GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Facebook și Twitter au șters mesajele președintelui Braziliei » Jair Bolsonaro susținea că a descoperit tratamentul pentru coronavirus

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 17:55

Facebook și Twitter au șters mai multe mesaje și clipuri video în care Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, spunea că hidroxiclorochina, un medicament împotriva malariei, este soluția împotriva COVID-19.

Facebook și Twitter au trecut peste atitudinea pe care o aveau de obicei în cazul politicienilor. Cele două platforme nu reacționau în cazul dezinformărilor, considerându-le discurs politic. În ultimele 48 de ore au șters însă o serie de mesaje pe care președintele Braziliei le-a transmis. 

Într-unul dintre clipurile postate, Bolsonaro se plimbă pe o alee și promovează un așa-numit medicament pentru COVID-19: „Acest tratament, hidroxiclorochina, funcționează în toate locurile”. Nu e primul mesaj criticat al brazilianului, care caracteriza coronavirusul drept „o ușoară gripă”.

Trump mizează pe hidroxiclorochină

Hidroxiclorochina este testată în acest moment ca tratament pentru noul coronavirus. Eficacitatea nu i-a fost încă demonstrată, deși chiar Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a urgentat testarea ei.

Facebook și Twitter au șters mesajele președintelui Braziliei » Jair Bolsonaro susținea că a descoperit tratamentul pentru coronavirus

VIDEO / Cum să nu te îngrași la izolare » Alimentele recomandate și cele de evitat

Citește și alte știri despre coronavirus:

Guvernul spaniol a limitat reclamele la jocuri de noroc pe timpul pandemiei de coronavirus » Ce măsuri economice au mai luat astăzi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
104652611180248
Gluguță Măciucă  •  31 Martie 2020, 20:44

Ăsta e Gigi brazilian ...

1566178743642986
Vlad Hartea  •  31 Martie 2020, 18:43

Un idiot acest Bolsomaro !! Un politician de extrema dreapta pus de americani sa conduca o tara atat de imensa si de bogata din America de Sud !! In Brazilia sunt deja 170 de morti si aproape 5000 de imbolnaviti, tara in care multimea traieste in favele !! Nu cred ca asta mai prinde un al doilea mandat in Brazilia, chiar daca se incearca manipularea alegerilor !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează