SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

John McEnroe, dezamăgit de noua generație a tenisului: "Cum e posibil? Ce urmează după Nadal, Federer, Serena și Venus?!"

Simona Halep și Serena Williams FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep și Serena Williams FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iulie 2018 16:03

John McEnroe (59 de ani) s-a săturat să aștepte schimbul de generații din tenisul mondial și prevede un viitor nu foarte strălucit acestui sport.

Serena Williams a revenit după naștere și s-a calificat en-fanfare în finala de la Wimbledon. Rafa Nadal și Roger Federr și-au împărțit ultimele 6 turnee de Mare Șlem. John McEnroe crede că generația care vine din spate este una temătoare, resemnată. 

"Ascultați-mă! Tenisul este un sport minunat, dar sunt îngrijorat. Roger Federer, Rafa Nadal și Novak Djokovic, 3 dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, se apropie de finalul carierei. Serena și Venus de asemenea. Nu te poți aștepta să joace la infinit. Și ce urmează după?

Mi se pare că acești jucători au în continuare o mai mare dorință de triumf decât cei din generația tânără. Cum e posibil? Da, sunt jucători fantastici, intimidanți, dar când încearcă să-ți fure trofeele, trebuie să lupți. Eu în locul răutății pozitive văd multă resemnare", a declarat McEnroe într-un interviu acordat celor de la The Guardian.

Vezi și: Pregătește Simona Halep o surpriză? Pauza de după Wimbledon ar putea dispărea

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
10155633308976552
Cornel Perju  •  14 Iulie 2018, 18:03
Postat de catalin.palcu pe 13 Iulie 2018, 18:36

Venus e "gata" de ceva ani. Federer si el la ultimele gloante, nu cred sa mai castige vreun GS. Nadal si Djokovic vor mai castiga trofee importante. Fiecare generatie e diferita. Astia cu 20 de GSuri au scris istorie, jos palaria in fata lor, dar au si cam "ucis" competitia si concurenta. Se ridica oricum un Zverev, Thiem , o Kasatkina, Svitolina samd

Zverev si Thiem se tot ridica de cativa ani si nu au ajuns nicaieri. Federer si Nadal la varsta lor aveau deja cateva grand slamuri castigate. Astia doi abia daca reusesc sa prinda cate un sfert de finala. Ca Federer nu va mai castiga nici un grand slam asta ramane de vazut. De prin 2010 se tot spune lucrul asta si a mai castigat 4 de atunci

10155633308976552
Cornel Perju  •  14 Iulie 2018, 18:00
Postat de viomarmi22 pe 14 Iulie 2018, 11:08

Dacă Simona nu dormea în meciul cu Hsieh, juca finala cu Serena și nu cred că avea probleme să o plimbe pe obeză până-i săreau ochii ! Parcă nu-mi vine să cred cum a putut Halep să se împiedice de o subnutrită, avea toate șansele să bifeze al 2-lea GS din carieră !

Competitia fetelor la Wimbledon anul asta a fost un mare circ regizat ca Serena sa castige al 24 lea grand slam. Hai sa fim seriosi. Orice jucatoare din top 20 o bate pe Serena la orice ora din zi si din noapte la ora actuala. Tenisul nu mai este de mult o competitie sportiva ci doar o afacere uriasa. Sponsorii taie si spanzura pentru ca ei sunt cei care sustin financiar aceasta competitie. Interesant este ca toate jucatoarele sponsorizate de Nike au iesit cu declaratii magulitoare la adresa Serenei. Lucru imbucurator este faptul ca macar la baieti am vazut meciuri reale.

viomarmi22
viomarmi22  •  14 Iulie 2018, 11:08

Dacă Simona nu dormea în meciul cu Hsieh, juca finala cu Serena și nu cred că avea probleme să o plimbe pe obeză până-i săreau ochii ! Parcă nu-mi vine să cred cum a putut Halep să se împiedice de o subnutrită, avea toate șansele să bifeze al 2-lea GS din carieră !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează