SPORTURI  »  VOLEI  »  PRELIMINARIILE CE 2019

Spania - România 0-3 // Bravo, chicas! Sporesc șansele de a merge la CE 2019

Articol de - Publicat duminica, 19 august 2018 16:45

”Tricolorele” s-au răzbunat după înfrângerea cu Bosnia. Debut fericit pe banca României a bulgarului Nikolai Ivanov.

Naționala feminină a României și-a recuperat punctele pierdute pe teren propriu în fața Bosniei chiar în fieful formației considerate a fi cea mai valoroasă din grupă: Spania! Șocul produs la echipă prin schimbarea antrenoarei Mădălina Angelescu, cu o zi înaintea disputei de la Guadalajara, a dat roade. "Tricolorele" au dominat autoritar disputa și s-au impus în fața ibericelor în minimum de seturi: 3-0!

Mult mai constante

Româncele au început cu multă ambiție disputa și s-au instalat la conducere. Au fost în permanență în față în primul set, pe care și l-au adjudecat la 21. Spania a resimțit din plin debutul. În setul doi, România s-a distanțat la 7-1! Numai că au intervenit momente de relaxare și Spania a egalat la jumătatea setului. Pe final însă, tot româncele au jucat mai exact, au punctat în momentele importante și și-au trecut în cont și al doilea set, 25-23.

Spania, care câștigase prima partidă în Letonia, 3-0, nu se regăsea. Helia Gonzales și Milagros Collar, principalele "guri de tun" ale gazdelor, au fost de multe ori blocate de o echipă a României care s-a apărat exact și a luptat pentru orice minge.

Antrenorul Nikolai Ivanov s-a bazat și pe jucătoarele tinere, în teren aflându-se pe rând Ariana Pîrv, Andreea Petra, Roxana Iancu sau Adelina Ungureanu.

Setul trei a fost la fel de disputat ca și al doilea, dar tot româncele au fost cele care s-au distanțat la trei-patru lungimi. Au pus capăt partidei la 25-22, reușind o victorie uriașă, care le sporesc șansele de a merge la turneul final european de anul viitor.

S-a accidentat Petra

În setul trei, la scorul de 8-7 pentru România, tânăra Andreea Petra a alergat după o minge, dar a alunecat și s-a accidentat. Pe reluare s-a putut observa cum glezna dreapta a jucătoarei s-a răsucit. Jucătoarea de la Agroland Timișoara a fost scoasă pe brațe de pe teren, primind îngrijiri medicale. La final, toată echipa s-a dus în jurul său, sărbătorind succesul împreună.

Bosnia e prima

Marea surpriză din prima etapă, Bosnia-Herțegovina a trecut sâmbătă și de Letonia, pe teren propriu: 3-0. Oaspetele nu au câștigat decât 40 de puncte, meciul durând puțin peste o oră de joc. Bosnia are acum 5 puncte și e prima în clasament, urmată de România cu 4, Spania cu 3 și Letonia cu 0. Primele două clasate vor ajunge la Turneul Final. În etapa viitoare, pe 22 august, România va întâlni Letonia, la Craiova, de la ora 18:00, în timp ce Spania va juca tot acasă, cu Bosnia, de la ora 19:00.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  19 August 2018, 20:25

Pai nu prea s-a pus problema sa nu se ajunga la Euro, numai ca va place sa dramatizati totul. Voi dupa un meci din 6 deja trageati concluzii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează