39 de finale disputate;
  • E cel de-al treilea titlu la rând cucerit de Halep, după cele obținute la Dubai și Praga.

„Fostul număr 1 mondial Simona Halep a cucerit primul său trofeu de la Roma, după ce mai disputase anterior două finale. A câștigat după ce campioana en-titre și vechea rivală Karolina Pliskova a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

Încă de la începutul finalei, Pliskova a fost văzută cu un bandaj pe coapsă stângă, acesteia lipsindu-i ritmul la primul serviciu, cu un procentaj de doar 50% în primele două game-uri și o dublă greșeală, care au făcut să fie condusă cu două break-uri.

Ilie Năstase, provocare pentru Simona Halep după triumful de la Roma: „S-a dus, e gata, s-o ia de jos acum”

Încercând să preia controlul de la Halep, favorita a doua a dus scorul la 40-0 în favoarea sa, însă campioana de la Wimbledon a găsit forța necesară și a câștigat uimitor 13 dintre următoarele 14 puncte - la un moment dat având chiar 11 consecutive.

Pliskova a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului înainte de setul secund și a arătat apoi semne de viață, reușind să egaleze la unu. Halep nu s-a descurajat și a reușit un nou break, moment în care cehoaica a decis că nu mai poate continua. În ciuda finalului abrupt, Halep a reușit să aibă nouă lovituri câștigătoare și doar cinci erori neforțate, fructificând cinci dintre cele șase mingi de break”, a notat site-ul WTA, imediat după finalul confruntării din capitala Italiei.

GALERIE FOTO Simona Halep - Karolina Pliskova 6-0, 2-1

Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
+26 FOTO

Simona Halep poate reveni pe primul loc mondial

Seria impresionantă a Simonei Halep o duce și mai aproape de revenirea pe primul loc mondial, poziție pe care a mai ocupat-o în carieăr timp de 64 de săptămâni (locul 10 all-time). Jucătoarea noastră e excelent poziționată pentru a-și recupera fotoliul de lider în ierarhia feminină, iar acest lucru s-ar putea întâmpla la Roland Garros, competiție care începe săptămâna viitoare. 

Fără Ashleigh Barty și Naomi Osaka prin preajmă - ambele retrăgându-se de la Openul Parizian, Simona Halep va fi favorita principală de la Roland Garros. Condiția pentru a-și recăpăta primul loc în clasament e să câștige turneul de la Paris, unde s-a mai impus în 2018 și a mai disputat alte două finale (2014 și 2017). 

Citește mai multe știri din tenis:

Discursul lui Halep după triumful de la Roma: „Sper să ne revedem în finala de la Roland Garros!”

CTP după victoria Simonei Halep la Roma: „Sunt două lucruri pe care nu le înțeleg la Pliskova”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
valiomanid
valiomanid  •  21 Septembrie 2020, 20:03

Alo, domnul care a scris articolul, Pliskova s-a retras din cauza problemelor de la spate nu ca a avut un bandaj la pulpa stanga !

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  21 Septembrie 2020, 19:22
Postat de Danut Ognean pe 21 Septembrie 2020, 19:09

felicitari simona!pliskova sa dat accidentata sa nu se faca de ras!mult succes mai departe sa ajungi din nou numarul unu mondial!condoleante haterilor contestatari antiromani de pe aici mai ales lui bazdunga

Vorba lui ala de mai jos ! Ultima rafinarie comunista. Ultimul portile de fier comunist. Ultimul transfagarasean comunist ultimul bicaz comunist etc etc. Singurul luptat capitalust pe timpul ala a fost ilie nastase si sarantocii pe atunci in tiriac

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  21 Septembrie 2020, 19:14

Daca se prezinte la roland gaross e clar ca a sa simtit umilita de Simona si a gasit o scuza. Daca nu se prezinta imi cer scuze.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează