GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. „Rușine mare, domnule Țiriac” vs „Fapte, nu vorbe ca Becali” » Reacții contradictorii, după ce fundația celui mai bogat român a anunțat cât donează

Ion Țiriac e cel mai bogat român. Sursă foto: GSP
Ion Țiriac e cel mai bogat român. Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 martie 2020 18:03

Ion Ţiriac jr. (43 de ani), fiul lui Ion Țiriac (80 de ani), a anunțat astăzi că fundația familiei va dona 100.000 de euro cash pentru Teledonul Antenei 1 și că va ajuta „până la 40.000 de pensionari” cu coșuri cu alimente în valoare de câte 60 de euro.

Anunțul făcut de fiul celui mai bogat român a stârnit comentarii diverse în spațiul online. Pe GSP.ro sau pe Facebook, unii useri au lăudat inițativa familiei Țiriac, în timp ce alții au considerat că donația pe care urmează s-o facă ar fi trebuit să fie mult mai consistentă.

Reacții negative la adresa lui Țiriac: „Nea Ioane, la averea ta...”

Antonel Balaneanu: „Nea Ioane, la averea pe care o ai e rusine mare, mare de tot. Spaniolul Ortega a cumpărat pe zeci de milioane marți, halate, aparatura. Rusine”

Vlădescu Mircea: „Jenant. Pai Becali, injurat de multi a donat de o suta de ori mai mult!! Zgarcit ai fost , zgarcit ai ramas”

Eduard Diaconu: „Țiriac donează bani ?! Nu-mi vine să cred...”

Bogdan Ionuț Comînceanu: „La averea dumnealui, este puțin”

Comentarii pro Țiriac: „Văd că are inimă. E un om discret, bravo” 

Marian Stoian: „Așa da! Cam puțin, dar măcar văd că are inimă. Îmi pierdusem speranța”

albalbastru72: „Macar astia chiar doneaza, nu ca ciobanul care doneaza doar din gura”

Kepa Alexandru: „Daca donează, de ce donează doar atat, daca nu donează, de ce nu donează”

 Elena Ilie: „Este un om discret, bravo”.

 Angelica Elena: „Daca nu dona, nu era bine, daca a donat 100.000 e prea putin... nici nu trebuia sa spuna ca o face”.

CORONAVIRUS / Fundația Ion Țiriac, donații de 100.000 de euro pentru Teledonul Antenei 1

De asemenea, fiul lui Țiriac a afirmat că fundația care poartă numele fostului mare tenismen este dispusă să ofere în jur de 40.000 de coșuri în valoare de 60 de euro/coșul pentru vârstnicii din România, pentru ca aceștia să aibă asigurat stocul necesar.

„Vrem să continuăm să donăm și către fundația voastră (n.r. a Antenei) 100.000 de euro. La Otopeni și Mogoșoaia, vreau să le mulțumesc primarilor care au fost extremi de prompți și ne-au permis să ne ocupăm de pensionarii din aceste orașe. Rog toți primarii din țară să ia contact cu domnul Cerchez, dacă au nevoie de ajutorul nostru.

 Până la 40.000 de pensionari putem să ajutăm să nu aibă contact cu această boală și să le fie bine, asigurându-le coșuri în valoare de 60 de euro”, a spus Ion Țiriac Jr. la Antena 1.

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

Fundația Ion Țiriac, donații de 100.000 de euro pentru Teledonul Antenei 1 + ajutor pentru 40.000 de pensionari

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  30 Martie 2020, 11:08

Pai....cat vreti sa doneze aceasta fundatie ?? Daca ajuta 40.000 de batrani cu mancare in valoare de 60 euro/cos inseamna ca are o cheltuiala de 2,4 mil. de euro !!! Cei 100 de mii de euro i-a donat la actiunea Antenelor !! Tiriac a facut multe pentru tara asta, dar nu a iesit pe la televizor sa se laude !!

497218974492783
Dragos Nicolaie  •  30 Martie 2020, 10:09

Salut ! Eu sunt Dragos si as vrea sa imi exprim propria opinie legata de acest subiect : Ma simt foarte rusinat si dezamagit de romanshii care au ajuns ultimii *** Europei , poate chiar printre ultimii din lumea asta. DE CE ? Pentru mentalitatea primitiva si/sau inapoiata a acestora pe aceste timpuri de criza. Adica au ajuns oamenii cu bani/antreprenori sau sportivii sa fie judecati de catre populatie , pentru sumele de bani donate. Vad ca nu aveti inteligenta sa judecati STATUL ROMAN pentru lipsa de investitii in sistemul medical. Nu sunt obligati cei care au bani sa va doneze voua ce va trebuie , este DATORIA statului ! V-ati invatat sa cersiti in stanga si in dreapta , vor care nu platiti taxele si impozitele lor, sa va fie rusine! De cand trebuie ION TIRIAC sau altcineva sa va dea voua pomana ? Ati muncit , l-ati ajutat cu ceva sa faca banii astia , pomanagiilor ??!??! Sa ziceti "Mersi" ca ei (oamenii cu bani) fac aceste donatii , pe STATUL ROMAN , nu prea l-a interesat ! Hai Ciao , ca m-am distrat !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gintonic
gintonic  •  30 Martie 2020, 09:47

Probabil ca a gandit sa dea doar 100.000 euro la teledon, unde fundatia poate sa administreze "nepotrivit" banii, si a ales sa doneze 2.400.000 euro LUNAR cu tinta, catre batranii nevoiasi. Eu am inteles ca acest cos lunar il ofera si in lunile urmatoare, daca situatia ramane grava. Nu Tiriac e persoana in care trebuie sa aruncati cu pietre acum, ci politicienii care de 30 ani au tot vandut tara asta! De ce importam fructe si legume, lactate, carne? Nu mai avem industrie, productie, agricultura. Vindem strainilor paduri (lemn), titei, apa, energie electrica si apoi ni le revand noua la pret dublu... Turismul este si el la pamant! Educatia, sportul si sanatatea acestui popor au fost lasate si ele de izbeliste! Nu am vazut un politician in 30 ani care sa se dedice si sa gandeasca la oamenii acestei tari, la nevoile lor si nu la interesele lor si ale prietenilor !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează