SPORTURI  »  TENIS  »  ZIUA MONDIALĂ A TENISULUI

Zîmbete la Hong Kong » Ziua Mondială a Tenisului a pornit cu succes în Asia

Na Li a jucat împotriva Samanthei Stosur
Na Li a jucat împotriva Samanthei Stosur

Articol de GSP - Publicat marti, 04 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 martie 2014 19:31

Samantha Stosur şi Lleyton Hewitt au adus ieri Australiei două victorii. Sărbătoarea a continuat cu demonstrative de lux la Londra şi New York.

Programul iniţial al World Tennis Day a fost inversat. Pînă la urmă, doamnele au fost primele pe teren la Arena Velodrome din Hong Kong, urmînd ca domnii să-şi dispute a doua partidă. Recenta învingătoare de la Australian Open, Na Li, a întîlnit-o pe Samantha Stosur, campioana de la US Open 2011, sub privirile cîtorva mii de spectatori entuziaşti.

În meciurile directe de pînă acum, şase la număr, chinezoaica nu se impusese niciodată. Şi n-a făcut-o nici ieri, în ciuda unor momente inspirate. Stosur a cîstigat în două seturi, deschizînd drumul pentru compatriotul ei Lleyton Hewitt.

Acesta a pătruns pe teren pentru a-l înfrunta pe Tomas Berdych, care venea de la Dubai, unde sîmbăta pierduse finala în faţa lui Roger Federer.

Băieţii au fost mai dispuşi să facă show, momentele amuzante condimentînd un meci care a avut însă şi secvenţe de tenis de cel mai spectaculos nivel.

Hohotele de rîs au atins cote înalte mai ales după ce o spectatoare aflată în primul rînd abia s-a ferit de cîteva ori din calea mingilor puternice trimise de Berdych! Ambii jucători s-au distrat, publicul de asemenea, a cîştigat Hewitt cu 6-4, 7-5, iar Ziua Mondiala a Tenisului a punctat bine în Asia.

Mai tîrziu, avea să continue la Londra, cu meciurile Lendl-Cash şi Agassi-Sampras, şi la New York, cu fraţii Bryan contra fraţilor McEnroe şi Djokovici contra Muray.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează