SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-SUEDIA 1-1

Zi de echilibru: o victorie şi o înfrîngere pentru România în prima zi de Cupa Davis

Bucuria lui Copil după victoria cu Ymer
Bucuria lui Copil după victoria cu Ymer

Articol de - Publicat sambata, 13 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 12 septembrie 2014 23:51

Adrian Ungur a pierdut ieri la Christian Lindell, dar Marius Copil s-a impus în faţa lui Elias Ymer, punînd semnul de egalitate între echipe după primele meciuri de simplu.

Cupa Davis este imprevizibilă, nu e doar un clişeu fără acoperire. Adi Ungur, 134 ATP, a simţit asta ieri, cînd l-a întîlnit pe Christian Lindell, 256 ATP, un debutant în echipa Suediei.

Nu se aştepta la atîta agresivitate, la un serviciu atît de percutant şi constant. Şi nu se aştepta ca adversarul, lipsit de experienţă, să aibă tăria de a reveni şi în setul al doilea, şi în al treilea, deşi era condus cu un break.

"Nu a fost un joc foarte bun din partea mea. Am fost foarte pasiv, nu am izbutit să fiu agresiv, ceea ce a făcut adversarul meu. Probabil am fost un pic relaxat în seturile doi şi trei, m-am gîndit că i-am luat break-ul şi că s-a încheiat setul. Nu a fost aşa. El a fost foarte motivat, a jucat la «n-am ce pierde»", a spus Ungur, care s-a înclinat cu 5-7, 6-7 (2), 4-6.

Scorul zilei a fost echilibrat însă de un Marius Copil, 174 ATP, extrem de decis şi de autoritar pe teren. El a avut tot timpul controlul în faţa lui Elias Ymer, 242 ATP, a făcut mereu break-ul repede, apoi a consolidat pentru 6-2, 6-3, 6-2.

"Nu am avut nicio presiune, am intrat foarte motivat, am zis că dau totul pe teren şi vreau să aduc un punct României. Îl ştiam pe băiatul ăsta, ştiam cum joacă şi mă bucur că am cîştigat în trei seturi", a explicat Copil. Azi e meciul de dublu, iar duminică vor fi ultimele două partide de simplu.

Rezultatele de ieri
Christian Lindell (Sue)- Adrian Ungur (Rom) 7-5, 7-6 (2), 6-4
Marius Copil (Rom)-Elias Ymer (Sue) 6-2, 6-3, 6-2

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
sakamoto
sakamoto  •  13 Septembrie 2014, 10:32

Sintem-din pacate-cam pe nicaurea, in tenisul masculin. Foaie verde de dudau, la anul va fi mai bine!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Septembrie 2014, 10:19

HAI ROMANIA ! azi trebuie sa batem la dublu si sa preluam conducerea.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează