SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

FOTO Uluitor! Alba Blaj a obținut a treia victorie consecutivă în Liga Campionilor!

Foto: cev.lu +2   FOTO
Foto: cev.lu

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 21:47

Campioana României, Alba Blaj, a învins în Franța pe ASPTT Mulhouse cu 3-1 și are maximum de puncte.

Cine ar fi crezut așa ceva la începutul competiției? Volei Alba Blaj domină autoritar grupa Ligii Campionilor din care face parte. A obținut a treia victorie consecutivă și a doua în deplasare!

După 3-1 acasă cu Volero Zurich (Elveția), fetele antrenate de sârbul Darko Zakoc au trecut cu 3-0 în Polonia de Developres Rzeszow, iar ultima realizare e succesul din Franța pe pe terenul campioanei Franței, Mulhouse, scor 3-1.

Ardelencele au avut patru fete determinante în victoria din Franța. Cubaneza Ana Abel Cleger (16 puncte), sârboaica Aleksandra Crncevici (16) și româncele Adina Salaoru (15) și Nneka Onyejekwe (14) și-au dus echipa la o victorie fără emoții.

Blajul a câștigat primul set, 25-20, la pierdut pe al doilea cu același scor, dar apoi s-a impus clar cu 25-16 și tot 25-20.

Alba Blaj are acum maximum de puncte în grupă și e foarte aproape de calificarea în faza următoare! Mai ales că următoarele două partide le va juca la Sibiu, acolo unde dispută meciurile de pe teren propriu: cu ASPTT Mulhouse pe 7 februarie, și cu Developres Rzeszow, pe 22 februarie. Ultima partidă în grupă se va juca la Zurich, dar ar putea să nu mai conteze.

Vor să organizeze Final 4-ul!

Președintele FR Volei, Gheorghe Vișan, a declarat pentru Agerpres că, dacă Volei Alba Blaj va trece de grupă, va solicita Confederației Europene de Volei să găzduiască Final Four-ul Ligii Campionilor la Cluj Napoca.

”Dacă va primi organizarea, Alba Blaj va fi calificată fără să mai joace în Final 4. Dar trebuie să treacă mai întâi de grupe”, a declarat Vișan.

Prima clasată din fiecare cele patru grupe, plus două echipe cu cea mai bună linie de pe locul 2 se califică în Final 6, meciurile tur retur fiind programate pe 20 martie și 5 aprilie.

Volei Alba Blaj ar fi prima echipă din România care s-ar califica în Final 6 în Liga Campionilor. 

Clasament grupa A
1. Alba Blaj 9 p (3 jocuri)
2. Rzeszow 3p (2 jocuri)
3. Mulhouse 2p (3 jocuri)
4. Zurrich 1p (2 jocuri)
Meciul Zurich-Rzeszow din etapa a treia se joacă joi seara.

CHALLENGE CUP

CSM Târgoviște și Știința Bacău, aproape de ”sferturi” în Challenge Cup
Rezultate excelente și pentru Știința Bacău și CSM Târgoviște în a treia competiție ca valoare în Europa, Challenge Cup.

Moldovencele au învins miercuri seara, în deplasare, cu 3-2 pe Sm AESCH Pfeffingen (Elveția). Echipa pregătită de Florin Grapă a condus cu 1-0 la seturi, iar apoi a întors meciul de la 2-1 pentru elvețience. A câștigat decisivul cu 15-11 și joacă la Bacău, pentru calificarea în primele 8, pe 7 februarie, de la ora 17:00.

Și CSM Târgoviște s-a impus în aceeași fază a competiției, tot în deplasare, și tot cu 3-2. Dâmbovițencele au câștigat joi seara cu 3-2 în Grecia, la Pireu, pe Olympiacos. Iberica Milagros Collar (18 puncte) și Alexandra Trică (16) au reușit cele mai multe puncte pentru CSM. Româncele au condus cu 2-0, au fost egalate, și s-au impus în decisiv cu 15-13. Partida retur e la Târgoviște, pe 6 februarie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1083087695043607
Zgaia Mihai Corneliu  •  26 Ianuarie 2018, 11:07

Finantarea este de la Consiliul Județean Alba Multumim Dumitrel!

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  26 Ianuarie 2018, 10:11
Postat de Vladimir Cinezan pe 26 Ianuarie 2018, 05:32

Se va cere ca să se organizeze la Cluj Final Four-ul, iar dacă se va aproba, Alba Blaj „va fi calificată fără să mai joace în Final 4”. Dar în ce competiție va juca ?! Încurcate sunt căile jurnalisticii... Este de remarcat efortul financiar al Primăriei Alba pentru a susține o asemenea echipă ! Deci, se poate ?!

Primaria Blaj, nu Alba...e o mica-mare diferenta de ...nuanta, no?

sibman
sibman  •  26 Ianuarie 2018, 09:34

De ce nu joaca meciurile considerate acasa la Cluj?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează