GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Discurs şocant al lui Donald Trump: „Vom testa hidroxiclorochina pe oameni, nu în laborator" + dialogul fabulos cu preşedintele Chinei

Articol de , , - Publicat sambata, 28 martie 2020 14:25

Președintele american Donald Trump, disperat să repună economia SUA pe picioare, face declarații uimitoare în plină criză COVID-19 peste Ocean. 

În România e trecut de miezul nopţii, vineri spre sâmbătă. În SUA, pe coasta de est e oră de prime-time. CNN e live de la Casa Albă.

La Washington, Donald Trump susţine o conferinţă de presă. Totul durează cât un meci de fotbal, în jur de 90 de minute, iar pe parcursul dialogul pe care l-a purtat cu ziariştii prezenţi în sală au existat momente în care afirmaţiile preşedintelui american au un impact major asupra întregii lumi, nu doar pentru cetăţenii Statelor Unite ale Americii.

Bilanțul de azi în România: 160 de cazuri noi, amenzi de câteva milioane de euro!

Dialog telefonic Donald Trump și Xi Jinping

Trump şi-a început discursul dezvăluind că l-a sunat personal pe omologul său chinez, Xi Jinping, tocmai fiindcă această ţară a fost punctul zero în declanşarea acestei pandemii.

„Am avut o discuție cu președintele Chinei, a fost realmente fascinantă. Acolo e o lume complet diferită, o altă strategie de a guverna, zic aşa ca să fiu delicat în exprimare. L-am întrebat când au realizat pericolul acestui virus şi care a fost cea mai bună strategie a lor. Mă interesa să aflu de la ei fiindcă au început de foarte multă vreme această luptă, sunt cu mult înaintea noastră. I-am şi zis preşedintelui că dacă ştiam din timp, i-aş fi ţinut departe de SUA pe toţi chinezii care au intrat aici în ultima vreme. Mi-a dezvoltat nişte teorii foarte interesante din ceea ce au făcut ei", a spus Trump.

650.000 de testea făcut SUA până în acest moment, cifră anunţată de vicepreşedintele ţării, România a realizat până azi aproape 20.000

"L-am întrebat pe preşedintele Chinei unde se află în privinţa vaccinului şi tratamentului, mi-a zis că fac progrese. Şi noi lucrăm, la vaccin suntem aproape de a ajunge în faza de testare"
Donald Trump, preşedinte SUA

„Oamenii respectă ce sfaturi le-am dat"

Apoi, a dezvăluit o parte fabuloasă a conversaţiei cu numărul 1 al Chinei: "Am avut intenţia şi să discutăm ceva tratate comerciale. Eu întrebam şi deschideam un subiect de economie, el se întorcea la coronavirus şi tot aşa".

Preşedintele american s-a referit apoi la modul în care cetăţenii americani pun în aplicare distanţarea socială. "Mă uitam pe Fifth Avenue şi nu era nici măcar o singură persoană, înainte nu vedeam nici măcar o bucăţică de trotuar. Oamenii respectă ce sfaturi le-am dat, chiar dacă legea nu prevede că îi trimitem la închisoare dacă nu stau în case. Au înţeles ce trebuie să facă în primul rând fiindcă sunt îngrijoraţi", a declarat Trump.

"Suntem cetăţenii celei mai tari ţări din lume şi am fost atacaţi. Eu le transmit ceva oamenilor, avem foarte mulţi bani şi să stea liniştiţi, îi vom salva pe toţi. Vom câştiga acest război"
Donald Trump, preşedinte SUA

„Țara era făcută bucăţi, era ruptă!"

La un moment dat, Trump a intrat într-o dispută cu unul dintre jurnalişti, care îl întrebase dacă nu cumva şi sistemul medical american ar putea fi depăşit, mai ales din perspectiva capacităţii ventilatoarelor, extrem de importante pentru a-i ajuta pe cei care ajung să intre în insuficienţă respiratorie.

104.000 de cazuria raportat SUA, iar numărul celor decedaţi e de 1.700

Cred că nu realizează toţi că traversăm o pandemie cum n-a mai existat în acest secol. Vă anunţ că avem ventilatoare, le-am distribuit, sper să ne mai şi rămână pentru a putea ajuta şi alte state. Nimeni nu mai face ce facem noi, nici o ţară. Vă dezvălui că atunci când am preluat SUA, ţara era făcută bucăţi, era ruptă, n-aveam capacitate de testare, n-aveam rezerve, nu era nimic, aşa că nu-mi vorbi mie, atunci când pui o întrebare, ca şi cum ai fi specialist", a spus Trump.

"Trebuie să recunosc că media a fost foarte corectă în această perioadă, deşi eu n-am fost obişnuit să fiu tratat bine şi corect. Toţi am realizat că suntem în acelaşi pericol şi SUA va câştiga fiindcă e unită"
Donald Trump, preşedinte SUA

Momentul culminant, dar şi şocant al conferinţei, s-a produs atunci când Trump a fost abordat din sala plină de jurnalişti:

  • Domnule preşedinte, aţi spus public că hidroxiclorochina e o soluţie, dar toate autorităţile în domeniu nu l-au declarat ca fiind oficial recomandabil ca tratament în această pandemie!

Răspunsul lui Donald Trump:

  • Hidroxiclorochina pare să aibă rezultate. I-am dat deja guvernatorului din New York 10.000 de doze. E un drog antimalarie, chiar e fenomenal pentru a trata această boală, dar vom afla în curând dacă e OK şi în această pandemie de coronavirus. E un medicament foarte puternic, repet, e de succes pentru multe alte boli, credem că ne va fi de folos şi pentru actualul virus.
  • Atenţie, suntem în plină pandemie, avem oameni care mor în fiecare zi. Dacă noi ne ducem acum în laborator şi începem să testăm, acest lucru va dura şi pierdem timp, aşa că îl testăm pe oamenii care mor. Dacă va merge, înseamnă că am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu va merge, măcar am încercat. Repet, în laborator, totul ar putea dura un an, poate ani, iar noi avem nevoie de tratament în această seară.
  • Eu vreau să testăm imediat fiindcă e vorba despre oameni care în foarte multe cazuri mor, aşa că avem acest drept, mă refer la cazurile în care cineva e bolnav în stadiu terminal şi dacă noi credem că aceasta a ultima soluţie de a-l ajuta, atunci o vom face.
  • Deci, acest lucru nu e ceva care va ucide oameni. Şi o să vezi, că atunci când se va termina totul, tu ca jurnalist o să poţi să faci o poveste frumoasă pe această temă findcă se va dovedi că am luat o decizie bună.

"Nu luaţi în seamă sfaturile medicale din partea unui om care a privit eclipsa solară fără ochelari de protecţie"
Hillary Clinton

325 de milioanenumără populaţia Statelor Unite ale Americii

Face conferinţă de presă în fiecare zi

De când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie infecţia cu COVID-19, Donald Trump a susţinut în fiecare zi o conferinţă de presă, însoţit de principalii săi colaboratori pe probleme de sănătate, economie şi securitate. 

Cei prezenţi răspund întrebărilor ziariştilor şi au fost zile în care conferinţa a durat şi mai bine de două ore. 

Trump a anunţat că va continua acest obicei şi în perioada următoare. După fiecare apariţie de acest gen, toate bursele din SUA au urcat, iar specialiştii economici susţin că acesta e şi unul dintre scopurile prezenţei masive în faţa mass-media a lui Trump, de a da încredere pe piaţa financiară şi de a nu lăsa economia să se prăbuşească total.

Citește și alte știri despre criza coronavirus:

COVID-19. Un vlogger din România cu 150.000 de abonați, afectat de discursul lui Donald Trump: „Nu mai găsesc medicamente pentru boala mea”

Mesajul tulburător al unui doctor român din Italia: „Mi-e frică, mi-am scris testamentul”

Cea mai neagră zi în Spania: 832 de morți în ultimele 24 de ore, jumătate numai în zona Madrid!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (29)
1242842849247199
Sergiu Sonea  •  29 Martie 2020, 14:21

Frați români ce ne facem în criza asta? Încă vreo câteva săptămâni, și cum mor cei bătrâni de corona (fără aer, din cauza că nu sunt suficiente acele ventilatoare pulmonare), riscăm să fie SUFOCATĂ toată economia, daca nu murim de corona, doamne ferește, murim ușor SUFOCAȚI de sărăcie?? Românul e inventiv! Cum s-a putut inventa/breveta respectiv produce prima izoletă românească, să se producă VENTILATOARE PULMONARE! Ne asumăm riscuri, ieșim la muncă, dar avem acasă fiecare familie propriul VENTILATOR PULMONAR !!! E ALTEVA nu? E ca și tubul de oxigen ce îl au scafandri, este acea "gură de aer" care E ACOLO în caz de nevoie, să traversăm cu bine "oceanul" care îl reprezintă acest necaz cu corona! Dați mai departe, poate ajunge la oamenii potriviți ! Ți-ar plăcea în caz de nevoie, să ai acasă propriul VENTILATOR PULMONAR? Dacă da, și ți-ai simți mai protejată familia, dacă te-ai simți mai în siguranță așa, dă mai departe acest mesaj, eventual postează pe Facebook! Sănătate tuturor! Împreună învingem orice!

139226857413709
Maximilian Alforno  •  29 Martie 2020, 12:19

presa din romania si nu numai...un ultim bastion al socialismului...trist

catalynn
catalynn  •  28 Martie 2020, 21:49
Postat de ares.123 pe 28 Martie 2020, 16:30

Problema e sa nu te mai vanturi aiurea pe strazi talpanica, nu sa nu muncesti. Pierzi ceva daca nu-ti mai omori timpul la coltul blocului cu berea in mana ? Ca vom pica din punct de vedere economic e clar, dar asta e la nivel mondial si nu putem evita noi asta.

Ce nu pricepi tu e ca trăim intr-o societate bazată pe consum și rulaj, toate măsurile luate de americani sunt OK, însă nu rezolva nici la ei problema principala: cererea! Deci degeaba vrei tu sa muncești ca nu prea ai ce dacă lumea e consemnata la domiciliu și ultimul lucru pe care îl au acum in minte e sa cheltuie bani pe altceva in afara de stricta necesitate. La noi se adauga si faptul sa suntem săraci, noi ne bucurăm la un miliard venit de la UE, prin urmare la bruma de economie pe care o mai aveam acest blocaj este bomboana de le coliva ...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează