FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ GSP Șotronul, faza pe echipă » Favoriții lui Bratu, mari comici ai gazonului

Articol de , - Publicat marti, 21 august 2018 18:40

Dinamo are a doua cea mai slabă apărare din Liga 1, după FC Voluntari. Jucătorii lui Bratu se întrec în greșeli colective și individuale de care adversarii profită, iar favoriții antrenorului sunt principalii vinovați. 

Dezastrul continuă la Dinamo! "Câinii" au pierdut acum două seri pentru a doua oară în acest sezon, 1-3 cu CFR, dar înfrângerea nu este unica problemă pe care Florin Bratu o are! Într-un singur meci, Dinamo nu a luat gol. Mai mult, în 3 din cele 5 etape jucate, echipa lui "Bratone" a încasat câte 3 goluri: cu FCSB, 3-3, Gaz Metan, 2-3, și CFR, 1-3.

Aproape toate golurile primite de Dinamo au fost în urma unor greșeli colective. Vina jucătorilor implicați diferă de la caz la caz, cele mai multe dintre erori fiind de ordin tactic. De exemplu, tânărul Denis Ciobotariu a greșit în două situații, însă vina sa este infinit mai mică decât a lui Mihai Popescu la golul de 3-1 înscris de Țucudean. Denis Ciobotariu a venit târziu la dublaj după ce colegul său a ieșit greșit la ofsaid.

Gazeta a analizat fiecare dintre cele 10 goluri încasate de Dinamo, următoarele concluzii ieșind la suprafață:

1. 8 dintre cele 10 goluri primite de Dinamo au fost luate pe greșeli colective. Doar două au fost primite în urma unor erori individuale. Unul dintre motive ar putea fi că pregătirea tactică defensivă de la antrenamente este deficitară sau nu e asimilată complet de roș-albi.

2. 9 din 10 goluri au fost primite din interiorul careului. Numai golul lui Florinel Coman direct din corner a fost marcat din afară.

3. Deși a fost unul dintre cei mai blamați fundași, Katsikas are doar 3 greșeli. Liderul gafelor este colegul grecului din axul central al apărării, Mihai Popescu. Popescu are însă o imagine bună datorită golului egalizator din ultimul minut al Derby-ului cu FCSB

4. Penedo se află în topul gafeurilor, deși este considerat unul dintre cei mai buni jucători dinamoviști și nu a fost criticat pentru evoluțiile sale.

5. Postul de fundaș stânga continuă să fie o mare problemă la Dinamo. Vlad Olteanu a dezamăgit total sezonul trecut, așa că a fost adus drept salvator Sergiu Popovici. Acesta este în acest moment al doilea cel mai mare gafeur din lotul lui Dinamo. Enervat de greșelile sistematice ale lui Sergiu, Bratu l-a titularizat din nou pe Olteanu, cu Viitorul și CFR. Bilanțul lui Olteanu: o greșeală decisivă, la golul lui Omrani de acum două seri.

GOLURILE ÎNCASATE DE DINAMO EXPLICATE

Dinamo - FC Voluntari 2-1

  • 0-1, gafă colectivă: Mihai Popescu e prins în față și îl lasă pe Popovici expus. Bălan îi pasează lui Căpățână pe locul liber rămas în spatele lui Popovici, Katsikas strânge greu și stă departe de adversar, permițându-i să centreze. Ricardinho înscrie cu ajutorul unei devieri a lui Nistor.

FCSB - Dinamo 3-3

  • 1-0, gafă colectivă: Corner bătut de Dennis Man. Perechi formate: Popovici cu Gnohere și Katsikas cu Planici. În momentul executării cornerului, amândoi fundașii sunt blocați de stoperul FCSB, iar Gnohere a plecat fără marcaj în centrul careului, chiar la punctul cu var, de unde a marcat simplu.
  • 2-1, gafă individuală: Florinel Coman execută un corner direct în poartă, mingea trece printre mâinile lui Penedo. După meci Florin Bratu a spus că Hanca trebuia să stea la prima bară. La două zile după meci, chestionat de GSP, Bratu și-a întors declarațiile și a spus că nu trebuia să stea acolo Hanca și că nici nu ar fi declarat chiar așa. Cornel Dinu a considerat că golul este sută la sută al lui Penedo, fiind vorba de colțul portarului.
  • 3-2, gafă colectivă: Florinel Coman îi dă mingea lui Tănase la 20 de metri de poarta dinamovistă și pleacă prin spatele lui Gomelt direct în careu. Tănase, lăsat liber de Popovici, pasează mingea aceluiași Coman, printre Gomelt și Popovici. Penedo sare târziu și nu întinde mâna.

Gaz Metan - Dinamo 3-2

  • 0-1, gafă colectivă: Lăsat liber de Pesici, Bușu centrează din stânga pentru Darius Olaru, care se află în marcajul lui Popovici. Deși jucătorul Gazului e cu spatele la dinamovist, iar acesta cu fața la adversar, Olaru preia și marchează cu un șut din din centrul careului.
  • 2-2, gafă colectivă: autogol Mihai Popescu. La un corner al Gazului, Pesici îl scapă din marcaj pe Diallo, care recentrează cu capul în fața porții. Penedo se scoate din joc plonjând în afara cadrului porții în timp ce, în spatele lui, Corbu și Moldoveanu nu reușesc să respingă. Sergiu Popovici șutează mingea din doi metri direct în capul lui Popescu, iar balonul ricoșează în poartă.
  • 3-2, gafă individuală: Carlos Fortes a primit o pasă lungă dincolo de mijlocul terenului, între Mihai Popescu și Katsikas. Portughezul sprintează neținut de nimeni și îl devansează pe Katsikas, în timp ce Popescu fuge de el.

CFR - Dinamo 3-1

  • 1-1, gafă colectivă: Ciobotariu e prins în față la un-doi-ul dintre Mailat și Camora, fundașul CFR-ului pleacă între Ciobotariu și Corbu, fără ca Mahlangu să-l mai urmărească, apoi centrează în careu, unde Țucudean e liber, cu spatele la poartă. Ciobotariu, Ricardo Grigore și Mihai Popescu îl lasă să se întoarcă și să tragă, Penedo primește gol pe sub el.
  • 2-1, gafă colectivă: Dinamo se apără cu toți fundașii comprimând spațiile în centru, lucru care îi permite lui Culio să primească singur în banda stângă. Prins în centru, Salomao nu blochează la timp, Culio centrează impecabil, Mihai Popescu intră sub minge, iar Omrani marchează cu capul din careu, de lângă Vlad Olteanu. Fundașul de bandă dinamovist se poziționează total greșit, cu spatele la adversar, nu se informează, iar francezul câștigă duelul fără probleme.
  • 3-1, gafă colectivă: Ricardo Grigore nu închide la timp culoarul de pasă al lui Omrani, care trimite mingea în spatele apărării. Mihai Popescu iese greșit la ofsaid și îi permite lui Țucudean să primească fix în spatele său. Denis Ciobotariu se împiedică și nu mai are timp să dubleze, iar atacantul CFR-ului înscrie cu un șut din prima pe sub Penedo, lăsat singur cu adversarul.

14victorii, 2 remize și 5 eșecuri are Bratu pe banca lui Dinamo

9-10este golaverajul lui Dinamo în acest sezon de Liga 1

Jucătorii din cauza cărora Dinamo a primit goluri

 greseli individuale

pozițiile din care au primit golurile

pozitii gol

Popescu e bun doar în atac!

Șeful gafelor din defensivă, Mihai Popescu, 25 de ani, are cele mai multe greșeli în apărare, dar se descurca mai bine în atac, în special la fazele fixe. "Popeye" a marcat 2 goluri în acest sezon din Liga 1, ambele cu capul, după cornere ale lui Dinamo. Stoperul a punctat pentru 3-3 în Derby de România și a deschis scorul acum două seri, împotriva CFR-ului, acesta fiind singurul gol al "câinilor" în Gruia.

Trădat de oamenii lui

Interesant este că fundașii care au greșit cel mai mult sunt chiar oamenii de încredere ai antrenorului Florin Bratu. Mihai Popescu a fost adus înapoi la Dinamo din împrumutul la FC Voluntari la recomandarea lui "Bratone". În perioada de vară, staff-ul dinamovist a vrut să-l împrumute din nou pe Mihai, dar antrenorul a intervenit vehement și a blocat mutarea, garantând pentru stoper. Sergiu Popovici este unul dintre oamenii în care Bratu a crezut cel mai mult. Deși cei din club nu au fost de acord cu aducerea jucătorului de la Gaz Metan, antrenorul s-a impus și de această dată. 

L-a ironizat pe Dinu

Legenda dinamovistă Cornel Dinu trăgea un semn de alarmă imediat după înfrângerea "câinilor" de la Mediaș: "Am senzația că la majoritatea echipelor din prima ligă, nu doar la Dinamo, antrenamentul constă într-un joc 5 contra 2, apoi o ușoară pregătire fizică ce aduce mai mult cu șotronul, urmează inevitabila miuță, cu foarte puține teme exacte, și probabil exerciții de finalizare directe sau cu centrări, fără adversitate reală. E mult prea puțin". După victoria cu Viitorul, 1-0, Bratu i-a replicat lui Mister la TV, cu zâmbetul pe chip: "Șotronul nu știm să-l jucăm, îl invit la antrenamente pe Mister Dinu să ne arate cum se joacă". 

Vezi și:  Dan Nistor a vrut să nu se mai antreneze azi și a dat ultimatum: "Dați-mi apartament sau plec la Steaua!" » Conducerea lui Dinamo a reacționat categoric

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
aldo_m
aldo_m  •  23 August 2018, 14:32

bratu daca nu invata REPEDE STRATEGIE o sa devina noul andone adica da doua si primeste trei MAI BRATULE DACA AI DAT UN GOL CE MAI CAUTI IN ATAC CE CAUTI FACI CA andone mergi in atac sa te prinda aia pe contra sa primesti mai multe andone acum nici macar antrenor nu mai e cu aceasta strategie de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xnread
xnread  •  22 August 2018, 14:51

Amuzantă și ipostaza în care e prezentat antrenorul dinamovist, deși nu e pentru întâia oară și care aduce aminte de mișcarea din Tai Chi ( stilul Yang ) numită ,, mâinile norilor în timpul călăritului " ( yun shou ) :)) M-am abținut de câteva ori să menționez, insă acum sunt parțial convins că are legătură cu dorința de exprimare a autorului.:));)

cpt.ahab
cpt.ahab  •  22 August 2018, 14:49
Postat de Abigail Laslas pe 21 August 2018, 23:42

si anume, care exact sunt greselile in analiza asta. concret.

Concret? Nu știe ce înseamnă gafă. Să atribui unui jucător, pentru erori de joc, de poziționare, denumirea de gafeur e o dovadă a lipsei de înțelegere a fenomenului. După mintea lui, un jucător care umblă abulic pe teren, nu-l găsești niciodată demarcat, nu-i niciodată acolo unde trebuie, e un continuu gafeur, nu? Ca atare, eu socot că pot fi numite gafe doar golul lui Coman, cu intervenția tardivă și ineficientă a lui Penedo și autogolul lui Popescu, din cauza precipitării lui Popovici. În rest, erori de apărare care nu pot fi numite gafe. În al doilea rând, afirmă că Popescu e bine văzut pentru că a marcat cu FCSB. Fals. Ar fi trebuit, dacă tot numără "gafele", să numere și intervențiile reușite. Și atunci ar fi văzut că Popescu are multe intervenții reușite, meci de meci. E cel mai sigur fundaș al nostru. O analiză care prezintă numai frânturi de adevăr nu e analiză. Ca la matematică: dacă nu-i valabilă pentru x la n, teoria nu stă în picioare. Dar Vrînceanu are ură pe Dinamo, asta se știe. Mai ales că i-au și promis-o unii ultrași.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează