FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali a trecut la Salomao: "Cel mai bun mijlocaș din România!" » Peste 3 luni dinamovistul e disponibil pentru FCSB

Salomao a câștigat rapid simpatia fanilor dinamoviști FOTO Raed Krishan
Salomao a câștigat rapid simpatia fanilor dinamoviști FOTO Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 25 septembrie 2018 00:00

Va mai juca Diogo Salomao la Dinamo? Gigi Becali a aprins fitilul din Ștefan cel Mare cu "cazul Nistor", acum și-a găsit un nou obiectiv, la care poate ajunge mult mai ușor, din moment ce portughezul va fi disponibil pentru FCSB peste 3 luni.

Cel mai eficient mijlocaș ofensiv al lui Dinamo e favoritul lui Becali, ceea ce sună periculos în contextul evenimentelor recente din Ștefan cel Mare! "Nu am nimic cu Bratu, dar când îl lași rezervă pe cel mai bun sau aproape cel mai bun mijlocaș din România, asta se întâmplă!", a comentat Gigi schimbarea antrenorului "câinilor".

Admirația față de Nistor a pornit la fel, de la uimire în fața calităților fotbalistului roș-albilor, și a continuat cu o ofertă pe care a respins-o conducerea de la Dinamo. Dan nu a mai jucat la fel de bine și regresul lui l-a enervat pe Florin Bratu. Cu Salomao poate fi mult mai simplu, el e la îndemâna FCSB!

E disponibil foarte simplu

Gigi nu are voie să discute cu jucătorul în momentul acesta, poate doar să se mire de valoarea portughezului pe care "câinii" l-au adus gratis, liber de contract. Peste trei luni și un pic, nici n-o să mai fie obligat să apeleze la Dinamo, îl poate contacta direct pe Salomao, din moment ce mijlocașul ofensiv va intra în ultimele 6 luni ale contractului!

Diogo poate semna în ianuarie cu FCSB și să se prezinte la roș-albaștri după 1 iulie, în urma scadenței acordului cu angajatorul actual. Sau să ajungă la Steaua chiar mai devreme, la începutul anului viitor, la un preț mult mai mic decât cota reală de piață.

Strategia asta dezastruoasă a avut-o Dinamo în negocierile cu Becali pentru Gnohere. A refuzat oferta de un milion de euro pentru "Bizon", apoi i l-a dat lui Gigi după câteva luni pe un sfert din suma pe care o avansase stelistul inițial!

O revelație

Remarca lui Becali în legătură cu Salomao e justificată. Mijlocașul a jucat neașteptat de bine la Dinamo, unde se află de 15 luni. A venit în vara anului trecut de la Mallorca, cu care retrogradase din liga a doua spaniolă în a treia. Și își tocise imaginea de mare talent pe care o avusese în tinerețe, la apariția lui în fotbalul profesionist, din cauza accidentărilor.

Acum ar avea ocazia să bifeze un transfer la FCSB. Sau să se folosească de simpatia lui Becali ca să obțină un contract nou la Dinamo. La 30 de ani, și un acord pe termen lung poate constitui un avantaj, o ofertă suficient de bună.

1
selecție are Salomao la naționala de tineret a Portugaliei. La seniori n-a apucat să debuteze, deși la un moment dat era numit "noul Ronaldo"

L-a pedepsit degeaba

Salomao a marcat 9 goluri în 35 de partide din sezonul trecut, un randament bun pentru un mijlocaș. N-a jucat rău nici în stagiunea aceasta, în ciuda crizei în care se găsește echipa. Are 3 goluri în 9 partide, una bifată din postura de rezervă. Tocmai statutul de rezervă pe care l-a avut în etapa cu Astra i-a atras atenția lui Becali, stelistul s-a gândit că portughezul e prea bun ca să stea pe bancă. Bratu l-a trimis pe teren pentru ultimele 37 de minute, exact bucata din meci în care Dinamo a forțat egalarea. "Câinii" au pierdut cu 1-2 acasă, chiar dacă au dominat finalul.

E concurență mare

Achiziționarea lui Salomao ar aglomera și mai tare compartimentul mijlocașilor ofensivi de la FCSB. Pe stânga, unde a jucat cel mai des portughezul, există Florinel Coman ca titular. Plus Tănase și Teixeira, care pot evolua și ei acolo. Salomao a mai jucat la Dinamo și ca atacant dreapta, chiar dacă e de picior stâng. Și pe dreapta sunt soluții la FCSB: Dennis Man și Mihai Roman. Lui Diogo i-ar fi greu să prindă echipa în ciuda admirației lui Becali.

Îl afectează și pe el?

Nistor a fost atras de banii mulți pe care-i oferea Becali. Gigi a pronunțat și sume, unele amețitoare pentru campionatul românesc, și căpitanul lui Dinamo i-a transmis lui Bratu că ar prefera să plece la FCSB, așa cum a povestit antrenorul când și-a dat seama că urmează să fie demis: "Dorința lui Nistor de a pleca la Steaua mi-a distrus toată munca, toată atmosfera! Tinerii din lot se gândeau și ei numai la bani!". Și fără să afle vreo ofertă clară de la FCSB, Salomao poate să-și imagineze ce ar primi.

Nistor avea pe masă o propunere fantastică: 20.000 de euro lunar, față de 10.000 cât are la Dinamo, plus 100.000 de euro la startul fiecărui sezon din contract! Portughezul are aceeași vârstă, 30 de ani, și e chiar mai influent decât e Nistor în joc, deci poate spera la bani la fel de mulți. O să alunge gândul acesta și se va concentra total la ce are de făcut la clubul actual?

Vezi și: Florin Bratu a spus tot după plecarea de la Dinamo! Cine mai era cu el când Nistor i-a zis că vrea la FCSB: "Eram debusolat"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
observator_federal
observator_federal  •  25 Septembrie 2018, 13:01
Postat de Radu Fifea pe 25 Septembrie 2018, 08:27

Da ma, rogoj#ina, Becali trebuie aratat asa cum este, mai precis patronul care a realizat cele mai mari performante sportive, dar si financiare din 2000 incoace in fotbalul romanesc. Patronul a carui echipa s-a calificat de 13 ori in grupele CL si EL, a carui echipa a atins semifinalele EL, a carui echipa a eliminat Valencia, Galata, Betis, Ajax, Standard etc. Patronul care a vandut jucatori romani pe cele mai mari sume. Ai inteles acum ma rogo? Daca nu, din pacate pt. tine nu mai ai nicio sansa, poate doar un glonte.

Minunat patron, într-adevăr... El se luptă eroic cu ”comuniștii” din fotbalul nostru, opunându-le protoptipul ciobanului arhaic din vremea transhumanței care, precum în Miorița, este în stare ca prin orice mijloace să-și elimine rivalii... Delicat și subtil (cu un umor fin și un inegalabil râs reținut, trădând prin vorbe și eleganța gesturilor o cultură vastă, absolvent de facultăți!), trecut și prin experiențe deosebite în regim de privare de libertate care l-au determinat să se ”transfigureze” printr-o operă științifică de o inestimabilă valoare, recunoscut și mediatizat pe plan european pentru ideile absolut originale referitoare la fotbal în toate aspectele sale, George Becali este și un creștin exemplar (el ține toate posturile - în palatul său plin de icoane ferecate în aur, servind ”masa săracului” cu tacâmuri scumpe). Sprijinitor al tinerilor fotbaliști aflați la început de drum - le oferă contracte avantajoase dar și lecții de viață care îi stimulează în mod absolut incredibil - dar și al talentaților oameni de litere și de sport (o îngemănare perfectă pusă în slujba creării modelului ”suporterului nou, de tip fecebist”), Gigi este darnic cu toți cei ce îl slujesc cu credință. Dacă ”echipa familiei sale” va intra în posesia palmaresului Stelei, atunci fotbalul românesc va păși practic într-o nouă dimensiune - precum o stea care, ajunsă în stadiul ultim de gaură neagră, deformează timpul și spațiul, înghițind toată materia și lumina din jur. Haos.

jackryan
jackryan  •  25 Septembrie 2018, 12:32
Postat de caminero pe 25 Septembrie 2018, 10:58

Dragă Mitică Docan, vezi că nu e frumos ceea ce faci aici. Parcă era vorba că doar moderezi mesajele, nu te bagi și tu în discuție ca să agiți apele și să faci rating.

intereseant ..

caminero
caminero  •  25 Septembrie 2018, 10:58
Postat de Radu Fifea pe 25 Septembrie 2018, 08:27

Da ma, rogoj#ina, Becali trebuie aratat asa cum este, mai precis patronul care a realizat cele mai mari performante sportive, dar si financiare din 2000 incoace in fotbalul romanesc. Patronul a carui echipa s-a calificat de 13 ori in grupele CL si EL, a carui echipa a atins semifinalele EL, a carui echipa a eliminat Valencia, Galata, Betis, Ajax, Standard etc. Patronul care a vandut jucatori romani pe cele mai mari sume. Ai inteles acum ma rogo? Daca nu, din pacate pt. tine nu mai ai nicio sansa, poate doar un glonte.

Dragă Mitică Docan, vezi că nu e frumos ceea ce faci aici. Parcă era vorba că doar moderezi mesajele, nu te bagi și tu în discuție ca să agiți apele și să faci rating.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează