SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

WTA MONTREAL. Victorie entuziasmantă pentru Mihaela Buzărnescu, după ce a salvat 7 mingi de set! » Sorana Cîrstea s-a calificat și ea în turul 2. Begu, Bogdan și Niculescu, eliminate

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 07 august 2018 21:20

Cinci românce au evoluat marți, în primul tur al turneului WTA de la Montreal. Sorana Cîrstea a câștigat duelul  românesc cu Monica Niculescu, iar Mihaela Buzărnescu și-a continuat forma excelentă din acest an. Irina Begu a pierdut un meci dramatic cu Ashleigh Barty, în timp ce Ana Bogdan a fost eliminată. 

Buzărnescu evită emoțiile și merge mai departe

Campioană duminica trecută la San Jose, Mihaela Buzărnescu a continuat seria victoriilor și la Montreal. În primul tur, jucătoarea noastră, aflată pe un impresionant loc 20, a învins-o în două seturi pe chinezoaica Qiang Wang (53 WTA), scor 6-2, 7-5.

Mihaela a defilat în primul set, pe care l-a controlat în totalitate. A fost 6-2, după doar după 34 de minute. Problemele au apărut în setul secund, unde Mihaela a părut în unele momente obosită după parcursul de săptămâna trecuă.

Qiang Wang a condus cu 5-3, a avut 7 mingi de set, pe care Buzărnescu le-a salvat însă cu o precizie imperială! Mihaela a revenit la nivelul său cu care ne-a obișnuuit, a câștigat furtunos 4 game-uri consecutive și a obținut calificarea în turul secund, după o oră și 29 de minute. 

În turul secund, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina, 5 WTA, jucătoare pe care "Miki" a învins-o de două ori anul acesta, la Roland Garros și la Birmingham.

Sorana Cîrstea, revenire spectaculoasă cu Niculescu

Sorana Cîrstea, 54 WTA, s-a calificat în turul secund după ce a câștigat duelul românesc cu Monica Niculescu, (69 WTA). Sorana s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-4, după două ore și 12 minute de joc. 

În ciuda startului mai bun de meci, în care Sorana a condus cu 2-1, primul set i-a revenit Monicăi. 6-3. Stilul lui Niculescu, cu multe slice-uri deranjante, a incomodat-o vizibil pe Sorana, care a greșit mult de pe ambele părți ale terenului. 

Treptat, Sorana Cîrstea a început să joace mai agresiv, iar un rol important l-a avut și faptul că a scăzut considerabil numărul greșelilor neforțate. Setul doi a fost echilibrat, cele două jucătoare au făcut mai multe schimburi de break-uri, dar Sorana s-a dovedit mai puternică în finalul manșei secunde, impunându-se cu 6-4. Tot cu 6-4 a câștigat și setul decisiv, dar Cîrstea a fost tot timpul în avantaj, conducând la un moment dat chiar cu două break-uri.

În turul II, Sorana se va duela cu Venus Williams (14 WTA).

ÎNFRÂNGERE DRAMATICĂ PENTRU BEGU

Irina Begu, 55 WTA, a părăsit turneul de la Montreal în runda inaugurală, fiind învinsă de australianca Ashleigh Barty (16 WTA), scor 3-6, 6-1, 5-7, la capătul unui meci extrem de echilibrat, care a durat două ore și 49 de minute.

Jucătoarea noastră a început modest meciul și nu a putut face față australiencei care a făcut progrese notabile în 2018. Barty a condus cu 4-1 și s-a impus în cele din urmă cu 6-3.

Irina s-a dezlănțuit în setul secund, demonstrând ce tenis minunat poate să etaleze atunci când e aproape de nivelul maxim. Begu s-a impus cu 6-1 și a trimis confruntarea în decisiv.

Setul 3 a fost echilibrat și a durat o oră și 26 de minute. Irina Begu a reușit break-ul, a condus cu 4-2, dar nu a reușit să tranșeze partida. Barty a revenit și s-a impus cu 7-5, după ce la 5-5 Begu a avut nevoie de intervenția medicului după o problemă apărute la un deget .

CE PĂCAT, ANA!

Ana Bogdan (82 WTA) e cea de-a treia româncă ce părește turneul de la Montreal încă din primul tur. Ana a fost învinsă în trei seturi de bielorusa Aryna Sabalenka, locul 39 WTA, scor 4-6, 6-4, 3-6.

Chiar dacă a pierdut primul set, jucătoarea noastră a luptat admirabil, la fel cum a făcut-o săptămâna trecută, când a învins-o pe Ekaterina Marakova (46 WTA) în primul tur de la Washington. Ana Bogdan a jucat foarte solid în setul secund, a revenit de la 2-3 și și și-a adjudecat setul cu 6-4. Decisivul a fost strâns, decis de un singur break, reușit de Sabalenka la 3-2.

  • Simona Halep, locul 1 WTA, va avea primul tur liber, urmând s-o înfrunte în turul secund pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (28 WTA) și americanca Christina McHale, locul 98 WTA.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
1870627932976696
Darie Ion  •  08 August 2018, 22:28

orangizare mizerabila, cum e posibil ca un sportiv accidetant sa fie ajutat de un medic dupa 5-6minute, este inadmisibil! un sportiv poate avea o accidentare si sa nu ai un medic sa-ti acorde primul ajutor imediat! Organizatori trebuiesc sanctionati drastic!

129277354668558
Gicu Gelu  •  08 August 2018, 14:40
Postat de tavannes pe 08 August 2018, 12:08

Toata lumea e cazuta pe spate de emotie privind victoriile pe banda rulanta dar nimeni nu se gandeste oare cum in istoria tenisului feminin absolut nimeni nu a jucat 157 partide intr-un singur an plus cele de dublu fara pauza. Asta trebuie sa dea de gandit daca nu cumva MIki la 30 de ani e ajutata de ceva substante interzise. Cazuri precum Sharapova ,Serena ,Sara Errani ......au iesit la iveala . Este imposibil fizic ca o tenismena care nu este de talia lui Kerber sau Wozniacki ca musculatura sa joace fara oprire atatea partide fara oprire ,pana si Wozniacki care este f puternica face pauze. Sa nu uitam Wozniacki a alergat maratonul de la New York 3 ore si 26 minute deci are ceva conditie fizica si cu toate astea nu duce 2 turnee consecutiv . Poate un jurnalist destept sa sape dupa informatii.

tavannes , prietene, te vad cam suparat din cauza victoriilor mihaelei !! am decis sa te ”ajut” sa depasesti momentul !! ma sacrific si dau o fuga la montreal, zilele astea, si intru pe teren sa-i pun in apa niste medicamente interzise !! ma bazez pe tine ca anunti din timp p-aia cu controlul antidoping !! dar dai o bere,. de fericire!! da?

mosvasile
mosvasile  •  08 August 2018, 14:33

@tavanes si taragones"Poate un jurnalist destept sa sape dupa informatii"! Hmm! Destept!Asa se numesc ***?!Ce ne mai trebuie "jurnalisti destepti" cand avem atatia "comentatori"destepti,de calci pe ei ca ***,daca nu esti atent!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează