STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Decathlon, ca în vremea războiului: adaptează măștile de scufundare la ventilatoarele pulmonare

Mască de urgență concepută de Decathlon și Isinnova // sursă foto: Isinnova
Mască de urgență concepută de Decathlon și Isinnova // sursă foto: Isinnova

Miercuri, 25 Martie, 07:31

Măștile de scufundare de pe stocul Decathlon ar putea fi transformate în măști compatibile cu ventilatoarele pulmonare, necesare în lupta împotriva noului COVID-19.

Lanțul de magazine sportive lucrează alături de un institut de cercetare din Italia în vederea reproiectării liniei de măști subacvatice Easybreath, pentru a fi folosite ca măști pentru ventilatoare de urgență în spitale.

Institutul de Studii pentru Integrarea Sistemelor (Isinnova), cu sediul la Roma, a fost contactat de medicul șef al spitalului Gardone Valtrompia din Italia, care a avut nevoie de ajutor pentru combaterea deficitului de măști ventilatoare din timpul focarului COVID-19.

Apoi, Isinnova a luat legătura cu Decathlon, compania de articole sportive oferind imediat schițe ale măștilor pentru a ajuta efortul.

Cercetătorii au proiectat și apoi imprimat 3D un prototip de mască, compatibilă cu ventilatoarele, care poate fi folosită în cazul în care situația o va cere.

 „Prototipul în ansamblu a fost testat pe unul dintre colegii noștri direct în spitalul Chiari, conectat la corpul ventilatorului, și s-a dovedit că funcționează corect. Spitalul în sine a fost entuziasmat de idee și a decis să testeze dispozitivul pe un pacient care avea nevoie. Testarea a avut succes”
Isinnova

69.176 de cazuride coronavirus s-au înregistrat în Italia

Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei » Când intră în vigoare ordonanța militară

Citește și alte știri despre coronavirus:Singurele ţări din lume fără coronavirus. 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1