SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Decizie radicală luată de șeful WTA: „Anunțăm suspendarea imediată!”

Steve Simon, șeful WTA, a anunțat anularea tuturor turneelor organizate pe teritoriul Chinei, urmare a modului în care autoritățile de la Beijing s-au comportant în cazul de agresiune sexuală dezvăluit de Shuai Peng (35 de ani).
Steve Simon, șeful WTA, a anunțat anularea tuturor turneelor organizate pe teritoriul Chinei, urmare a modului în care autoritățile de la Beijing s-au comportant în cazul de agresiune sexuală dezvăluit de Shuai Peng (35 de ani).

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 22:11 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 22:16

Steve Simon, șeful WTA, a anunțat anularea tuturor turneelor organizate pe teritoriul Chinei, urmare a modului în care autoritățile de la Beijing s-au comportat în cazul de agresiune sexuală dezvăluit de Shuai Peng (35 de ani). 

Peng Shuai a dispărut din nou! Ce li s-a spus celor de la WTA + 2 imagini care îi pun pe gânduri pe fani
wta
Peng Shuai a dispărut din nou! Ce li s-a spus celor de la WTA + 2 imagini care îi pun pe gânduri pe fani

Înaintea pandemiei de coronavirus, circuitul WTA avea o perioadă specială destinată turneelor din Asia. În septembrie și octombrie, toate jucătoarele de top se deplasau în acea zonă. 

În 2019, cel mai recent an în care calendarul a putut fi respectat, fără restricții sanitare, China a organizat nu mai puțin de 8 competiții WTA, inclusiv competiția care a închis sezonul, „Turneul Campioanelor”. Acest lucru nu va mai fi posibil, după anunțul făcut astăzi de președintele WTA, Steve Simon. 

Steve Simon: „Cum le-am putea cere sportivelor să meargă în China?”

„Pe 2 noiembrie 2021, când Shuai Peng a postat acuzațiile cu privire la agresiunea sexuală comisă de un înalt demnitar chinez, WTA a înțeles că mesajul ei trebuie ascultat și luat în serios. Jucătoarele din circuit, la fel ca toate femeile din lume, merită acest lucru. 

Din acel moment, mesajul lui Peng a dispărut de pe internet, iar toată discuția a fost cenzurată în China. Din păcate, autoritățile de acolo nu au luat în serios această situație. Știm unde se află Peng acum, dar avem mari dubii că este liberă, în siguranță. 

Am transmis că vrem o investigație transparentă și corectă. Ca urmare a refuzului, anunțăm suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA de pe teritoriul Chinei, inclusiv Hong Kong. Pare o consecință firească, nu știm cum le-am putea cere atleților să concureze acolo unde lui Shuai Peng nu i se permite să vorbească”, a transmis Steve Simon, printr-un comunicat de presă. 

Citește și alte știri din tenis: 

Fostul #4 din WTA și-a anunțat RETRAGEREA » Conflict aprins cu Ilie Năstase! Românul a fost interzis la Wimbledon

Novak Djokovic, gata să NU participe la Australian Open: „Vorbim despre șantaj!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
red77
red77  •  02 Decembrie 2021, 05:54

Asta a descoperit ieri apa calda. Daca era China de acum vreo 3 4 ani mai dădeau aia imediat vreo 15 20 milioane de dolari și uitau toți. Exact ca la arabi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează