SPORTURI  »  VOLEI  »  PRELIMINARIILE CE 2019 / ROMÂNIA-DANEMARCA 3-2

Naționala masculină de volei a debutat cu dreptul în preliminariile pentru EURO 2019

FOTO: CEV.eu
FOTO: CEV.eu

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2018 23:15

Naționala masculină a României a debutat cu un succes în preliminariile Europeanului din 2019, prima ediție la care vor participa 24 de echipe. "Tricolorii" antrenați de Dănuț Pascu au trecut miercuri seara, la Craiova, cu 3-2 de reprezentativa Danemarcei, la capătul unui meci dramatic.

România a fost condusă cu 1-0 și 2-1 la seturi, dar a revenit senzațional.
După 25-21 pentru nordici, românii au relansat disputa câștigând setul 2 cu 25-20. Setul 3 a fost cel mai disputat, cedat de gazde în prelungiri, 24-26! Acest lucru nu i-a demoralizat pe ai noștri, care au intrat hotărâți să întoarcă ostilitățile. Au câștigat clar setul 4, 25-22, după ce au condus în permanență la 6-7 puncte diferență. În decisiv, tot România a avut inițiativa, impunându-se cu 15-11.

Două puncte mari pentru "tricolori" în încercarea de a se califica la Europene după o pauză de 23 de ani. Bătălia se va da cu Danemarca pentru locul 2, în condițiile în care Finlanda, cealaltă echipă din grupă, pornește clar favorită la calificarea directă.

Orice punct câștigat contează, având în vedere că din grupa de 3, prima echipă merge automat la turneul final găzduit de Belgia, Franța, Olanda și Slovenia. De pe locul 2, din cele 7 grupe din preliminariile Euro 2019, cele mai bune 5 echipe vor obține și ele biletele la European.

Următorul joc al "tricolorilor" se va disputa pe 22 august, în deplasare, cu Finlanda. 

19puncte a reușit aseară Laurențiu Lică, jucătorul român cu cea mai bună eficiență la fileu. La danezi a ieșit în evidență Rasmus Nielsen, cu 23 de puncte

Vezi și: România - Bosnia Herțegovina 2-3 » Naționala feminină s-a făcut de râs! A pierdut cu cea mai slabă echipă din grupă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează