SPORTURI  »  VOLEI  »  DINAMO

Ca în filmele cu mafioți: "M-a dus într-o cameră, m-a pus să-mi las telefonul într-o altă cameră și apoi s-a dezlănțuit"

Foto: Sportpictures.eu
Foto: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 05 martie 2018 15:50

Fost voleibalist la CS Dinamo, Marius Drăghici, 42 ani, susține că vicepreședintele Marian Ștefan și ex-managerul secției, Dan Drăgușin, ar fi fost implicați în manipulări financiare cu contractele jucătorilor.

Numit "cancerul clubului" într-o recentă scrisoare deschisă redactată de un grup de părinți ai baschetbaliștilor U13 de la roș-albi, campioni naționali, vicepreședintele CS Dinamo, Marian Ștefan, apare în mijlocul unui episod delicat și la volei. Retras recent din activitate, fostul jucător al grupării din Ștefan cel Mare, Marius Drăghici, dezvăluie manipulări financiare incredibile gestionate de Ștefan.

"Mi-au spus că-mi achită doar 10.000 de euro din salariul de 15.000 euro"

"Ultimul sezon petrecut la Dinamo a fost 2013-2014. Am negociat contractul cu managerul secției, Dan Drăgușin, și ne-am înțeles la 10.000 de euro pe sezon. Înainte însă să semnăm, recomandat de Drăgușin, a apărut pe fir un tip din Ploiești și mi s-a recomandat să parafez înainte un contract de colaborare cu agenția pe care o reprezenta, Olimpijada OBVC Limited. El adusese la echipă doi sârbi și un macedonean, iar pe mine mă băgau în aceeași găleată. Au trecut numele companiei și pe contractul meu cu Dinamo, iar la momentul semnării Ștefan îmi spune: «Nu te uita la sumă, că e mai mare decât ai discutat cu Drăgușin.

Tu încasezi 10.000 de euro, iar restul de 5.000 de euro se iau și de la tine, și de la străini ca să-i plătim și pe ceilalți jucători. Ei n-au contract, doar indemnizația de efort». Într-adevăr, pe hârtie erau 15.000 de euro", mărturisește Drăghici.
El spune că n-a știut niciodată cu adevărat unde s-au dus diferențele respective: "Poate Ștefan și Drăgușin au împărțit, de fapt, banii! N-am de unde să cunosc! Am fost acasă de Sărbători, când am avut nevoie de la club de o hârtie legată de veniturile mele, necesară la procesul de partaj cu fosta mea soție. Iar atunci am avut o discuție mai tranșantă cu Ștefan, care ezita să mi-o elibereze, știind că e cam în rahat!".

"Vrei să mă dai în gât?"

Descrie mai departe o scenă ruptă parcă din filmele cu mafioți: "Ștefan m-a dus într-o cameră aflată în spatele biroului lui de la Dinamo. M-a pus să-mi las și telefonul pe o masă înainte să ne mutăm în încăperea vecină. M-a sfătuit să vorbim încet. «Ăștia ascultă tot ce se discută în club!».

Și apoi s-a dezlănțuit. «Ce ai, mă, nevoie de hârtia asta?! Vrei să mă bagi pe mine la apă? Vrei să mă dai în gât?». El știa, bineînțeles, că sunt probleme și se temea să nu se spargă oala!".

Și continuă: "Mi-a eliberat documentul, cu chiu, cu vai, dar problema e că, din câte am dedus, în club nu mai există nicio dovadă că eu am activat la Dinamo și cu contract, ci numai cu acea indemnizație de efort plătită de Ministerul de Interne, în jur de 400 de lei pe lună!

Mie îmi dădeau însă banii cash, am semnat «fluturași» și pentru salariu, și pentru indemnizație! Înțeleg că, atunci când a plecat la Baia Mare, Drăgușin ar fi luat și toate documentele legate de mine! În plus, în ultima lună nici nu mi-au mai plătit ultima tranșă de o mie de euro din contract! «Nu știu dacă i-a luat Drăgușin pe toți sau i-ați împărțit amândoi!», i-am zis lui Ștefan. «Ce vrei să zici?», s-a mirat, dar n-a mai comentat apoi nimic".

"Eu muncesc, nu mă pricep să fur"

Concluzia lui Drăghici e fermă: "Politica lor e să spele banii, să mai mănânce și ei ceva în plus, în loc să dea sumele meritate către sportivi! Eu muncesc, nu mă pricep să fur, de-asta am și plecat din țară!". În prezent, Drăghici lucrează ca taximetrist în SUA și este și antrenor de volei la niște grupe de juniori. 

"Nu e adevărat, jur pe copiii mei!"

Marian Ștefan spune că nu e nimic adevărat din susținerile lui Drăghici: "Eu nu negociam contracte și n-am purtat niciodată discuții de genul «lasă jos 5.000 de euro din contract!». Jur pe copiii mei! Vă invit să verificăm împreună «fluturașii» semnați de Drăghici ca să ne lămurim. El vrea să se răzbune acum pe Drăgușin, cu care a avut un conflict". 

"De contracte se ocupau Marian Ștefan și Elisabeta Lipă. E exclus să fi avut discuții legate de sume pe care jucătorul să le dea înapoi din contract. N-am plecat cu niciun document de la Dinamo. Totul a fost predat la departamentul juridic" Dan Drăgușin, ex-manager volei masculin CS Dinamo

"Când mai apăreau întârzieri la plăți, îmi tot zicea Ștefan că se plimbă banii dintr-o parte în alta până ajung la jucători. Exista un circuit mai dubios, prin niște conturi din paradisuri fiscale, parcă. Nu mă pricep la chestiuni financiare ca să explic precis" Marius Drăghici, ex-voleibalist Dinamo

14 ani a evoluat Marius Drăghici în L2 și L3 din Italia, iar în țară a activat la șase cluburi în carieră: Rapid, Dinamo, Steaua, Bacău, Brașov și Zalău

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
10155599899259007
Catalin Ignat  •  21 Martie 2018, 10:23

Cine era intermediarul de la Ploiesti stiti cumva ?

babiculsrl
babiculsrl  •  05 Martie 2018, 21:30

deci, a fost pusa presedinte interimar GAFENCU. vede ce vede femeia ca se intampla in club si cere control. apar multe din mizeriile acestui bossuletz. intr-un fel, "marele" Stefan o convinge(ca sa nu zic prosteste) pe Carmen Dan sa o inlature pe Gafencu. pretextul aparut in presa ca se va organiza concurs. ce concurs? mandatul lui Gafencu se termina pe la mijlocul lui martie. pana pe 5 martie nu s-a anuntat nici un concurs pt functia de presedinte. deci vrajeala maxima. chiar suntem luati de prosti? baietasul acesta de cartier se crede buricul lui Dinamo. sa nu uite cati jucatori, cati antrenori a umilit de-a lungul timpului. sa nu uite ca si-a batut joc de mii de juniori ai clubului, i-a dat afara ca sa faca el bani. el a facut bani, pt buzunarul lui) din transferuri de jucatori, din cheltuieli umflate, din cheltuieli inexistente, din orice. nu-l intereseaza idea de Dinamo daca asta nu ii baga si lui ceva in buzunar. nu are pic de decenta cand reprezinta clubul, se imbraca in blugi si tricou (cu gulerul ridicat - sic). chiar nu poate nimeni sa ii faca un calcul cati bani cheltuie el personal si cati castiga? TREZITI-VA. a nenorocit orice echipa: polo, rugby, handbal, volei, baschet. nu a ratat nmk. performanta zero. este un NUL total. managementul lui = buzunarul propiu. PITICULE: PLEACA CAT MAI AI TIMP, CA NICI NU STII CINE MAI IESE IN ZIARE SI DA PE GURA. SI VEZI PE CINE MAI IEI CU TINE CAND PLECI. MCAR FACI UN BINE LA FINAL

169060557063831
Stefan Anghel  •  05 Martie 2018, 20:19

domnilor mai uusor ca sunt cam greu de cap...despre cine e vorba de echipa de folbal si de contractele babane ale finilor cu nashu boarcea si de faptul ca turcul plateste,al de s-a sinucis ?! care fin avea mai putin de 350 de mii de euro,sa ne spuna nenea turcu ca el era sponsoru real,nu shaorma,nu bidifendar !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează