SPORTURI  »  VOLEI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu cu noul antrenor PAOK Salonic: "Este o mare provocare pentru mine!"

FOTO: Sportulsalajean.ro
FOTO: Sportulsalajean.ro

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 12:45

Sergiu Stancu va fi prezentat azi pe banca vicecampioanei Greciei, PAOK Salonic. Fostul tehnician al campioanei Tricolorul Ploiești, va semna un contract pe un an de zile.

Campion și câștigător al Cupei României cu Tricolorul Ploiești, Sergiu Stancu a lăsat echipa prahoveană după două sezoane și a semnat cu PAOK Salonic, un nume mare în voleiul din Grecia. La doar 35 de ani, Stancu a început cariera de antrenor cu dreptul și are acum prima oportunitate de a-și demonstra posibilitățile în străinătate.

Când a primit oferta din Grecia, nu a stat pre gânduri. Vrea să aibă rezultate cât mai bune, deși și-ar fi dorit să continue și proiectul început la Tricolorul.

- Domnule Stancu, ce v-a determinat să dați curs acestei oferte din Grecia?
- Pentru mine este o provocare nouă, este un club foarte important din Grecia, un club cu nume și în Europa. Clar, este un pas înainte. Având șansa să antrenez o echipă de talia PAOK-ului, nu puteam să refuz!

-Ați găsit înțelegere la Ploiești?
- Da, am o relație foarte bună cu domnul Daniel Mocanu, finanțataorul echipei, domnia sa m-a înțeles. Și-a dat seama de șansa și de oportunitatea care s-au ivit pentru cariera mea. În toate demersurile mele el m-a susținut. Vreau să cred că relația noastră nu s-a alterat cu această plecare.

- Acum o lună de zile vorbeați de planuri de viitor, de Liga Campionilor cu Tricolorul. Ce credeți că se va întâmpla acum la Ploiești?
- Cred că răspunsul la această întrebare vi-l pot da doar cei din conducerea clubului. Eu cred în continuare în proiect, mi-aș dori să se continue , echipa să fie înscrisă în Liga Campionilor.

- Vorbeați de provocarea PAOK. Se știe că grecii pun foarte mult suflet în sport!
- Bineînțeles, este un club care an de an își propune titlul, obiectivele sunt destul de clare, Cupă, Campionat și Cupa Ligii. Va fi o presiune continuă și sunt conștient de aceste lucruri.

- V-ați dori să aduceți în Grecia și jucători români?
-Nu pot să spun nimic acum. Abia o să cunosc conducerea clubului, până acum am vorbit doar la telefon și prin mailuri. De mâine încolo o să pot să spun mai multe despre echipă, despre transferuri, despre viitor.

- Este doar al treilea sezon ca și antrenor și ați obținut primele trofee, acum vine și primul "transfer" în străinătate!
- Când m-am apucat de antrenorat am vrut să-mi demonstrez mie, în primul rând, că am această capacitate. Voi încerca să ating maximul posibil, așa cum am făcut-o și ca jucător.

- Faceți o colonie la Salonic? Răzvan Lucescu la fotbal, dumneavoastră la volei?
- Este o onoare pentru mine să fiu la același club cu Răzvan Lucescu, un nume care nu are nevoie de nici o prezentare. Nu l-am cunoscut până acum, dar fiind în același club de acum, vom avea prilejul să ne și întâlnim! Sper să avem rezultate cât mai bune, amândoi. 

3titluri de campioană a Greciei are PAOK Salonic în palmares (2015, 2016, 2017). În sezonul recent încheiat, PAOK a terminat pe locul 2, dar a câștigat Cupa Greciei

8.500 de locuri are sala în care PAOK își joacă meciurile de pe teren propriu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează