STIRI  »  STIRI EXTERNE  »  

Spania şi Portugalia: Criza datoriilor din zona euro este o problemă globală

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2011 10:30

Criza datoriilor din zona euro este o problemă globală, în opinia Spaniei şi Portugaliei, care au cerut Statelor Unite şi altor ţări din G20 să contribuie la rezolvarea acesteia, conform Reuters.

Premierul spaniol, Jose Luis Zapatero, a făcut apel la ţările din G20 mai puţin afectate de criză să redacteze de urgenţă planuri de stimulare pentru a proteja economia mondială.

Declaraţia vine înaintea summit-ului de la Cannes de la începutul lunii noiembrie. „Sperăm că aceste decizii, împreună cu cele care vor fi luate week-endul viitor, vor readuce încrederea necesară dezvoltării economice”, a declarat Zapatero la un summit ibero-american din Paraguay.

Premierul Spaniei a adăugat că speră ca liderii G20 să se ridice la înălţime provocărilor.

„Statele Unite au un rol, Rezerva Federală are un rol, toate băncile centrale ale ţărilor mari au rolul lor, din China, India, Brazilia, Europa şi Japonia”, a declarat Zapatero, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că statele care au luat măsuri de consolidare a situaţiei bugetare trebuie să continue, dar ţările care nu pot să stimuleze activităţile economice, trebuie să adopte planuri urgente în acest sens.

Guvernul condus de Zapatero a redus cheltuielile şi a adoptat reforme pentru a demonstra că Spania aplică serios disciplina bugetară şi pentru a evita temerile că Spania va avea nevoie de susţinere financiară internaţională, ca Grecia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close