INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Buffon a dezvăluit ce îl determină să-și continue cariera: "Dacă am ajuns să apăr până la 40 de ani, i-o datorez și lui Ronaldo"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 19 octombrie 2018 15:33

Gianluigi Buffon dezvăluie că s-a inspirat din cultura pentru muncă a lui Cristiano și că nu și-a dori o finală PSG - Juventus. ”Mă simt mai bun ca acum 5 ani. Contează calitatea, nu cantitatea partidelor”, declară italianul în Gazzetta dello Sport.

Gianluigi Buffon nu a venit doar într-o excursie mai lungă la Paris, are aceeași foame de trofee și același spirit tânăr, deși a trecut de 40 de primăveri.

"Mă simt mai bun ca în urmă cu 5 ani. După o săptămână au înțeles și francezii că n-au în față un bătrânel, ci unu care vrea să-și câștige locul de titular, să arate că nu e expirat. Nu trebuie să joc forțat 50 de meciuri din 70. Contează calitatea, nu cantitatea", zice în interviul din Gazzetta dello Sport portarul căruia îi place cel mai mult cuvântul drole. "Chiar amuzant vreau să fiu!".

"Cât timp văd Turnul Eiffel de la geam o să apăr"

Legendarul fotbalist italian dezvăluie că a fost inspirat în cariera sa longevivă de Ronaldo: "Dacă am ajuns să apăr până la 40 de ani i-o datorez și lui Ronaldo și culturii sale deosebite pentru muncă. Și-i mulțumesc pentru asta, nu că a venit să mă consoleze după golul din foarfecă pe care mi l-a dat".

Gigi s-a acomodat repede la Paris: "Îmi place unda de energie și pozitiv pe care ți-o transmite cotidian orașul. Ca turist nu ai cum s-o percepi. Turnul Eiffel, pe care-l văd de la geamul casei, îmi servește ca examen oculistic. E mare și frumos, cât timp îl văd pot continua să apăr. Mingea are oricum magia dintotdeauna. Îți poate oferi cea mai fericită zi din viață sau cea mai urâtă. A devenit și jucăria preferată a copiilor mei. Balonul e magic".

"Am simțit de la început mare stimă și respect, și nu doar din partea fanilor lui PSG. Lumea m-a aplaudat când am intrat pe teren la Rennes și Guingamp, eu eram obișnuit doar în Italia"

"Neymar are o viziune deconcertantă a ultimei pase. Rămâi uimit și te întrebi pe unde a trimis mingea aia. Mbappé e o forță a naturii și vrea să cucerească lumea, sper să ia Balonul de Aur"

"Nu vreau ca eventuala mea bucurie să fie condiționată de lacrimile foștilor colegi și tifosi. Am plâns deja de prea multe ori împreună. Merit o bucurie deplină. Dacă va fi să înfrunt Juve, mai bine înaintea finalei"

"Italia? I-am arătat disponibilitatea lui Mancini și vin doar în cazuri de urgență, precum Crucea Roșie. Dar nu cred că va mai fi nevoie de mine la națională"

"Știu că există Rue Buffon lângă casa mea. Băiatul meu a văzut-o și mi-a spus «Papa, ți-au făcut deja și o stradă». A trebuit să îl conving că mai există și un alt Buffon"
Gianluigi Buffon, portar PSG

1058 de meciuri
are Buffon la echipele de club și naționala Italiei, 882 cu Parma, Juventus și PSG plus 176 în squadra azzurra, primind 875 de goluri

22 de trofee
a cucerit Buffon cu echipele de club, între care 9 scudetti (record). E campion mondial cu Italia în 2006 și european la Under 21 în 1996

Vezi și: ȘOCANT! Toți se așteptau să dea afară antrenorul, dar Bayern Munchen a făcut ceva fără precedent! Cui a declarat război: "Dăm în judecată"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
marius.bxl
marius.bxl  •  19 Octombrie 2018, 16:37

Bre nea bufonule eu cred ca € nu te lasa sa iesi la pensie

Vezi toate comentariile (1)
Comentează