FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNĂRI

12 ultrași condamnați azi pentru violențele de la mitingul împotriva OUG 13!

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 noiembrie 2018 14:41

Douăsprezece persoane au fost condamnate, în prima instanță, la Judecătoria Sectorului 1, pentru violențele de la mitingul împotriva OUG 13 din februarie 2017, în Piața Victoriei. Cea mai mare pedeapsă este cu executare, de 4 ani și jumătate. Toate sentințele pot fi atacate cu recurs la Tribunalul București. 

  • Context: În noaptea de 1 spre 2 februarie 2017, 150.000 de oameni au protestat împotriva OUG 13 în fața Guvernului. Aproape de miezul nopții, un grup violent de manifestanți a luat cu asalt piața, aruncând cu obiecte pirotehnice și atacând forțele de ordine. Jandarmii au răspuns în forță, transformând întregul perimetru într-un câmp de luptă. S-a scris atunci că au fost ultrași de la Dinamo și Rapid (detalii).

Astăzi a apărut decizia primei instanțe: 12 ultrași au fost condamnați, în timp ce doi au fost achitați și unul a primit avertisment, conform ziare.com.

O parte dintre cei condamnați sunt obligați să plătească despăgubiri către 4  jandarmi, în cuantum de 37.000 de euro, 6.000 de euro, 22.000 de euro si 2.200 de euro.

Sentința Judecatoriei Sectorului 1, conform sursei citate: 

  • Mihai Calin - avertisment.
  • Ionut Cristian Dinu - 2 ani si 6 luni cu suspendare.
  • Stefan-Gabriel Lupu - 1 an si 4 luni cu suspendare
  • Alexandru-Claudiu Palade - 1 an si 10 luni cu suspendare.
  • Andrei-Catalin Pavel - 1 an si 8 luni cu suspendare.
  • Andrei Bogdan Fagel - 1 an si 6 luni cu suspendare.
  • Octavian Gheorghe - 1 an si 3 luni cu suspendare.
  • Razvan Marian Radu - 4 ani si 6 luni inchisoare si 3.000 lei (150 zile-amenda X 20 lei) amenda penala, dupa contopirea cu o alta sentinta.
  • Alexandru Moraru - achitat.
  • Robert Liviu Iancu - Masura educativa a asistarii zilnice pe o perioada de 6 (sase) luni cu incepere de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte. Pe durata executarii masurii educative a asistarii zilnice, sa nu participe la adunari publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, actiuni de protest organizate sau spontane, cu exceptia celor impuse de desfasurarea activitatii academice, profesionale sau a evenimentelor sportive la care participa in calitate de concurent, sa urmeze un curs de pregatire scolara sau de formare profesionala, sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti la datele fixate de acesta.
  • Alexandru George Timinschi - 2 ani si 6 luni cu suspendare.
  • Alexandru Marius Boscu - 2 ani cu suspendare.
  • Daniel Ionut Ion - 2 ani si 6 luni cu suspendare.

Ultrașii găsiți vinovați

În urma unei solicitări trimise de Gazeta Sporturilor la acea dată, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a confirmat că persoanele care au cauzat violențele fac parte din galeriile echipelor de fotbal din București. (detalii)

Dezvăluirile ulterioare au îndreptat atenția către membri ai galeriei celor de la Dinamo și Rapid. 

Ulterior, unul dintre cei condamnați astăzi, Ionuț Cristian Dinu, a recunoscut într-un articol publicat de ziare.com că este membru al galeriei rapidiste. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
2383830044979241
Gojgaru Catalin  •  19 Noiembrie 2018, 23:54
Postat de aress123 pe 16 Noiembrie 2018, 18:11

Nu asta au facut desteptule, au fost pe post de agitatori, pentru a legitima interventia jandarmilor. Unelte PSD din umbra.

Ai dovada ca sau vândut pentru banii???

minell73
minell73  •  17 Noiembrie 2018, 10:20

E de ras dar si de plans cand citesti ce se scrie pe aici. Zeriștii iau foc,si ar fi vrut ca astia sa ia inchisoare pe viata daca se poate. Daca printre ultrasi erau si ***,atunci alta era situatia. Fcsb nu are ultrasi,are doar semintari si cativa *** pe forumuri. Dar despre ilegalitatile facute de jandarmi nu mai spuneti nimic? Jandarmii care au molestat copii si femei,iau amenda?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  16 Noiembrie 2018, 19:00
Postat de hitman222 pe 16 Noiembrie 2018, 17:36

Da, au indraznit sa conteste psd-ul.....pedeapsa capitala pentru asta.

Ce au facut ma? Ba dimpotriva, au fost uneltele psd, folosite pentru a justifica interventia jandarmilor. Trebuia sa le dea dublu si cu executare, poate asa scapam de acest cancer. Marii "ultrsi" care se vand la cel care le da ceva banuti..... Rusine!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează