FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

De necrezut! Christoph Daum a fost aproape să antreneze finalista Mondialului: "Fost dependent, candidat să preia naționala"

Articol de - Publicat vineri, 13 iulie 2018 10:03

Christoph Daum, fostul selecționer al naționalei României, a fost la un pas de o mutare surprinzătoare cu un an înainte de a prelua banca "tricolorilor". Neamțul s-a aflat în negocieri cu naționala Croației, echipă care joacă acum finala Mondialului împotriva Franței. 

Totul a avut loc în toamna lui 2015. Veniți după Mondialul din 2014 unde au dezamăgit, ieșind din faza grupelor, Federația croată era în căutarea unui selecționer, mai ales că parcursul din preliminariile EURO 2016 era tot unul modest. Croații remizaseră în Azerbaidjan și pierduseră cu Norvegia, astfel că federalii au luat decizia de a-l înlocui de urgență pe Niko Kovaci, selecționerul de la acea vreme. 

"Fost dependent, candidat la naționala Croației"

Printre pretendenți s-a aflat și Christoph Daum, care a purtat negocieri cu Federația de la Zagreb. Presa croată a scris la acea vreme despre posibilitatea ca neamțul să ajungă selecționerul Croației: "Daum, fost dependent, candidat la naționala Croației", scria pe 16 septembrie 2015 site-ul vecernji.hr.

Jurnaliștii croați au alcătuit un CV al lui Daum și nu l-au menajat deloc pe german, menționând scandalurile în care a fost imlicat la începutul anilor 2000: "Să menționăm, de asemenea, modul în care Daum a fost punctul central al afacerii pentru cocaină și prostituție", scriau croații. 

  • După Euro 2000, Daum era o variantă pentru naționala Germaniei, dar apăruseră zvonuri că era consumator de cocaină și participant la orgii cu prostituate. Antrenorul a amenințat presa cu procese, dar analiza de laborator a unor fire de păr a confirmat că era consumator de cocaină. Așa că a ratat postul de selecționer, a fost preferat Rudi Voller. Daum a continuat să nege consumul de droguri până când a recunoscut, amenințat cu un proces care l-ar fi putut trimite în închisoare. 

În cele din urmă, Davor Suker, președintele Federației, l-a numit antrenor pe 21 septembrie 2015 pe Ante Čačići, cel care e predecesorul lui Zlatko Dalici, actualul selecționer care i-a dus pe croați până în finala Mondialului. 

Înțelegerea a picat, se pare, din cauza faptului că cele două părți nu s-au înțeles asupra salariului. Daum cerea 25.000 de euro pe lună, în timp ce croații îi ofereau doar 15.000 euro lunar. 

Un an mai târziu, Daum s-a înțeles cu Răzvan Burleanu și a ajuns să fie remunerat cu un salariu de trei ori mai mare decât ce îi propunea inițial federația din Croația. 

45.000 € / lunăa fost salariul lui Daum la naționala României

Christoph Daum a antrenat naționala României între iulie 2016 și septembrie 2017. A fost demis din funcția de selecționer după ce a ratat principalul obiectiv, calificarea primei reprezentative la Mondialul din Rusia. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
maxp
maxp  •  14 Iulie 2018, 15:11

Faptul ca Daum n-a facut fata la nationala Romaniei, nu inseamna neaparat ca e un antrenor slab. Sigur, ca exprimare publica, a parut pe alta planeta, ca joc si rezultate, nici atat. E posibil sa fie depasit, are un CV care insa il face cat de cat cautat. Trebuie sa intelegem si faptul ca la echipa nationala a Romaniei selectionerii nu isi fac singuri toata selectia, sunt o groaza de influente (care nu sunt influente ca sunt de-a dreptul reguli) si atunci te supui, nu mergi exclusiv pe ideile tale.

robby73
robby73  •  13 Iulie 2018, 23:23

Pai mai Liviutule, pe lângă faptul că esti un necioplit, care dă aiurea din papagal, nici nu ai habar de ce vorbesti. Din cauza la niste "deștepți" ca tine , batem pasul pe loc în România. Tu ai citit vreodată CVul lui Daum? Binenteles că nu. Tu crezi că în Germania a fost dorit ca selectioner doar așa ? Omul ăla îsi înțelege meseria. Dar din păcate a dat de o grămadă de proști ca tine. Asta e.

787333081434028
Liviu Stoichici  •  13 Iulie 2018, 15:39

Mai robby73 ce succese a avut *** asta ?Mai ,tu faci parte dintro categorie de romani care daca nu pupa un strain in cur nu pot sa traiasca.Fac cancer. Cu siguranta sunt si mari profesionisti prin afara dar aia nu vin in Romania pentru ca ne considera o natiune de mana a-2a. Aici vin doar rebuturile occidentului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează