GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Decathlon, ca în vremea războiului: adaptează măștile de scufundare la ventilatoarele pulmonare

Mască de urgență concepută de Decathlon și Isinnova // sursă foto: Isinnova
Mască de urgență concepută de Decathlon și Isinnova // sursă foto: Isinnova

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 07:31

Măștile de scufundare de pe stocul Decathlon ar putea fi transformate în măști compatibile cu ventilatoarele pulmonare, necesare în lupta împotriva noului COVID-19.

Lanțul de magazine sportive lucrează alături de un institut de cercetare din Italia în vederea reproiectării liniei de măști subacvatice Easybreath, pentru a fi folosite ca măști pentru ventilatoare de urgență în spitale.

Institutul de Studii pentru Integrarea Sistemelor (Isinnova), cu sediul la Roma, a fost contactat de medicul șef al spitalului Gardone Valtrompia din Italia, care a avut nevoie de ajutor pentru combaterea deficitului de măști ventilatoare din timpul focarului COVID-19.

Apoi, Isinnova a luat legătura cu Decathlon, compania de articole sportive oferind imediat schițe ale măștilor pentru a ajuta efortul.

Cercetătorii au proiectat și apoi imprimat 3D un prototip de mască, compatibilă cu ventilatoarele, care poate fi folosită în cazul în care situația o va cere.

 „Prototipul în ansamblu a fost testat pe unul dintre colegii noștri direct în spitalul Chiari, conectat la corpul ventilatorului, și s-a dovedit că funcționează corect. Spitalul în sine a fost entuziasmat de idee și a decis să testeze dispozitivul pe un pacient care avea nevoie. Testarea a avut succes”
Isinnova

69.176 de cazuride coronavirus s-au înregistrat în Italia

Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei » Când intră în vigoare ordonanța militară

Citește și alte știri despre coronavirus:

MAI, ordonanța militară nr. 3: când și cum mai putem părăsi locuințele » Interval de două ore în care cetățenii 65+ pot ieși afară

Interviu cu Liţă Dumitru, din SUA, a treia cea mai afectată țară de COVID-19: „Cum sunt tratați românii aici, în pandemie? E lucrul care m-a surprins cel mai mult"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează