INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FINALĂ / FRANȚA - CROAȚIA, DUMINICĂ, 18:00, TVR1, GSP.RO

Lizarazu avertizează: ”Franța e ca o cobră. Când te aștepți mai puțin, mușcă mortal!”

Bixente Lizarazu Foto: Guliver/Getty Images
Bixente Lizarazu Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 13 iulie 2018 11:44

Bixente Lizarazu, campionul mondial din 1998, crede că, spre deosebire de generația lui, care ”își imprima ritmul și stilul de joc”, echipa lui Deschamps se adaptează mai mult adversarilor săi.

Pentru L'Équipe, aproape totul seamănă între 1998 și 2018. Mai ales selecționerii. Și Aimé Jacquet, și Didier Deschamps au plasat grupul, colectivul, în centrul universului său. Amândoi au fost criticați de presă (mai mult Jacquet). Și ambii erau convinși că trofeul se câștigă în primul rând cu apărarea. Multe similitudini, doar DD a fost căpitanul lui Aimé.

Bixente Lizarazu, probabil cel mai valoros fundaș stânga francez, campion mondial cu generația Zidane, vede însă și diferența între cele două mari naționale albastre. "În 1998, noi ne imprimam mai mult ritmul și stilul de joc, plecând de la o bază defensivă foarte puternică și o agresivitate exacerbată în dueluri, ceea ce ne permitea să ne epuizăm rivalii înainte ca talentele noastre ofensive să finalizeze", a scris Liza în editorialul lui din L'Équipe.

Cum sunt les Bleus în 2018? "La acest Mondial, forța echipei a fost apărarea, Deschamps fiind influențat de fotbalul italian. Iar Didier s-a adaptat deseori adversarilor săi". Atenție însă, avertizează Bixente: "Franța e ca o cobră. Se retrage, apoi, când te aștepți mai puțin, mușcă mortal!".

"Ceea ce-i unește pe Jacquet și Deschamps este convingerea profundă că mai bine mori cu ideile tale decât să le folosești pe ale altora"

"Deschamps a fost marcat pe viață de titlul lui de campion mondial și de relația privilegiată cu Aimé Jacquet. Aceeași metodă, aceeași filosofie"

Bixente Lizarazu, fost internațional francez

15
goluri a marcat Franța în 7 partide (medie: 2,1 pe meci) la CM 1998, când a cucerit titlul mondial; a primit doar două goluri (0,28)

10
goluri a înscris Franța în 6 partide (medie: 1,6 pe meci) la CM 2018, urmând să joace finala; Lloris a încasat patru goluri (0,6)

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  13 Iulie 2018, 12:52

Buna analiza

Vezi toate comentariile (1)
Comentează