GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RO-ALERT

CUTREMUR ROMÂNIA // De ce sistemul RO-ALERT nu a trimis notificări despre seismul din noaptea de 31 ianuarie 2020

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 09:50

Un cutremur de adâncime cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter s-a produs în această dimineață în Vrancea, la ora 03:26. Seismul s-a resimțit puternic în Vrancea, dar și în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală. 

Sistemul RO-ALERT nu a fost activat în cazul seismului, iar mai mulți cetățeni au simțit nevoia de lămuriri. Explicația este simplă. Sistemul nu a fost creat pentru a anunța cutremurele din cauza faptului că aceste fenomene nu pot fi detectate în prealabil. RO-ALERT ar interveni doar în cazul unor pagube majore sau în cazul unei situații de urgență survenite post-factum

„Persoanele care ar primi acest mesaj în avans ar putea, instinctual, să părăsească locuința și să fie surprinse de cutremuri pe scări. Riscul să dai un mesaj cu 20 de secunde înainte cuiva care se află la etajul 10 este mare. Poate să îl prindă în scara blocului”
 - Raed Arafat, secretar de stat în MAI

Cutremur cu magnitudinea de 5,2 produs în această dimineață în România: seismul s-a resimțit și în Capitală + prima reacție a ISU București

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
180826436623953
Craioveanu Andrei  •  31 Ianuarie 2020, 11:40

Fiindcă la acea oră nu este program cu publicul acesta este de la 8-16 de luni până vineri. Ați văzut că telefoanele urlau de fiecare dată până în prânz chiar daca era inutil însă când e necesar nu mai urla deloc. Ce sistem informatic funcționează în România așa cum trebuie ? Niciunul, doar sau luat banii pentru cel mai complex sistem și merge când vrea el vezi cardul de sănătate, 112 sau acest ro-alert niste esecuri ce costă muuuulti bani.

2301858246532134
Iordache Doru  •  31 Ianuarie 2020, 10:32

Sunteti aberanti domnule Arararafat acolo sunt bani care se spala la masina de spalat ca si la cazul Dinca !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează