SPORTURI  »  ALTELE  »  CM CANOTAJ

Corespondență din Bulgaria » FOTO "Vă dau numai șuturi în fund dacă nu vă calificați!" » Cum au fost motivați membrii bărcii de 8+1 în recalificările de azi

FOTO: Raed Krishan +11   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 11:00

”Vă dau numai șuturi în fund dacă nu vă calificați!”. Asta le-a spus înainte de cursă italianul Antonio Colamonici băieților din barca de 8 plus 1. ”Tricolorii” au prins ultimul act la Mondialul de la Plovdiv.

Barca masculină de 8 plus 1 a făcut și ea o cursă incredibilă în recalificări. Lupta pentru accederea în finală era mult mai acerbă. Din cele 5 bărci, doar două mergeau în ultimul act. Marea Britanie, Olanda, Canada și Noua Zeelandă erau adversarele românilor.

Medaliați cu bronz la Europenele de la Glasgow, românii terminaseră ultimii în seria lor. Nimic nu mersese miercurea trecută. Acum, totul a fost altfel. Până și vremea, un soare puternic, fără vânt contră.

Britanicii, locul 5 la Europene, au luat cursa pe cont propriu. S-au instalat la conducere și nu au mai cedat. Mai rămânea doar locul 2. Olandezii, care îi bătuseră pe români în Scoția cu 20 de sutimi de secundă, erau pe doi, la jumătatea celor 2.000 de metri. La 1.500 de metri, cele două bărci au trecut la egalitate perfectă.

Totul se decidea pe ultimii metri. Românii au ridicat strocul și și-au sufocat adversarii. Trei secunde în față au terminat "tricolorii". Ultimul loc în finală și bucurie mare în barcă, dar și pe margine, în stafful tehnic.

Cosmin Macovei, strocul bărcii noastre, dezvăluie ce le-a spus antrenorul italian Colamonici, în seara de dinaintea cursei.

"La ședința noastră a participat și doamna președinte, Elisabeta Lipă. Antonio s-a scuzat că o să folosească un limbaj mai dur, dar noi suntem prietenii lui! Așa ne spune", a spus Cosmin.

"O să vă dau numai șuturi în fund dacă nu vă calificați! Voi sunteți cei mai buni, ceilalți vă privesc cu astfel de ochi, numai voi nu credeți în puterile voastre! Dacă vreunul dintre voi nu mai poate în barcă și închide ochii în cursă, ca să tragă cu ultimele puteri, îl omor cu mâna mea! Nu există așa ceva", le-a strigat italianul.

Apoi Macovei a mai adăugat. "Ne-a ieșit cursa foarte bine. După Europeanul de la Glasgow am antrenat mai mult a doua parte a cursei, unde eram deficitari și de asta am și mers mult mai bine pe ultima mie. În finală ne gândim doar să ne facem cursa cât mai bine și nu ne vom uita la adversari. Trebuie să tragem cu cap și cu siguranță în finală va fi și mai bine. Viteza bărcii noatre va crește", a promis strocul bărcii.

Finala de 8 plus 1 masculin va fi duminică, de la ora 13:15, cursa care va închide Mondialul din Bulgaria

Clasament recalificări
1. Marea Britanie 5:25.030
2. România 5:26.010
3. Olanda 5:28.750
4. Canada 5:29.460
5. Noua Zeelandă 5:30.030

Finala, duminică, 13:15
Culoarul 1 Marea Britanie
Culoarul 2 Australia
Culoarul 3 Germania
Culoarul 4 SUA
Culoarul 5 Italia
Culoarul 6 România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează