SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Fetele la serviciu » Campionatul Mondial debutează mâine! SUA, China și Brazilia, din nou printre favorite

Articol de - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 15:54

Patru ani au așteptat voleibalistele din echipele naționale noi dueluri la nivel de Campionat Mondial. Începând de sâmbătă dimineață, în Japonia, 24 de reprezentative feminine se vor întrece pentru medalii.

În prima fază sunt împărțite în patru grupe, iar primele patru clasate vor avansa. Toți antrenorii sunt precauți în declarații, mai ales că timpul scurs între 2014 și 2018 înseamnă mult în dinamica unei formații. "Nu apărăm nimic. Am câștigat aurul la ediția trecută și a fost frumos, dar aceea întâmplare e deja istorie de multă vreme.

Rezultatul nu ne va împovăra acest turneu. Suntem într-un proces nou, de lungă durată, alături de alte echipe care au speranțe mari, de a câștiga o competiție total diferită. Va trebuie să luptăm, în fiecare zi, pentru a ajunge la 25 de puncte înaintea oricărei formații cu care jucăm", a spus Karch Kiraly, antrenorul SUA.

În 2014, în Italia, podiumul mondial a fost compus din SUA, China și Brazilia. "Echipa noastră e foarte concentrată și am muncit din greu. Ne știm potențialul și vom da totul pentru a ajunge pe primul loc", a spus Adenzia Da Silva, centrul Braziliei. Primul meci al acestei ediții a CM este cel din Grupa A, dintre Mexic și Camerun. 

7 titlurimondiale are în palmares Rusia, fiind națiunea cea mai titrată, ultima medalie de aur fiind cucerită în 2010

Grupa A (Yokohama)
Argentina
Camerun
Germania
Japonia
Mexic
Olanda

Grupa B (Sapporo)
Bulgaria
Canada
China
Cuba
Italia
Turcia

Grupa C (Kobe)
Azerbaijan
Coreea de Sud
Rusia
Tailanda
Trinidad &Tobago
SUA

Grupa D (Hamamatsu)
Brazilia
Republica Dominicană
Kazahstan
Kenya
Puerto Rico
Serbia
*primele patru echipe se califică în faza următoare a grupelor

În România competiția nu este televizată! 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează