SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP

Echipa fără straniere, debut în Europa » Alte 4 cluburi românești evoluează azi în cupe continentale

Jucătoarele de la CS Medgidia sărbătorind după un punct Foto Alexandra Obreja
Jucătoarele de la CS Medgidia sărbătorind după un punct Foto Alexandra Obreja

Articol de - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 14:11 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 14:33

CS Medgidia dispută astăzi primul meci din istoria clubului în cupele europene, jucând contra croatelor de la OK Kastela de la ora 18:30

Construită de la zero în decursul ultimilor 5 ani, CS Medgidia trăiește un moment istoric. Voleibalistele pregătite de Florin Voinea debutează în Europa, cu o echipă formată în exclusivitate din jucătoare române. 

Situația pandemică din țară a stricat planurile, astfel că vor susține ambele partide din turul al doilea preliminar al Challenge Cup pe teren străin. Mihaela Albu și compania se vor duela cu OK Kastela, formație croată care în runda inaugurală s-a impus de două ori pe terenul cipriotelor de la AEL Limassol. 

Turul este programat astăzi, de la ora 18:30, returul urmând să aibă loc mâine, de la aceeași oră.

„Nu există emoții, suntem pregătiți, mai ales că pentru asta am luptat în acești ani. Ne dorim foarte mult să ne calificăm în turul următor, chiar dacă am acceptat să jucăm ambele meciuri în deplasare. Din păcate, restricțiile din cauza pandemiei nu ne permiteau să avem spectatori și organizarea era destul de complicată. Sper ca pe viitor să se ridice restricțiile și să putem oferi spectacolul de nivel european și suporterilor noștri”
- Florin Voinea 

Florin Voinea: „Noi avem un plus de experiență”

„Am analizat echipa adversă, a ajuns pe merit în această fază, după ce a câștigat ambele întâlniri din turul anterior, în Cipru. Au valoare, dar noi avem un plus de experiență și trebuie să profităm de acest lucru. Având în vedere că se dispută ambele jocuri în Croația, aș spune că șansele sunt egale, dar am încredere că vom câștiga și vom merge mai departe în Europa”.

„Oriunde mergem și indiferent de competiția în care jucăm, obiectivul este victoria” - Ramona Rus, jucătoare CS Medgidia

Fost jucător de top, internațional tricolor și prezent în primele 12 echipe din Liga Campionilor cu CVM Tomis, Florin Voinea revine în Europa după 6 ani, dar pentru prima oară în postura de antrenor. 

„Există și mândria că avem o echipă formată doar din românce, dar și a mea personală, pentru că am crescut odată cu acest proiect și țin să le mulțumesc tuturor că au avut răbdare și pentru sprijinul acordat”, mărturisește Voinicu’.

Nicoleta Gonțea: „Suntem favorite!”

Managerul secției de volei de la CS Medgidia, Nicoleta Gonțea, are încredere că echipa va merge în turul următor

Echipa fără straniere, debut în Europa » Alte 4 cluburi românești evoluează azi în cupe continentale
Managerul CS Medgidia, Nicoleta Gonțea Foto Alexandra Obreja

- Nico, emoții la debut?
- Nu, nu am emoții. De cinci ani ne pregătim pentru acest moment. Este o performanță incredibilă că Medgidia, un oraș cu 40.000 de locuitori, joacă în Europa. Ca manager, sunt foarte curioasă și interesată să văd ce infrastructură au adversarele, cum se organizează, cum suntem primiți și la ce nivel este voleiul feminin european.

- De ce ați acceptat să jucați ambele meciuri în deplasare?
- Am luat decizia de a accepta propunerea croatelor pentru că nu puteam să beneficiem de aportul publicului nostru. Ne-am dorit mult să jucăm în fața propriilor suporteri, dar situația pandemiei din țara noastră nu permite disputarea meciurilor cu spectatori. Acesta a fost principalul motiv, dar au contat și cele legate de programul destul de aglomerat din această perioadă.

- Meciurile din campionatul intern...
- Da, la revenirea în țară, vom pleca direct spre Cluj, unde sâmbătă avem meci de campionat cu echipa gazdă. În plus, săptămâna viitoare susținem un duel important pentru locurile fruntașe, cu CSO Voluntari, una dintre principalele contrancadidate. Vom avea mai mult timp să pregătim acest meci, pentru că nu vom mai juca la mijlocul săptămânii. Gazdele ne-au asigurat condiții foarte bune și au achitat mare parte din cheltuieli.

- Care sunt șansele de calificare în turul următor?
- Eu spun că suntem favorite, mai ales că în această fază a competiției întâlnești echipe mai facile. Kastela are un lot tânăr, în totalitate croat, cu multe jucătoare sub 19 ani. Nu ar trebui să ne pună probleme, dar asta nu înseamnă să le privim de sus. Trebuie să fim concentrate până la ultima minge.

3 este loculocupat de CS Medgidia după primele 6 etape din Divizia A1

Meciuri importante

Mai multe formații din România caută azi calificarea în CEV Cup la masculin, acolo unde este deja în primul tur CSS CNE Lapi Dej-SCM Zalău. 

  • Arcada Galați joacă în deplasare, de la ora 20:00, cu VK Lvi Praga, pe care a învins-o cu 3-1 în tur. 
  • Dinamo București întâlnește de la 19:00, acasă, pe UVC Holding Graz, de care a trecut în tur cu 3-1. 
  • Tot azi, debutează în CEV Cup și formația feminină Alba Blaj, care se duelează în deplasare, începând cu ora 19:00, cu Vasas Obuda Budapesta, în "șaisprezecimi". 
  • În Challenge Cup la feminin, pe lângă CS Medgidia, azi joacă și CSM Lugoj meciul tur contra elvețiencelor de la Sm' AESCH Pfeffingen, acasă, de la ora 18:30.

Citește și alte știri din sporturi

Înfrângere la limită » Horia Tecău pierde și al doilea meci de la Turneul Campionilor și e eliminat din competiție

FOTO Serena și Venus Williams, apariții spectaculoase pe covorul roșu, la premiera filmului „King Richard”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
abedi
abedi  •  17 Noiembrie 2021, 15:30

"Este o performanță incredibilă că Medgidia, un oraș cu 40.000 de locuitori, joacă în Europa." :)))) pai Conegliano are 35000, poate saracia (orasului) e incredibila la Medgidia, nu performanta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează