INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ZENIT SANKT PETERSBURG - DINAMO MINSK 8-1

Războiul declarațiilor după cel mai șocant și dubios meci din Europa League, Zenit - Dinamo Minsk 8-1 » Mesaj către dictatorul bielorus vs. "Ne-a învins Gazprom"

FOTO: facebook.com/fczenit/
FOTO: facebook.com/fczenit/

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2018 10:23

După 0-4 în tur, Zenit Sankt Petersburg s-a calificat în play-off-ul Europa League. Rușii au câștigat cu 8-1, după prelungiri, meciul cu Dinamo Minsk. Antrenorul lui Zenit, Serghei Semak, n-a uitat că, după meciul tur, Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului a declarat că "jucătorii lui Zenit mergeau în patru labe. Le-am dat un 4-0 istoric".

Deja era un rezultat șocant și dubios în această confruntare din Europa League. În tur, Dinamo Minsk câștigase cu 4-0 un meci în care Zenit nici n-a existat. Atunci, Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului de 24 de ani, declara: "Băieții noștri ne-au făcut o zi de sărbătoare. Bravo! Am văzut toți în ce stare erau adversarii. Unii dintre jucătorii lor mergeau în patru labe. Le-am dat un 4-0 istoric". 

"Toți am fost afectați de acea declarație"

A urmat un 8-1 incredibil pentru Zenit. A doua oară când o echipă revine de la 0-4 în cupele europene, după acel 6-1 memorabil al Barcelonei cu PSG. La Sankt Petersburg, s-a jucat pe "Petrovski", a doua arenă a orașului, fără spectatori, și rușii aveau doar 1-0 la pauză. Mai mult. La 2-0, Paredes a fost eliminat (72). În inferioritate, gazdele au marcat două goluri în trei minute (Dziuba 75-78). Și încă patru în prelungiri, două din penalty!

"Am știut că ne vom califica. Când crezi, orice e posibil", a spus Serghei Semak, antrenorul lui Zenit, care nu a uitat cuvintele dictatorului bielorus: "Toți am fost afectați de acea declarație. Mergeam în patru labe? Nu putea exista ceva care să ne motiveze mai mult. Așa că îi mulțumim lui Lukașenko pentru ajutor". 

3 goluria marcat Artem Dziuba în meciul de joi, de la Sankt Petersburg

"Am câștigat 500 de dueluri de arte marțiale"

Artem Dziuba, unul dintre cei mai buni jucători ai Rusiei la Mondial, a tras și Zenit-ul după el, calificându-l în play-off. "Sunt foarte obosit. E normal. Am câștigat 500 de dueluri de arte marțiale în acest meci. Mi-au rămas și mie urme. Am un ochi vânăt. Dar n-am vrut să-i cer antrenorului să mă schimbe", a declarat atacantul în vârstă de 29 de ani. 

"Ne-a învins Gazprom"

Antrenorul lui Dinamo Minsk, Serghei Gurenko, le-a spus jucătorilor săi înaintea returului: "Dacă începem meciul de la 4-0, pierdem tot. E 0-0, să nu uitați!". Cuvintele tehnicianului n-au avut efect. Bielorușii au primit 8 goluri. "Nimic n-a mers. Am făcut greșeli grave în situații simple. Psihic, am fost la pământ", a declarat Gurenko, încheind: "Ne-a învins Gazprom" (n.r. gigantul rus, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru Europa și Turcia). 

I-au încurajat de pe vaporașe

Pentru că UEFA îi suspendase stadionul lui Zenit din cauza comportamentului rasist al fanilor săi, obligând echipa din Sankt Petersburg să joace un meci cu porțile închise, ultrașii ruși au găsit o soluție de a fi alături de echipă. Au închiriat 4 vaporașe și au stat aproape de stadionul Petrovski, pe râul Neva, cântând și scandând întreaga partidă. 

"Salutări tuturor celor care n-au crezut în noi, care au spus că acest miracol este imposibil. Și mulțumiri celor care chiar au crezut în calificare" Artem Dziuba, atacant Zenit

"Sunt fericit și mândru de echipă. Un meci eroic. Singuri ne-am pus într-o situație aproape imposibilă, dar am depășit-o! De aceea, victoria e și mai dulce" Serghei Semak, antrenor Zenit

"Ce ne-a lipsit? Un fundaș central bun care să se lupte cu Dziuba" Serghei Gurenko, antrenor Dinamo Minsk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
alenb
alenb  •  17 August 2018, 21:52

Si totusi de ce trebuia Dinamo Minsk sa inscrie in prelungiri la scorul de 0-4 daca aveau de gand sa se lase eliminati? Plus ca a mai fost un gol al lui Dinamo Minsk la 0-1 parca, anulat pt offside pasiv. Faptul ca a gresit portarul nu mi se pare mare lucru, ala de la Liverpool a facut praf finala Champions si nu l-a banuit nimeni.

striker
striker  •  17 August 2018, 14:00

Si uite asa,Belarus si'a asigurat gazul pt iarna la un pret decent. :))

portardelegenda
portardelegenda  •  17 August 2018, 13:59

Miroase ablat

Vezi toate comentariile (6)
Comentează