SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ

Sprijin necondiționat! Petia Barakova de la Alba Blaj, impresionată de români: "N-am putut dormi înaintea finalei"

Petia Barakova (numărul 8) // Foto: Raed Krishan
Petia Barakova (numărul 8) // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 07 mai 2018 13:02

Petia Barakova, unul dintre ridicătorii echipei din Blaj, a fost impresionată de căldura suporterilor români

Una dintre cele mai tinere componente ale echipei din Blaj a trăit în acest sezon experiențe extraordinare, chiar dacă în trecut mai evoluase în cupele europene cu Levski Sofia și Volero Zurich. Bulgăroaica în vârstă de 23 de ani era obosită, dar cu un zâmbet larg, după finala pierdută de Alba Blaj în fața celor de la VakifBank cu 0-3 (-17, -11, -17).

"E un moment important al carierei mele pentru că nu mai jucasem până acum un Final Four, în consecință e și prima medalie. Mă bucur că am luptat enorm să ajungem în ultimul act și am arătat lumii că merităm să fim în această finală. VakifBank este o echipă de un nivel înalt, ne-au învins ușor, dar am încercat să facem ceva, însă meciul din semifinale ne-a lăsat fără puteri", a spus Petia Barakova.

Ca și altor colege i-a fost greu să doarmă în noaptea de dinainte de confruntarea cu VakifBank. "A fost greu, dar am încercat să mă odihnesc, chiar dacă încă simțeam emoțiile meciului din semifinale".

"Nu am cum să exprim sentimentul în cuvinte"

Petia joacă pe postul de ridicător, iar în partida de sâmbătă a fost unul dintre stâlpii la serviciu al echipei din Blaj. Duminică nu a mai prins atât de multe minute în teren, însă a încercat să se bucure de fiecare moment.

"E un sentiment incredibil să joci cu trofeul pe masă. Nu știu să cum să exprim acest sentiment în cuvinte, dar te bucuri că ești în această poziție, încerci să lupți, dar când cealaltă echipă e mai bună ca tine se vede pe teren". Char dacă Darko Zakoci a încercat să le dea energia, să le facă să joace fără presiune, lucrurile în teren au stat altfel.

Pentru că în volei contractele jucătoarelor sunt pe un an, echipa care a ajuns pe locul al doilea în Liga Campionilor se va destrămă. Petia nu știe unde va juca sezonul viitor și spune că la vară va lua această decizie. Însă îi va fi dor de colegele cu care a împărțit atât de multe în acest sezon. "Le iubesc pe aceste fete pentru că am ajuns atât de departe cu această echipă și ne-am ajutat una pe alta".

Fără odihnă

Cum a fost viața la Blaj pentru Petia? "E un oraș mic, foarte drăguț, curat, totul e perfect acolo. Nu am avut timp să ne plictisim, ne-am antrenat din greu și am călătorit mult pentru că orașele din România care au echipe de volei nu sunt foarte apropiate", a răspuns ea. Dar cel mai mult au impresionat-o suporterii care au fost mereu alături de ele.

"Am avut parte de suport necondiționat, și la alte meciuri suporterii au fost la fel, chiar dacă a fost vorba de București, Sibiu sau Blaj. E foarte frumos să ai un astfel de grup de oameni care să fie alături de tine, să fie aproape de tine.", a explicat Barakova.

Chiar dacă sezonul pentru echipele de club s-a încheiat, Petia nu va avea prea mult timp de odihnă pentru că pe 11 mai trebuie să se prezinte la echipa națională a Bulgariei. 

" Am multe amintiri frumoase de la Blaj, Toate victoriile pe care le-am adunat, emoțiile pe care le-am trăit. O să-mi amintesc toate momentele prin care am trecut cu această echipă și le voi păstra apropae de inimă"
 Petia Barakova

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close