INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BRAZILIA - BELGIA 1-2

Un lider absent » Neymar, luat la țintă după Mondial! E acuzat de lipsă de maturitate

Neymar
(foto: Guliver/Getty Images)
Neymar (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat sambata, 07 iulie 2018 14:31

Neymar a refuzat să discute cu ziariștii la finalul partidei Brazilia - Belgia 1-2, dezamăgind din nou la Mondiale, iar presa îl acuză de lipsă de maturitate pe atacantul de 26 de ani, mediatizat în Rusia prin văicărelile de pe teren.

Neymar s-a oprit din nou în "sferturi", la fel ca în 2014. Dacă însă atunci o lovitură cinică în coaste îi ruina visul de mărire, scutindu-l de umilința istorică, 1-7 cu Germania, din semifinale, cel mai scump fotbalist al planetei a ratat acum în teren șansa de a deveni și cel mai bun din lume. Și ce departe a fost, mai ales în ciocnirea contra Belgiei, în care n-a reușit decât șutul scos de sub bara transversală, în final, de Courtois!

Miez doar cu Mexic

Presa braziliană l-a acuzat pe lipsă de maturitate pe atacantul ajuns la 26 de ani, deja cu 3 turnee la activ și având Cupa Confederațiilor ca unică performanță la "națională". Refăcut pe ultima sută de metri și mai mult preocupat să se tăvălească pe teren, cu un singur meci de top la acest CM (gol și assist cu Mexic), Neymar a refuzat să discute cu ziariștii la sfârșit (a făcut-o numai de două ori, sumar, în Rusia!). A afișat o atitudine complet diferită de colegii frustrați de ratarea calificării, parcă uitând c-a plâns mai devreme cu Costa Rica. Nu i-a purtat noroc nici graffitiul făcut înaintea "sfertului" la Kazan, plecând pe urmele lui Ronaldo și Messi. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
969907806361734
Nedelcu Dan  •  07 Iulie 2018, 17:50

Neymar nu e lider. Un mascarici nu poate fi lider, nici macar in arena circului.

cneius
cneius  •  07 Iulie 2018, 16:21

Un bufon prea mediatizat, bine ca a plecat acasa !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează