SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Schimb de vedete între marile rivale » Căpitanul naționalei semnează cu CSM București

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 03 iulie 2018 16:47

CSM București și Volei Alba Blaj, cele două rivale din prima ligă, fac ”schimb” de jucătoare. Salaoru vine la București, Baciu merge la Blaj.

După cinci ani petrecuți la Blaj, timp în care a câștigat trei titluri de campioană, dar a jucat și finala Ligii Campionilor, Adina Salaoru s-a hotărât să părăsească echipa ardeleană. Căpitanul "naționalei" a semnat cu marea rivală a Blajului, CSM București. "Mi-am dorit o schimbare, parcă totul devenise o rutină. Sunt mulțumită că am ajuns la CSM București. Iau această alegere a mea ca pe o nouă provocare și sper să îndeplinim toate obiectivele cu CSM București în viitorul sezon", a declarat Adina.

Volei Alba Blaj a plusat și ea. După liberoul Suzana Cebici, "furat" din curtea campioanei, ardelencele au transferat-o și pe internaționala Ioana Baciu. Universalul de 28 de ani este pentru prima dată la Blaj, ea mai evoluând în carieră, în România, la Medicina Tg. Mureș, Dinamo București și Știința Bacău.

Loturi conturate

Volei Alba Blaj a anunțat până acum transferul a șapte jucătoare noi pentru sezonul viitor: Maria Karakașeva (extremă), Sonja Newcombe (extremă), Suzana Ćebići (libero), Katerina Jidkova (universal), Lucie Smutná (coordonator), Sara Hutinski Torres (centru) și Ioana Baciu (universal). Oficialii ardeleni au declarat că vor urma și alte transferuri în perioada următoare.

CSM București a mers, în schimb, pe nucleul din sezonul trecut. Și-au prelungit contractul căpitanul Naoko Hashimoto (Japonia), Nikole Koolhaas (Olanda), Irina Trușkina (Ucraina) și Tațiana Markevici (Belarus). În afara Adinei Salaoru, echipa antrenată de turcul Ferhat Akbaș a mai adus un nume mare în voleiul european: Maret Balkestein-Grothues (29 de ani), căpitanul Olandei, vicecampioană europeană anul trecut.

Și CSM București, echipă calificată direct în grupele Ligii, va mai aduce și alte voleibaliste.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează