FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

COMUNICAT OFICIAL Anunț vital despre stadionul Dinamo! S-a semnat contractul + modificare de ultim moment: ce capacitate ar urma să aibă noul stadion

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2018 14:19

Ministerul Dezoltării Regionale și Administrației publice a emis azi un comunicat prin care a anunțat că s-a semnat contractul pentru startul studiilor de prefezabilitate și fezabilitate în ceea ce privește construirea stadionului Dinamo.

Durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate va fi de 75 de zile, după cum se arată în comunicat. 

Marea noutate e că noul complex ar urma să aibă o capacitate de 18.000 de locuri, nu 15.000, așa cum se anunțase inițial. Totuși, comunicatul nu reglementează locul exact pe care va fi construit noul stadion, dar acesta va fi amplasat pe locul bătrânului Velodrom Dinamo

Comunicatul integral

"Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat ieri, 18 iulie 2018, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate la obiectivului de investiții "Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo București" din Șoseaua Ștefan cel Mare, Nr. 7 -9, sector 2, București.

Potrivit ofertei câștigătoare (S.C LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L), durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate va fi de 75 de zile, iar valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei fără TVA.

Activitatea de elaborare a studiului de prefezabilitate se va face în corelare cu activitatea de elaborare a planului urbanistic zonal. Ordinul de începere a studiului de fezabilitate va emis după aprobarea planului urbanistic zonal.

În funcție de indicatorii urbanistici care vor fi aprobați prin PUZ-ul realizat de C.S. DINAMO, noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zonă food).

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. - S.A., cu modificările și completările ulterioare"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
luputu
luputu  •  22 Iulie 2018, 10:40

Multi mor de grija cainilor. SUCCES!

ticbis
ticbis  •  19 Iulie 2018, 20:10
Postat de dinamo_fan pe 19 Iulie 2018, 15:13

eu astept din aprilie un certificat de urbanism dupa ce vechiul certificat a expirat cu tot cu prelungire din cauza intarzierii in eliberarea unui aviz de la ministerul culturii. practic un p+2 banal este intarziat cu vreo 2 ani de zile. totul e mort in tara asta.

Stai calm! In primul rand ca nici nu se specifica locul pe care se va construi stadionul, deci nu se stie inca. In al doilea rand, daca nu se stie locul, n-are pe ce baza sa se elibereze un certificat de urbanism, deci mai dureaza. In al treilea rand, studiile alea de fezabilitate nici n-au demarat si, de obicei, dureaza cam un an (of course, dupa ce se obtin certificatele de urbanism!). Mai apoi, trebuie facut proiectul de catre un arhitect, aprobat, avizat. Dupa aia, caietul de sarcini si licitatia pentru constructor, cu tot ceea ce inseamna asta: contestatii, litigii... Va perpelesc Dragnea si Firea ca pe hamsii, la foc mic, inca vreo cativa ani buni de acum incolo... :))

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  19 Iulie 2018, 19:34

obligatoriu noul stadion trebuie construit in groapa si nu in alta parte si nu sub 20 000 d locuri !!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează