FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Performanță SF în fotbalul românesc » Numirea lui Rednic adâncește discrepanța dintre Dinamo și Viitorul

Articol de , , - Publicat sambata, 13 octombrie 2018 21:17

Azi, "Regele" atinge o cifră rotundă de când e "principal" la Viitorul: 4 ani, perioadă în care Dinamo a avut 10 tehnicieni.

4 ani la rând ca antrenor în Liga 1. Pare un scenariu SF având în vedere realitatea din fotbalul românesc, mai ales cea din ultimii 10-15 ani. Azi, acest nivel e atins de unul dintre tehnicienii de pe prima scenă. Gică Hagi a preluat Viitorul pe 13 octombrie 2014, într-un moment în care lucrurile nu mergeau bine.

Acel sezon s-a început cu Bogdan Stelea "principal", care a renunţat însă extrem de repede. După numai 4 etape. În locul lui, Hagi a numit pe cineva din interiorul clubului, fostul portar Bogdan Argeş Vintilă. După alte 6 etape, perioadă în care echipa îşi mai revenise şi câştigase câteva jocuri, Hagi a decis să "coboare în iarbă"!

De atunci, a antrenat-o neîntrerupt pe Viitorul, iar azi se împlinesc 4 ani de la acel moment! Performanţa e imensă ţinând cont şi de ceea ce s-a petrecut la cluburile importante din Liga 1 în această perioadă.

  1. DINAMO
    - 10 antrenori: Dănciulescu, Teja, Stoican, Rednic, Andone, Contra, Miriuţă, Bratu şi Claudiu Niculescu, Mircea Rednic
  2. CFR
    - 6 antrenori: Miriuţă, Dican, Trică, Conceicao, Petrescu, Edi Iordănescu
  3. FCSB
    - 4 antrenori: Reghecampf, Gâlcă, Rădoi, Dică

A luat echipa de pe locul 14

În momentul în care Hagi s-a decis să devină antrenor principal, Viitorul era într-o situaţie foarte proastă. După 10 etape din sezonul 2014-2015, echipa era pe poziţia a 14-a, cu numai 9 puncte acumulate. La finalul acelui campionat, clubul a terminat pe 11, apoi au urmat numai clasări bune, totul culminând cu titlul cucerit acum un an şi jumătate. 

Traseul Viitorului cu Hagi antrenor

traseu

Ploieşteanu deţine recordul all-time

În Liga 1, recordul de sezoane la rând în care un antrenor a rezistat pe banca unei echipe datează de acum mai bine de 5 decenii. Silviu Ploieşteanu a bifat 9 sezoane şi jumătate, între 1957 şi 1967, la conducerea clubului Steagul Roşu. 

Cei mai longevivi tehnicieni

antrenori

"Când am intrat în vestiar, după ce am decis să preiau echipa ca antrenor, le-am spus aşa jucătorilor: «Aici, sigur nu puteţi să daţi voi afară antrenorul, ci antrenorul pe voi!»"
Gheorghe Hagi, interviu în GSP, decembrie 2017

Mai are 6 luni să-l bată pe Pustai

În ultimul deceniu, există un antrenor care a rezistat şi mai mult timp decât Hagi la conducerea unei formaţii de Liga 1. Numele lui: Cristi Pustai. Între iulie 2008 şi ianuarie 2013, Pustai a fost "principal" la Gaz Metan. Pentru a-i depăşi performanţa, Hagi trebuie să rămână în funcţia de acum, de la Viitorul, până cel puţin la finalul actualului campionat, adică până în mai 2019. 

Palmares în Liga 1 la Viitorul în cei 4 ani

palmares

Echipa

  • Râmniceanu - R. Benzar, Ţâru, Boli, Cr. Ganea - R. Marin, Nedelcu, Cicâldău - Chiţu, Fl. Tănase, Fl. Coman

16,8 milioane de €au fost încasările Viitorului de pe urma vânzărilor de jucători din momentul în care Hagi a preluat echipa ca antrenor şi până astăzi

17 aniau trecut de când Hagi a debutat ca antrenor principal: în 2001 prelua echipa naţională a României

7 ani şi jumătateau trecut de când Hagi a antrenat alt club în afară de Viitorul: Galatasaray în sezonul 2010-2011

ovidiu
12 milioane de euro este suma pe care Hagi a investit-o în toată Academia de la Ovidiu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
schwartz69
schwartz69  •  14 Octombrie 2018, 07:10

pai din tabelul vostu, rezulta de fapt ca Halagian a stat mai mult ! adica tot atatea sezoane, 9 , dar mai multe meciuri 291 fata de 265 ale lui Ploiesteanu :)))))))))))))))))))))

fanucraiova48
fanucraiova48  •  13 Octombrie 2018, 21:47

Mai bine faceti un articol cu cate meciuri a trucat ce tepe mai pregateste prin vanzarea asa zisilor fotbaliatori ça nu prea a confirmat niciunul din tôt ce a vandut acest mare antrenor , apropo cred ça in curand Real Madrid Barcelone Bayern München se vor Bate Care sa il puna antrenor

fanucraiova48
fanucraiova48  •  13 Octombrie 2018, 21:44

Oare pe voi cand va da afara de la hartia de impachetat peste sa nu mai scrieti asemenea aberatii

Vezi toate comentariile (5)
Comentează